Ibirocay Regueira & Matilda Tuomela

Ibirocay on kokeillut montaa eri tanssilajia ennen kuin ajautui paritanssin maailmaan. Taustalta löytyy lajeja, kuten hiphop, flamenco, jazz ja baletti, mutta varsinainen kipinä syttyi vasta ensimmäisten salsa-askelien myötä. Tänäpäivänä hän on salsan MM-tason kolminkertainen hopeamitalisti ja opetuskokemusta on karttunut yli 20 vuotta ympäri maailmaa.

Ibi löysi west coast swingin ensimmäisen kerran jo vuonna 2001 etsiessään inspiraatiota tanssiinsa, mutta vasta muutama vuotta myöhemmin hän todellisuudessa tajusi mitä se oikeasti oli. Etsiessään tanssilajista lisää tietoa, hän koukuttui heti. Osallistuttuaan alkeiskurssille vuonna 2008, hän jatkoi lajin opiskelua mm. workshopeissa ja yksityistunneilla. Hän kokeili onneaan kilpailuissa ensimmäisen kerran UK Champseissa vuonna 2012. Neljä vuotta myöhemmin Ibi pääsi ensimmäisenä pohjoismaisena tanssijana all-star divisioonaan. Hän on opettanut west coast swingiä Ruotsissa vuodesta 2010 lähtien ja jakaa oppejaan myös kansainvälisellä tasolla.

Matildalla on maisteritason koulutus tanssinopetuksessa ja myös hänellä on laaja pohja eri tanssilajeissa, mukaan lukien baletti, jazz, nykytanssi, lattarit, vatsatanssi ja tankotanssi.
West coast swingin hän löysi vuonna 2010 ja huomasi heti sen olevan täydellinen laji sen monipuolisuuden ja luovuuden vuoksi. Matkusteltuaan ja treenattuaan vuosia maailman parhaiden opettajien tahtiin, hän opettaa nykyään west coast swingiä kansainvälisesti, kilpaillen all-star tasolla ja tuomaroiden säännöllisesti.

Tanssilattialla Matilda on tunnettu luovuudestaan, yhteydestään tanssipariin ja vuoropuhelutaidoistaan. Opetuksessaan hän pyrkii oppilaidensa kanssa rakkauden ja leikittelyn tasapainoon. Hän myös korostaa viejän ja seuraajan samanarvoista roolia.

Ibi & Matilda

Videolla Ibin ja Matildan toaidonnäyte US Open Showcasesta, jossa he kilpailivat ensimmäisenä pohjoismaisena parina.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Suomen Media & Action - yhteistyössä Mainostoimisto 2t