Kypros

Tervetuloa Kyprokselle!

Kristallinkirkasta vettä, valkoisia rantoja, aurinkoa vuoden ympäri. Kypros on tunnettu auringosta ja rannoistaan. Kyproksella aurinko paistaa lähes jokaisena vuoden päivänä, eikä saaren rantahiekkojen pehmeydessäkään ole valittamista.

Historiaa, huvia ja ostoksia

Kreikan mytologian mukaan kauneuden ja rakkauden jumalatar Afrodite syntyi meren vaahdosta Kyproksella, joka pyhitettiin hänen palvonnalleen. Kyproksella on värikäs historia ja sitä ovat hallinneet useat eri kansat, joista jokainen on jättänyt oman jälkensä Kyproksen kulttuuriin.

Pafoksessa parhaat vesiurheilumahdollisuudet löytyvät Coral Bayn ja Corallian hiekkarannoilta sekä läheiseltä Yeroskipoun rannalta. Meren antimia voi tutkiskella myös kalastusretkellä, joita järjestetään Pafoksessa.

Ayia Napa on tunnettujen hiekkarantojensa Nissi Beachin, Golden Beachin, Makronissoksen, Sandy Bayn ja Grecian Bayn ansioista kehittynyt uinuvasta kalastajien ja maanviljelijöiden kylästä menoa sykkiväksi rantalomakohteeksi

Iltaa vietetään Kyproksella ravintoloissa ja pubeissa, unohtamatta tietenkään tavernoja. Kyproksella vierailijan kannattaa maistaa saaren erikoisuutta ja nauttia perinteinen meze-ateria, joka on useiden pikkuannosten muodostama ateriakokonaisuus. Kypros on ollut tunnettu hyvistä viineistään aina antiikin ajoista saakka.

Ayia Napassa on saaren vilkkain yöelämä, joka on kansainvälistä ja nuorekasta. Jos diskot eivät kiinnosta, aitoa kyproslaista iltaelämää on Limassolissa, jonka buzuki-klubeissa pääset tanssimaan paikallisten kanssa elävän musiikin tahdissa.

Larnakan palmujen reunustaman rantakadun varrella sijaitsee rantojen lisäksi ravintoloita ja kauppoja. Larnaka on yksi Kyproksen parhaista ostospaikoista kauppakeskuksineen ja merkkiliikkeineen.

Kauppojen ja rantojen lisäksi Larnaka tarjoaa myös kulttuuria. Larnakan alueella kannattaa vierailla esimerkiksi Unescon maailmaperintölistallakin olevassa esihistoriallisessa Khirokitian kaupungissa.

Ayia Napa - Sunwing Sandy Bay Beach

Sunwing Sandy Bay Beach on ehdottomasti suosituin hotellimme aurinkoisella Kyproksella. Valittavanasi on erilaisia uima-altaita ja halutessasi pulikoimaan suolaisempaan veteen, niin lähimmälle rannalle on alle 100 metriä. Ja täällä voit myös lähteä snorklaten tutustumaan merenalaisiin maisemiin. 

Sunwing Sandy Bay Beachin matalat rakennukset saavat hotellialueen tuntumaan pieneltä kreikkalaiselta kylältä. Fino Restaurant & Grillissä sekä La Tasca -ravintolassa on tarjolla sekä välimerellisiä ruokia että kansainvälisen keittiön herkkuja. Illalla voit nauttia virvoittavan juoman Lime Baarissa ja samalla voit seurata ammattitaitoisten esiintyjen showesityksiä näyttämöllä.

Sunwing Sandy Bay sijaitsee rauhallisella alueella, meren rannalla. Hotellin ulkopuolella on jonkin verran ravintoloita sekä muutamia kauppoja. Ayia Napan ravintoloihin, kauppoihin ja huvittelumahdolliuksiin on hotellista noin 2,3 kilometriä.

Lue hotellin tarkempi esittely

Vastuullinen matkanjärjestäjä Tjäreborg.

 

 

Uima-allas

hotellihuone

ruokailu

ruokaa

näytös

terassi

 

 

© 2011 Suomen Media & Action - yhteistyössä Mainostoimisto 2t