Kilpailukutsu, Lavatangon SM-kilpailu 11.7.2018 Seinäjoen Tangomarkkinat

Kirjoittaja: / Lavatangon SM-kisat / 29.6.2018

Perinteinen ja tunnelmallinen Lavatangon SM-kilpailu on kokenut muutoksia. Tämä kilpailukutsu on tarkoitettu Lavatangon SM-kilpailuun osallistuville ja kilpailemista harkitseville tanssipareille. Tervetuloa kilpailemaan Seinäjoelle!

Lavatangon SM-kilpailun kärkipareja esiintymässä Tangokadulla 2017

Kilpailukutsu

Lavatangon SM-kilpailu Keskiviikkona 11.7.2018 klo 19.15-23.30, Tangokatu, Seinäjoen Tangomarkkinat

Sarjat:  Yleinen, eli kaikille avoin sarja ja seniorit, jossa miehen tulee olla täyttänyt 60 vuotta kilpailupäivään mennessä. Kilpailu on avoin kaikille paritanssin harrastajille ja tanssista kiinnostuneille, myös aikaisempien vuosien voittajille. Kilpailussa tanssitaan suomalaista tangoa vapaalla viennillä ja järjestäjän tangomusiikkiin, joka ei ole etukäteen kilpailijoiden tiedossa.

Musiikki: Säestyksestä vastaa Taisto Lunkan tango-orkesteri, solisteinaan Tangokuningas- ja tangokuningatarfinalistit 2018 sekä hallitsevat kuninkaalliset Aino Niemi ja Teijo Lindström. Koko kilpailu tanssitaan livemusiikin tahdissa ja uutta on, että kaikki kappaleet ovat laulettuja.

Lattia ja katsomot: Tangokadulle on rakennettu 300m² tanssilattia, jossa kisa käydään. Lattia on katettu. Lattian laidalle tuodaan yleisölle nousevat katsomot.

Tuomaristo:

Timo Kosonen, tuomariston puheenjohtaja,
Seinäjoen Tangomarkkinat
Heidi Pakarinen, tangokuningatar, Lahti
Jari Aaltonen, tanssinopettaja, Oulu
Maija Kuosmanen, tanssinopettaja, Kuopio
Arto Petjala, tanssinopettaja, Kajaani
Kaisa Huunonen, tanssinopettaja, Rauma
Antti Törmänen, tanssinopettaja, Paimio

Juontajat: Sanna-Maria Heikkilä ja Kyösti Mäkimattila
Kilpailunjohtaja: Niina Huhtala
Kisapaimen: Päivi Judén, joka huolehtii kilpailijoista kilpailun aikana.
Pistelasku: Kari Nyyssönen
Huom! Pistelasku on uudistunut: Tuomarit tuomaroivat sähköisen järjestelmän kautta ja tulokset tulevat nopeassa tahdissa yleisön ja kilpailijoiden tietoon.
Televisiointi: AlfaTV, kilpailun parhaat palat taltioidaan ja näytetään myöhemmin ilmoitettavana aikana AlfaTV:n kanavalla

Kilpailumaksu: Kilpailu on ilmainen kaikille pareille sekä katsojille.

Ennakkoilmoittautuminen: https://www.tanssikurssit.fi/tapahtuma/lavatangon-sm-kilpailu/ | Kilpailun sujumiseksi toivomme ennakkoilmoittautumista kaikilta pareilta! Ilmoittautuminen on avoinna ke 11.7. klo 14 asti. Paikan päällä voi ilmoittautua Tanssitalon tanssileiri-infossa keskiviikkona klo 11-14.

Kilpailijoiden alustava aikataulu:
17:30 Kilpailunumeroiden ja kulkulupien jako, Tangokadun Vapaudentien portilla
17:30 Lämmittely Tangokadun tanssilattialla
19:00 Tangokadun virallinen avaus yleisölle, jolloin toivomme, että kaikki kilpailijat tanssivat kadulla
19.15 Kilpailun avaus
19:30 Yleisen karsinnat
20:15 Seniorien karsinnat
20:45 Yleisen ja seniorien lisäkarsinnat
21:45 Semifinaalit (SEN – YLE)
22:30 Finaalit (SEN – YLE)
23:00 Palkintojen jako ja voittajien kiitostanssit katulavalla

Huomaathan, että kilpailun aikataulu saattaa elää, joten kuuntele juontajien ja kisapaimenen ohjeita tarkasti. Tangokatu on suljettu klo 19 asti muilta paitsi kilpailijoilta, joilla on kulkulupa.

