Argentiinalainen Tango Valasrannan Tanssileirillä 2018

Kirjoittaja: / Leiriuutisia / 27.6.2018

Valasrannan Tanssileirin ohjelmaan jo useamman vuoden ajan kuuluneet argentiinalaisen tangon suomalaiset maestrot Pasi ja Maria Laurén saapuvat jälleen Yläneelle tuomaan tuulahduksen aitoa Argentiinan aurinkoa ja annoksen vahvaa tango-osaamista.

Suomalaisia ja ulkomaisia tangotapahtumia seuratessa ei voi välttyä tämän pariskunnan nimeltä, sillä niin kotimaassa kuin maailmallakin he ovat arvostettuja opettajia ja esiintyjiä. Kotikaupungissaan Tampereella Pasi ja Maria ovat jo vuosien ajan opettaneet säännöllisesti viikkotunteja, ja ovat omistautuneisuudellaan olleet keskeisessä roolissa luomassa Suomeen vankkaa argentiinalaisen tangon yhteisöä. Kokemus ja syvällinen ymmärrys myös muita paritansseja kohtaan saa tämän pariskunnan opetuksessa argentiinalaisen tangon näyttäytymään helposti lähestyttävänä, kuitenkin ainutlaatuista syvyyttä tarjoavana tanssina, unohtamatta näiden upeiden persoonien täydellisen yhteen sulautuvaa keskinäistä dynamiikkaa. Pasin ja Marian lämpö välittyy niin tunneilla kuin esiintymisissäkin, eikä taatusti jätä ketään kylmäksi.

Hyvänä jatkumona Valasrannan Tanssileirin lauantain ja sunnuntain tunneille ohjelmassa on sunnuntai-illan argentiinalaisen tangon tanssit eli milonga. Milonga on paitsi nimitys argentiinalaisen tangon tanssiaisille, mutta myös argentiinalaiseen tanssiperheeseen kuuluva tanssilaji, samoin kuten tango ja valssi. Milongassa on tapana soittaa tandoja, eli 3-4 kappaleen ryhmiä, ja yksi tanda tanssitaan aina saman parin kanssa. Tandojen välissä soi cortina eli välimusiikki merkiksi tandan vaihtumisesta. Tandojen järjestys noudattaa yleensä kaavaa tango – tango – valssi – tango – tango – milonga. Perinteisesti tanssiin kutsu tapahtuu milongassa cabeceolla eli katsehaulla, mutta tilanteesta riippuen käytetään myös muita hakutapoja.

Valasrannan Tanssileirin tunnit ja milonga tarjoavat argentiinalaisen tangoon tutustuvalle turvallisen maaperän kurkistaa tähän huumaavaan tanssilajiin – ja kun sen kerran kokee, ei tanssielämä koskaan tule olemaan entisellään!

Kirjoittaja: Jenna Polvi

JAA