MEIDÄN Tango 2018 – uutisia ja uudistuksia!

Kirjoittaja: / Leiriuutisia / 28.6.2018

No huh, se ois sitten karvan alle kaksi viikkoa h-hetkeen! No mihinkä? Siihen kun Seinäjoen Tangomarkkinat: Meidän Tango 2018 alkaa rytinällä ja koko kaupunki täyttyy Tangosta!
Vastailen tässä muutamiin yleisimpiin kysymyksiin, joihin vastailemme päivittäin!

Tuun tanssileirille, mistä löytyy lisää tietoa?

Tanssileirillä tanssitaan aamupäivästä alkuiltaan upeiden opettajien johdolla. Tanssileirin hurmaavaan kattaukseen voit tutustua täällä.

Ohjelmassa on monipuolinen setti tanssilajeja ihan aloittelijoista pitkään tanssineisiin! Leirille voit tulla yksin tai porukalla, kaikilla tunneilla on jatkuva parinvaihto, joten kaikki pääsevät tanssimaan ja tutustumaan muihin Tangovieraisiin. Huom! Tanssileirille osallistuminen ei edellytä tangorannekkeen hankkimista. Voit tulla tunniksi, päiväksi tai koko leirin maratoniin – päätä itse!

Minne saan auton parkkiin, kun tulen Seinäjoelle?

Ikuisuusongelma on ratkaistu! Suuri kiitos ja kumarrus Seinäjoen Tangomarkkinoille! Olemme saaneet meille tanssijoille paljon ilmaista pysäköintitilaa. Voit viedä autosi ilmaiseksi P-Frami pysäköintitaloon, jonka osoite on Kampusranta 7, Seinäjoki

Parkkihallissa on satoja ilmaisia parkkipaikkoja Tangomarkkinoiden ajan! Tangomarkkinoilla et autoa tarvitse, kaikki on ihan kävelymatkan päässä! Tämä Parkkihalli sijaitsee Areenan (eli sen paikan jossa kuninkaalliset valitaan) takana, kävelymatkan päässä Tanssitalosta, Lukiosta ja Tangokadusta!

Uutta lattiamajoitukseen!

Lattiamajoituksemme Seinäjoen lukiolla on LOISTAVA! Se sijaitsee vastapäätä Tanssitaloa ja kivenheiton päässä Tangokadusta! Saimme lisää luokkia ja nyt voit varata majoitusta edullisesti 15€ / yö yhteisluokkiin tai halutessasi voit varata itsellesi kokonaan oman luokan, jossa voit itse päättää ketä kanssasi siellä majoittuu. Oman luokan hinta on 235€ / Tangomarkkinat. Näitä luokkia on rajattu määrä, joten ole nopea!

Lattiamajoitus on tarkoitettu kaikille tanssijoille. Leiriläisille, lavakisaajille, mutta myös tangosta nauttiville tanssijoille, jotka eivät tällä kertaa osallistu kisoihin tai leirille!

Millaisen rannekkeen tarvitsen, jotta pääsen nauttimaan isosti Tangomarkkinoiden ojelmasta?

Osta Seinäjoen Tangomarkkinat – tanssiranneke! Se on ehdottomasti paras, monipuolisin ja edullisin vaihtoehto tanssista nauttivalle! Tällä rannekkeella pääset koko tapahtuman ajan Tanssitalolle, jossa esiintyvät esimerkiksi Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen, Taikakuu ja paljon muita sekä Tangokadulle (Kake Randelin, Jari Sillanpää, Aki Samuli, Ressu Redford, Katri Helena jne…) ja Paviljonkiin (Souvarit, Kaiho, Lea Laven, meidän karaoke jne…). Mitä tanssija voi muuta toivoa! Aamusta iltaan huikeita esiintyjiä, Tangokuninkaallisia vuosien varrelta ja tanssin iloa koko ajan!

Tanssiranneke on tosiaan räätälöity meitä tanssijoita varten, ja sen hankkimalla varmistat pääsysti kaikille Tangojen tanssilattioille! Muistinko jo mainita, että Tangokatua on tänä vuonna katettu ja sinne on rakennettu myös iso tanssilattia! SIIS WAUUU!

Ranneke on tarkoitettu kaikille tanssijoille, leiriläisille, kisaajille ja tangotunnelmaan suuntaaville tanssijoille!

Ruokahuolto pelaa!

Tanssitalolla on monipuolinen Cafe Vapari, josta saa suolaista ja makeaa, keittolounasta, kahvia ja salaattia. Tsekkaa tarkemmin täältä! Tarjolla myös maittava aamupala!