Palkinnot
Molempien sarjojen kuusi parasta palkitaan diplomein ja kolme parasta pokaalein. Molempien sarjojen kolmelle voittajaparille on luvassa Tanssipuodin lahjoittamat lahjakortit sekä Tangomarkkinapassit vuodelle 2019. Lisäksi molempien sarjojen kolme parasta saavat kahden päivän liput Tanssi Vieköön -messuille 25.-26.8.2018 Helsingin Messukeskukseen. Kolmen kärki saa halutessaan liput finaalikonsertteihin ja Meidän Tango -konserttiin.

Esiintymiset Tangomarkkinoilla 2018
Molempien sarjojen kolme parasta kutsutaan esiintymään Seinäjoen Tangomarkkinoiden aikana 11.-15.7.2018 eri tilaisuuksiin. Nämä parit eivät tarvitse tangoranneketta, vaan he saavat passit joilla pääsevät kulkemaan vapaasti. Seuraavana listaus tällä hetkellä tiedossa olevista esiintymisistä. Näiden lisäksi tulemme tarjoamaan muutamia muita esiintymispaikkoja tangomarkkinoiden aikana.

Ari Vaskelainen & Minna Forss , Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajat 2015 ja 2016 tanssimassa Tangokuningasfinaalissa 2017

Voittajien esiintymiset

TV-esiintyminen kuningas- ja kuningatarfinaaleissa
Molempien sarjojen voittajien tanssia ja haastattelut kuvataan torstaina 12.7. aamupäivällä. Taltioidut tanssit ja haastattelut nähdään torstain 12.7. kuningasfinaalissa (Seniorit) ja lauantain 14.7. kuningatarfinaalissa (Yleinen).

Esiintymiset Katulavalla

to 12.7. klo 15.40-15.50 Molempien sarjojen voittajaparit
pe 13.7. klo 18.30-18.45 Molempien sarjojen voittajaparit
la 14.7. klo 17.00-17.10 Molempien sarjojen voittajaparit

Kolmen kärjen esiintymiset

Torikeskus

Molempien sarjojen kolmen kärki kutsutaan esiintymään torstaina 12.7. ja lauantaina 14.7. Torikeskukseen klo 12.00-13.00.

Teemu ja Riikka Simonen, Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajat 2017 tanssimassa Torikeskuksessa

Mikäli kutsutut parit ovat estyneitä, kutsumme heidän tilalleen seuraavaksi parhaiten menestyneen tanssiparin.

Kilpailun säännöt: Tutustu tarkemmin

Lämmittely
Tangokadun katettuun osaan on rakennettu 300m² tanssilattia, joka toimii lämmittelytilana klo 17.30-19.00. Tämän jälkeen kilpailijat voivat lämmitellä Tangokadulla sijaitsevassa Paviljongissa.

Pukuhuoneet

Kilpailijoiden pukutilat Tangokadulla Kruunu-ravintolan kanssa samassa kiinteistössä. Opastus kilpailunumeroa hakiessasi.

Ilmainen pysäköinti
P-Frami pysäköintitalo, Kampusranta 7, Seinäjoki. Ilmainen pysäköinti koko tapahtuman ajan. Tanssijoille on varattu 250 parkkipaikkaa ja kaksi sähköauton latauspistettä. Parkkitalon puomi aukeaa keskiviikkona 11.7. klo 9 ja sulkeutuu sunnuntaina 15.7. klo 21.

Majoitus
Suosittelemme: Tanssijoiden lattiamajoitus Seinäjoen Lukiolla, aivan Tanssitaloa vastapäätä ja tangokadun välittömässä läheisyydessä on todella helppo ja edullinen vaihtoehto. Luokkamajoitukseen voi varata yksittäisiä paikkoja tai kokonaisen luokan omalle porukalle. Lattiamajoitus on myynnissä www.tanssipuoti.fi verkkokaupassa.
Muita majoituksia: Hotellit ja Caravan paikat voi tutkailla Tangomarkkinoiden sivuilta: www.tangomarkkinat.fi

Lisätietoja Lavatangon SM-kilpailusta:
Kilpailun kulku ja ilmoittautuminen

TangoStudio – Lavatangon SM-kilpailu

Tuomariston esittely

Kilpailunjohtaja:
Niina Huhtala / 050 9175366
niina.huhtala@tanssikurssit.fi

Ennakkoilmoittautujan etu: Ilmoittaudu viimeistään su 8.7.2018 ja saat tanssijoiden tangorannekkeen -50% (ovh 100€). Tangorannekkeella pääsee Tangokadulle, Paviljonkiin ja Tanssitalolle koko tapahtuman ajan! Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä saat 10% alennuskoodin kertaostoksesta www.tanssipuoti.fi verkkokauppaan.

Tämän blogin upeat kuvat: Maiju Landström

JAA