Marjukka "Maikki" Koivuniemi

Tanssikoulu TanssinTahti

Liisa Kontturi-Paasikon vanhin tytär Maikki vakuutti lukioaikoinaan ammatinvalinnan ohjaajalle, että hän ei missään nimessä aio seurata äitinsä jalanjälkiä tanssinopettajan polulle. Toisin kävi, Maikki suoritti Suomen nuorimpana opettajana Suomen Tanssinopettajain liitto STOL ry:n tutkinnon ja on sen jälkeen edennyt huimaa vauhtia tanssinopettajana, tanssijana ja koreografina. Maikki valmistui Oamkin tanssinopettajakoulutuksesta keväällä 2014 showtanssin suuntautumisvaihtoehdosta ja on sen jälkeen siirtänyt opettamisen pääpainon showtanssin puolelle. Maikki opettaa kuitenkin myös paritanssia epäsäännöllisen säännöllisesti Tanssikoulu Jari Aaltosen vieraana Oulussa ja erinäisillä tiiviskursseilla ja leireillä ympäri Suomen. 

Silmien avaaminen uudenlaisille tavoille tehdä asioita on aukaissut Maikille paljon uutta myös paritanssinopettajana. Näkemys opettamisesta ja oppimisesta on laajentunut tanssikäsityksen laajenemisen myötä ja Maikki pyrkiikin jatkuvasti löytämään uudenlaisia tapoja lähestyä tuttuja asioita myös paritanssia opettaessaan. 

Maikin suuri ansio tanssinkentällä on paritanssin siirtäminen näyttämölle ja erilaisten showkilpailujen ja tanssikatselmusten kilpailukoreografioihin. Maikin koreografiat ovatkin niittäneet menestystä ja tähän mennessä Latino Show uralta on on taskussa 13 SM/IKM-mitalisijoitusta – 7 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia, sekä viime syksyinen MM-kulta The Latin Collection -ryhmälle koreografioidulla teokselle 50km in 3min. Lisäksi Maikki on palkittu Finnish Dance Organisationin stipendillä Latinoshow-koreografioiden tekemisestä vuosina 2015. 2016 ja 2017.

 

 

Maikki Koivuniemi

 

© 2011 Suomen Media & Action - yhteistyössä Mainostoimisto 2t