Seinäjoen Tangomarkkinat – juhlavuoden ohjelmisto julkaistu

Kirjoittaja: / Lavatangon SM-kisat / 20.3.2019

Seinäjoen Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 35-vuotista taivaltaan suomalaisen iskelmä- ja tanssikulttuurin suurtapahtumana kesällä 2019. Esiintyjinä Tangokuninkaalliset kautta aikojen sekä muita kotimaisen musiikin ykkösnimiä!

Festivaalia vietetään lomakauden paraatipaikalla 10.– 14. heinäkuuta. Juhlavuoden ohjelmisto esiintyjineen on nyt julkaistu. Luvassa on vahvojen musiikki- ja tanssielämysten komea kavalkadi satojen esiintyjien siivittämänä!

Erilaiset tapahtumapaikat luovat monipuolista tarjontaa

Tapahtuma levittäytyy kolmeen päätapahtumapaikkaan joissa koetaan tangon monisävyiset tunteet ja tunnelmat.

Tangomarkkinoiden sydän on Tangokatu, jonka monet estradit ja tanssipaikat täyttyvät musiikin rytmeistä ja tanssin huumasta. Tangokadun vapaa-alueella nautitaan Tangotorin värikkäästä tunnelmasta ja Lauluteltan ohjelmasta. Suurkonserttien sähköiseen tunnelmaan pääsee Kisa-Areenalla, kun Tanssitalo panostaa perinteikkääseen tanssikulttuuriin.

Tanssitarjonta on Tangomarkkinoiden erityinen ylpeys. Tapahtumasta löytyy vaihtoehtoja ihan jokaiselle tanssijalle, ja Tanssileirillä koetaan tanssin iloa rennolla ja hyväntuulisella otteella – huippuopettajien johdolla. Opetukset on jaettu eri osaamistasoihin palvelemaan niin vasta-alkajaa kuin kokenutta tanssinystävää. Tanssiopetukseen voi osallistua yksin, parin tai ystäväporukan kanssa.

Karman Tangovirittämö tarjoilee tangovapaata ohjelmistoa keskiviikosta lauantaihin.

Ohjelmiston pääpaino Tangokuninkaallisissa

Tangomarkkinoiden ainutlaatuisen tunnelman luo Tangokuninkaalliset. Juhlavuoden tapahtumaan on kutsuttu esiintymään kaikki kruunatut Tangokuninkaat ja Tangokuningattaret. Ohjelmistossa nähdään myös muita suomalaisen musiikkiviihteen ykkösnimiä mm. Tapani Kansa, Markku Aro ja Jorma Kääriäinen.

Tangomarkkinoiden avajaisparaati herättelee tangotunnelmaan

Suuri Tangoparaati kulkee keskiviikkona 10.7. klo 17.30-19.00 Seinäjoen keskustassa, johdattaen yleisön Tangomarkkinoiden sydämeen, Tangokadulle, jossa juhlallisin menoin avataan juhlavuoden tapahtuma. Paraatissa nähdään mm. Tangokuninkaallisia, SMOrk-muusikoita, kilpailutuomaristoa, Tanssiseura Botafogon tanssijoita sekä Lavatangon SM 2018-kärkipareja. Paraatia johtaa Rauman Poikasoittokunta.

Juhlakonsertissa Tangokuninkaalliset kautta aikojen

Perjantaina 12.7. Tangomarkkinoiden 35 v. juhlakonsertissa esiintyy Tangokuninkaalliset kautta aikojen. Musiikista vastaa laajennettu Seinäjoen Kaupunginorkesteri, vahvistuksenaan Aventura de Arcos jousiorkesteri. Orkesteria johtaa kapellimestari Raine Ampuja ja konserttimestarina nähdään viihteen monitoimimies Päiviö Pyysalo. Luvassa on siis kaikkien aikojen suurin tangokonsertti!

