Mistä kannattaa aloittaa?

Aloittaminen

useimpien leirien ja kurssien ohjelmista löytyy perusteet. Perusteet -tasolla opetus aloitetaan tanssin perusteista, ennakkotaitoja ei tarvita. Opettelemme peruskuvioita, vientiä ja seuraamista sekä musiikintulkintaa.

Lajit

Jos et ole ottanut elämässäsi yhtään tanssiaskelta tai koet olevasi täydellinen vasta-alkaja, suosittelemme että aloitat tanssiharrastuksesi helpommista lajeista. Näin oppiminen on nopeampaa etkä turhaudu, vaan saat positiivisia oppimisen kokemuksia.

Lajeja, joista lavatanssiharrastus kannattaa aloittaa ovat esim. Foksi, Fusku, Bugg ja Kävelyhumppa. Foksi on tansseista se, jota voit hyödyntää kaikkeista eniten lavoilla. Melkein minkä tahansa kappaleen voi loppujen lopuksi tanssia Foksina. Fusku on hauska ja rento kädenalitanssi, jonka perusrytmi on sama kuin Foksissa. Buggin ja Kävelyhumpan perusaskel on käytännössä normaalia askellusta yhteen ja samaan tahtiin.

Tangon perusaskeleen rytmitys on sama kuin Foksissa, hidas-hidas-nopea-nopea, tyyli vain on eri. Valssi on yksi perustansseista, jota jokainen on varmasti tanssinut. Valssi on tanssi, jolle varmasti on käyttöä elämän aikana, joten suosittelemme myös lämpimästi.

Cha Cha, Rumba, Salsa, Humppa, Jenkka, Hidas valssi, Masurkka, Polkka, Jive, Samba, Hitaat, Boogie Woogie, Lindy Hop, West Coast Swing, Argentiinalainen Tango... Tanssin maailma on hyvin monimuotinen, mikä tekee harrastuksesta myös mielenkiintoisen. Aina on uutta opittavaa ja uusia haasteita!

Loppujen lopuksi voit kuitenkin aloittaa tanssin juuri täsmälleen siitä lajista mikä sinua kiinnostaa! Tule rohkeasti tunneille ja ihastu!

VAROITUS: KERRAN KUN ALOITAT - ET TODENNÄKÖISESTI KOSKAAN LOPETA, TANSSI ON AIVAN JÄRJETTÖMÄN HAUSKA HARRASTUS!

 

 

 

© 2011 Suomen Media & Action - yhteistyössä Mainostoimisto 2t