Tanssileiriläiset voivat ostaa (ennakkoon Tanssileirin infosta) Henksulaan ruokalippuja hintaan 9,50e. Sama mesta jossa henkilökunta ja artistit sekä kuninkaalliset ruokailevat. Henksula on auki päivittäin klo 11-23 ja buffetpöytä on koko ajan avoinna!

Lisäksi jos haluat ruokailla Tangokadulla, suuntaa Kruunuun tai Grillaamoon, tanssileirin rannekkeella saat näistä rafloista -15% alennuksen listahinnoista!

Ja tänään kuulin, että yöruuan metsästys käy tänä vuonna tarpeettomaksi… Muistan vuoden jos toisenkin kun Tangokadun sulkemisen jälkeen on etsitty ruokaa Seinäjoelta kissojen ja koirien kanssa. Eipä tarvii enää! Tanssitalon eteen on tulossa myös Grillikiska, josta yöpalaa saa ainakin siihen asti kun Tanssitalon tanssit päättyy! Super cool, koska kiska on vastapäätä myös lattiamajoitusta… Helppoa kuin heinänteko, eikä tarvii ainakaan nälässä olla!

Lavatangon SM-kilpailu kiinnnostaa, mitä uutta ja miksi?

Lavatangon SM-kilpailu tanssitaan tänä vuonna keskiviikkona 11.7. about klo 19-23.30. Kilpailupäivä vaihtui keskiviikkoon pääasiassa kahdesta tärkeästä syystä

  1. TV-kuvaukset ovat mahdolliset muiden tangomarkkina-aikataulujen vuoksi vain keskiviikkona! Huippua, että päästään telkkariin ja saadaan kilpailun parhaat palat näkyviin!
  2. Kilpailu voidaan tuoda rytinällä suuren yleisön tietoon Tangokadulle, jonne perinteisesti keskiviikkona suuntaa tuhansia ihmisiä! Upeaa saada tuoda siis tanssittua tangoa yleisölle, joka ei kenties ole aikasemmin aiheeseen tutustunut!

Mitä huomioitavaa kisaajille ja katsojille?

  1. Tangokatu on katettu ja kisan ja tanssiviihtyvyyden vuoksi kadulle on rakennettu myös tanssilattia ja paikalle on tulossa myös nousevat katsomot!
  2. Koko kilpailu käydään livemusiikin tahdissa ja kaikki erät tanssitaan laulettuihin tangoihin! Solisteina Tangokuningas ja -kuningatar finalistit 2018 sekä hetken vielä hallitsevat tangokuninkaalliset Aino Niemi & Teijo Lindström. Todella hieno juttu! Solisteja säestää taidokas Taisto Lunkan tango-orkesteri!
  3. Kilpailunumeron noutaessasi saat myös kartan  kisaajille sijainneista sekä ohjeistuksen, jonka avulaa selviää miten kisaajat voivat helpottaa kisan kulkua! Tärkeää on, että kilpailun aikana noudatat kisapaimenen ohjeita ja olet aina ajoissa kokoontumispaikalla! Lämmittelylattia ja pukuhuoneet löytyvät Tangokadulta, melko läheltä kisalattiaa.
  4. Yleisölle on vapaa pääsy Tangokadulle klo 19 alkaen. Tätä ennen kadulle pääsee ainoastaan kisaajat kulkulupaa näyttämällä!
  5. Kun tangokatu avataan, koko kisaajaporukka tanssii avauksessa uudella kadun tanssilattialla paraatin päätteeksi!


Kuvassa Lavatangon Suomenmestarit 2017 Teemu & Riikka Simonen

Mitä jos sukat on loppu ja kengät puhki?

Ei hätää! Tanssipuodin ennätyslaajasta valikoimasta löytyy sukkia ja kenkiä kaikille tanssijoille! Kesää ajatellen myös tanssivaatevalikoima on järisyttävä! Voit kurkistaa www.tanssipuoti.fi verkkokaupasta mitä meillä on tarjolla, mutta huomaathan että sesonkituotteita esimerkiksi juuri tämän kesän vaatemallistoa et kaupasta löydä. Sitä kannattaa tulla hypistelemään Tanssitalon Tanssipuotiin! Palvelemme joka päivä aamusta iltaan (keskiviikkoiltana ollaan kiinni, koska kaikki haluaa katsomaan Lavatangon SM-kilpailua…)

Tanssipuotiin voit tulla tutustumaan vaikka et osallistu tanssileirille, myös iltaisin shoppailemaan voi tulla ilman Tanssitalon lipun ostoa. Tanssipuoti sijaitsee Tanssitalon aulassa, ennen lipunmyyntiä!

Kaikki tämän blogin valokuvat on ottanut Joonas Kainulainen, paitsi Tanssipuotikuvan Jaana Korhonen 🙂

JAA