Esiintymisensä konserttiin on vahvistanut Tangokuninkaalliset Saana Sassali, Jarno Kokko, Aino Niemi, Teijo Lindström, Erika Vikman, Marco Lundberg, Susanna Heikki, Aki Samuli, Maria Tyyster, Teemu Roivainen, Heidi Pakarinen, Kyösti Mäkimattila, Pekka Mikkola, Mervi Koponen, Marko Maunuksela, Amadeus Lundberg, Hanna Talikainen, Jukka Hallikainen, Jenna Bågeberg, Henri Stenroth, Elina Vettenranta, Marko Lämsä, Saska Helmikallio, Johanna Debreczeni, Tommi Soidinmäki, Saija Tuupanen, Kari Hirvonen, Johanna Pakonen, Mira Sunnari, Erkki Räsänen, Antti Raiski, Petri Hervanto, Jouni Keronen, Matti Korkiala, Tomi Markkola, Marita Taavitsainen, Jari Sillanpää, Tiina Räsänen, Sebastian Ahlgren, Eija Kantola, Kaija Pohjola, Jaska Mäkynen, Jaana Lammi, Jouni Raitio, Arja Koriseva, Risto Nevala ja Kauko Simonen.

Tangokuninkaalliset nähdään myös Tangomarkkinoiden monilla muilla estradeilla pitkin tapahtumaviikkoa.

Tangokadun Kruunussa intiimit Lähellä-konsertit

Tanssikeikkojen lisäksi Tangokuninkaallisia ja SMOrk-orkestereita nähdään esiintymässä Tangokadun Kruunu-ravintolassa. Kruunun Lähellä-konsertit ovat tunnelmallisia, akustisia ravintolakonsertteja, joissa yleisö pääsee vapaasti nauttimaan tangon sävelistä nimensä mukaisesti läheltä. Konsertin aikana voi nauttia myös ruokailun Kruunun oman keittiön antimilla.

Tangolaulukilpailun Finaaleissa sähköinen tunnelma

Tapahtuma huipentuu Tangolaulukilpailuun, jonka finaalikilpailut mittelöidään kaksiosaisena sähköisessä konserttitunnelmassa Kisa-Areenalla: Finaalin Karsinnassa torstaina 11.7. Kisa-Areenan saliyleisö äänestää suosikkinsa jatkoon. Kuninkaallinen Finaali kilpaillaan lauantaina 13.7. jolloin valitaan juhlavuoden Tangokuninkaalliset.

Finaalikonserttien musiikista vastaa yli 50-henkinen orkesteri, jonka muodostaa sinfoniaorkesteri CMT – Collegium Musicum Turku sekä Taisto Lunkan Tango-orkesteri. Kapellimestarina Satu Simola. Juontajina Lola Odusoga ja Ismo Jokinen.

Tangokadulla kilpaillaan suomenmestaruuksista

Seinajoki Hymyn Lavatangon SM-kisat

Keskiviikosta lauantaihin kilpaillaan myös SMOrk – Tanssiorkestereiden SM-kilpailun semifinaali ja finaali. Legendaarisen orkesterikilpailun tarkoituksena on tuoda esille monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria sekä nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia.

Tangomarkkinat saa suuren kansantapahtuman raamit myös muiden suomenmestaruuksia ratkovien kilpailujen –  Hymyn Lavatangon SM sekä Ilmatangon SM -tanssikilpailujen – myötä.

Hymyn Lavatangon SM-kilpailu kilpaillaan avajaispäivänä keskiviikkona 10.7., ja Ilmatangon SM kaksiosaisena perjantaina 12.7. ja lauantaina 13.7.

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailussa Suomi saa uuden tango-kappaleen. Kilpailu pitää suomalaisen tangomusiikin kiinni nykyhetkessä ja synnyttää uuden polven ikivihreitä tangokappaleita. Juhlavuoden voittoisa tango ensiesitetään Tangokadun perjantai-illassa.

Päätöspäivänä perinteiset lavatanssit

Sunnuntain päätöspäivänä tanssitaan päätöstanssit Törnävän Paviljongissa, kun lavalle nousevat Tangokuninkaalliset ja SMOrk-voittajaorkesteri 2019. Tangokuninkaallisten säestyksestä vastaa Taisto Lunkan Tango-orkesteri.

Tutustu ohjelmistoon kokonaisuudessaan: www.tangomarkkinat.fi/ohjelma tai
lue sähköinen tapahtumaesite: www.tangomarkkinat.fi/ohjelma/esite

Lipunmyynti tapahtumaan on käynnissä:
Tangotoimisto ja Tiketti.fi

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10. – 14.7.2019.

JAA