Jaak Vainomaa & Tiina Tulikallio

Jaak ja Tiina kuuluvat Suomen kilpatanssimaailman ehdottomaan eliittiin. Ammattilaisiksi siirtyneet Jaak ja Tiina voittivat 10-tanssin Euroopan mestaruuden vuonna 2018, tanssittuaan yhdessä vasta vähän aikaa.

Tiina on kiinnostunut kilpatanssista 5-vuotiaana isoveljiensä esimerkin siivittämänä. Nuorempana hän kokeili myös monia muita lajeja, mutta tanssi oli jo vienyt nuoren tytön sydämen.

Tanssissa Tiina nauttii mahdollisuudesta ilmaista itseään musiikin avulla sekä siitä, että aina voi kehittyä, tanssimisessa ei koskaan voi olla valmis. Hetket oman parin kanssa lattialla, kun koko muu maailma katoaa, ovat sanoin kuvaamattoman hienoja.

Tiinan opetustyyli on rauhallinen ja perusteellinen. Tunneillaan Tiina odottaa oppilailtaan halua oppia sekä rehellisyyttä, ja kannustaakin kaikkia kysymään rohkeasti, jos joku asia mietityttää. Näin hän pystyy auttamaan jokaista yksilöä parhaalla mahdollisella tavalla.  

Jaak kuuluu Suomen menestyneimpiin kilpatanssijoihin. Hän on voittanut amatööriurallaan 15 Suomen mestaruutta. 10-tanssissa hän on saavuttanut Euroopan mestaruuden vuonna 2014 ja Maailmanmestuuden vuonna 2016.

Tanssiminen on hänen intohimonsa, ja hän uskoo vahvasti amerikkalaisen tanssija-koreografin Agnes de Millen sanoihin: “The truest expression of a people is in it’s dance and in it’s music. Bodies never lie.”

Opettaessaan Jaak on parhaimmillaan opettaessaan musiikin käyttöä ja monipuolista rytmiikkaa.

Nämä maailmanluokan tanssijat tulevat opettamaan ensimmäistä kertaa yhdessä Valasrannan tanssileirille. Tule tutustumaan hallitseviin Euroopan mestareihin koulukeskukselle.

 

 

Tiina Tulikallio

Jaak & Tiina

Jaak Vainomaa

 

 

© 2011 Suomen Media & Action - yhteistyössä Mainostoimisto 2t