Jutta ja Sami Helenius

Tanssikoulu Hymyssä suin

Samin ja Jutan mittava kilpaura päättyi vuonna 2016, mutta tanssi jatkuu esiintymisten ja opettamisen muodossa. Tätä nykyä Sami ja Jutta tekevät erilaisia esiintymisiä, tuomarointeja ja keskittyvät pääasiassa opettamiseen. Parhaimpia saavutuksia kilpauralta ovat muun muuassa SM-kulta ammattilaisten vakiotansseissa ja 10-tanssissa sekä lukuisat EM-ja MM-kisaedustukset, joista parhain sijoitus on vuodelta 2015 Classical Showdance MM-kisojen 12.

Mitaleita tärkeämmäksi Jutta kuitenkin laskee sen, että hän on saanut ja saa edelleen opiskella tanssia maailman parhaimpien opettajien johdolla ja voi tehdä työkseen tätä upeaa lajia sekä viedä oppeja eteenpäin. Sami on sitä mieltä, että vartalonhallinta ja tekniset taidot ovat tanssin oppimisessa kaiken a ja o, hän haluaa nähdä ennen kaikkea tanssista nauttimista. Sami uskoo, että innostuksella ja iloisella mielellä kuka tahansa voi oppia tanssimaan.

Jutta

Jutta on ammattilaistanssija ja tanssinopettaja, jonka mielestä tanssissa tärkeintä on heittäytyminen. Tanssin avulla musiikki herää eloon ja on upeaa, miten ilmaisu liikkeen avulla voi yllättää yleisön sekä itse tanssijan. Jutta Helenius on toiminut ammattilaisena tanssiurheilun ja paritanssin saralla vuodesta 2006 lähtien. 9-vuotiaana alkanut pitkä kilpailu-ura päättyi vuonna 2016, mutta yhteinen tanssi hänen miehensä Sami Heleniuksen kanssa jatkuu.

Valoisaa ja iloista Juttaa on nähty televisiossa Tanssii Tähtien kanssa-ohjelmassa. Jutta on osallistunut kisaan jo viisi kertaa, viimeisimpänä parinaan laulajalegenda Pepe Willberg. Aiemmilla kausilla tähtipartnereina ovat olleet Jani Toivola, Amin Asikainen, Harri Syrjänen ja Tommi Evilä. Jutta uskoo, että sataprosenttisella heittäytymisellä tanssi ja musiikki voivat luoda unohtumattomia elämyksiä.

Sami

Pedantti, mutta huumorintajuinen Sami on tanssinopettajien aatelia. Hän on toiminut ammattilaistanssijana ja tanssinopettajana viimeiset 11 vuotta. Sami on tanssinut 12-vuotiaasta lähtien, jolloin paritanssin kärpänen puraisi toden teolla Turussa ja siitä eteenpäin on vienyt häntä ympäri maailmaa.

Opetuksessaan Sami haluaa inspiroida ihmisiä kokemaan, mitä kaikkea kaksi ihmistä voi musiikin avulla ilmentää. Vuonna 2017 hän pääsi käyttämään opetusmetodejaan muun muassa Tanssii Tähtien kanssa- ohjelmassa, jonka kymmenennelle juhlakaudelle Sami osallistui. Parina oli tällä kertaa sisustusguru Hanna Sumari. Sami on nähty ohjelmassa aiemminkin neljä kertaa opettamassa Rosa Meriläistä, Satu Silvoa, Satu Ruotsalaista sekä Sari Multalaa.”

Video Sami & Jutta Helenius Viva Evita
WDC Classical Show Dance World Championships 2015

 

 

 

Sami ja Jutta Helenius

Sami & Jutta Helenius

Sami ja Jutta Helenius

Sami ja Jutta Helenius

 

© 2011 Suomen Media & Action - yhteistyössä Mainostoimisto 2t