Pääsiäisleiri Jack & Jill –kilpailu la 20.4. Eerikkilä, Tammela

Kirjoittaja: / Jack & Jill -tanssikisa / 5.4.2019

Jack & Jill kilpailut jatkavat suosiotaan! Tule mukaan Pääsiäisleirin kisaan tanssimaan ja kannustamaan kisaajia! Kilpailu järjestetään lauantaina 20.4.  Kilpailu käydään yhdessä salissa ja viereisessä salissa pyörii samaan aikaan Pääsiäisleirin leiritanssit! Tanssia on siis luvassa koko illan, peräti kahdella parketilla!

Ideana on kilpailla eri tanssilajeissa, tanssien samoin, kuin tanssisit kyseistä tanssia lavatansseissa tai tanssibileissä, musiikki, pari ja tila huomioiden. Et tarvitse miljoonaa tanssikilometriä tai omaa paria – ainoastaan halu ylittää itsensä kisalattialla riittää! Tämä kilpailu sopii siis ihan jokaiselle meille lavatanssijalle! Tanssilajit ovat Fusku / Bugg, Tango / Hidas valssi, Rumba / Salsa ja kilpailun aikana kaikki nämä tanssit käydään läpi.

Jack & JIll -kilpailu TanssiStartti 2019

Tuomaristo koostuu opettajista ja tanssijoista:

Hanna Tuominen (päätuomari)
Joonas Kainulainen
Kaisa Huunonen
Anne-Riina Hurskainen
Antti Törmänen
Juha Laihoniemi
Tapani Hasa

Kilpailun juontaa Niina Huhtala. Kisamusiikki levyiltä.
Leiritanssien musiikki-isäntänä Jussi Kaksonen

Kesken kilpailun tuomarit eivät kommentoi kilpailijoiden suorituksia.

Hanna Tuominen

Päätuomari Hanna Tuominen kertoo Jack & Jill -kilpailuista

Omannäköinen tanssi on hyvä asia. Lavatanssi ei ole yhtä määriteltyä tyyliä, tärkeää on parin kanssa yhdessä tanssiminen sekä muiden huomionti. Tuomareilla on kuitenkin joitakin arviointikriteereitä. Tuomarit arvioivat rytmiä, tanssitekniikkaa, musiikkiin tanssimista sekä parin yhteistä tanssia ja parin huomioimista. Kyseessä on kuitenkin paritanssikilpailu :).

Hanna Tuominen on tarkoituksella valittu jo kolmannen kilpailun päätuomariksi. Näissä Jack & Jill –kilpailuissa se ei ole nimittäin mikään pikkujuttu. Päätuomari vastaa kilpailun sujuvuudesta. Päätuomarina Hanna osallistuu pistelaskuun ja sen tarkistamiseen, tuomaroi itse, sijoittaen sekä viejät ja seuraajat jo karsintaeristä alkaen paremmuusjärjestykseen. Päätuomarin ääntä ei käytetä kilpailun aikana, paitsi tasapistetilanteessa, hänen äänensä ratkaisee tuloksen.

Jack & Jill -kilpailun aikataulu Pääsiäisleirillä

20:30 Kisanumeroiden jako Eerikkilän Monitoimihallissa
20:45 Kisaajat kokoontuu kilpailijapisteelle
21:00 Karsinnat
22:00 Semifinaali tarvittaessa
23:00 Finaali
24:00 Palkintojen jako

Jack & Jill kisan ideana on, että parit arvotaan, osallistumiseen et tarvitse omaa kisaparia. Kilpailu on avoin kaikille tanssin harrastajille.
Tanssilajit: Fusku, Bugg, Tango, Hidas valssi, Rumba (Bolero), Salsa.

Kilpailun kulku: Karsinnoissa tanssitaan kolmea tanssilajia, jotka arvotaan ennen ensimmäistä karsintaerää. Jokaiseen tanssilajiin arvotaan parit ja pari vaihtuu tanssilajien välissä. Tuomarit tuomaroivat viejät ja seuraajat erikseen karsinnoissa ja semifinaaleissa. Semifinaaleissa tanssitaan karsinnoista jäljelle jääneet tanssit. Finaalien aluksi arvotaan uudestaan tanssittavat lajit ja pari, jonka kanssa tanssitaan koko finaali. Finaaleissa tuomarit sijoittavat parit paremmuusjärjestykseen ja tulokset lasketaan Scoring menetelmällä, eli parhaat sijaluvut saanut pari voittaa.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kisaajamäärä on rajoitettu maksimissaan: 30 viejää / 30 seuraajaa. Voit ilmoittautua ja varata paikkasi nettilinkin kautta 20.4.2019 klo 12 mennessä. Jos paikkoja on jäljellä, voit ilmoittautua Pääsiäisleirin aikana Tanssipuotiin Monitoimihallille. Viimeistään kuitenkin 20.4. klo 15 mennessä.

18_Jack&Jill finaalikolmikko
Kuvassa Valasrannan Tanssileirin Jack & Jill -kilpailun finaalikolmikko. Tulevana kesänä J&J-kisat on Valasrannan Tanssileirillä tiistaina 23.7.

Tervetuloa mukaan tanssimaan, kisaamaan, kannustamaan ja viihtymään!

Tutustu päätuomari Hanna Tuomiseen tarkemmin!

JAA