Valasrannan Tanssileiri 21.-30.7.2023, Yläne

Valasrannan Tanssileiri eli VTL on Suomen suurin seuratanssileiri. Tänä vuonna juhlimme 20 vuotista taivaltamme. Kuten odottaa sopii, olemme keksineet muutamia uusia kujeita! Leirillä tanssitaan huikeat 10 päivää, mutta olemme pidentäneet leiriä siltä osin, että viimeinen sunnuntai on aiemmista vuosista poiketen täysi päivä, joka päättyy riehakkaisiin lavatansseihin! Emme malta odottaa kesää!

Ohjelmapäivitys 22.3.2023

Valasrannan Tanssileiri 21.-30.7.2023 | Iltamenot

Suunnittelutiimi ylpeänä esittää: Valasrannan Tanssileirin juhlavuoden iltabileet – olkaa hyvä!

Pe 21/7 Keijo Hietikko & Kuiskaus
La 22/7 Helminauha, Albert Salminen & The Gallants
Su 23/7 Tutustumistanssit – vapaa pääsy
Ma 24/7 Taikakuu
Ti 25/7 Kyösti Mäkimattila & Varjokuva
Ke 26/7 Vili Mustalampi 
To 27/7 Hurma
Pe 28/7 VTL 20 vuotta juhlagaala – vapaa pääsy
La 29/7 Kaiho, Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty
Su 30/7 Antti Ahopelto & Etiketti

Tanssit klo 20.30-01.00
Liput 20€ / leirirannekkeilla 18€

Vinkki: Tutustu hinnastossa Supersissiin (sis. kaikki 10päivän tanssitunnit ja iltatanssit) ja bilepassiin (sis. kaikki leirin iltatanssit).  Nämä liput ovat rannekkeita, joilla pääset iltaisin suoraan lipunmyyntijonojen ohi sisään tansseihin.

 

VTL sopii kaikille taitotasosta riippumatta

Valasrannan tanssileiri sopii kaikille tanssimisesta kiinnostuneille. Tasoryhmät takaavat, että jokainen löytää itselleen sopivat tanssikurssit.

Tule yksin tai kaksin, kun sinulle sopii!

Et tarvitse omaa paria, kaikilla tanssikursseilla on jatkuva ja vauhdikas parinvaihto. Halutessasi voit tanssia vain oman parisi kanssa.

Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen, verkkokaupasta edullisemmat passit. Voit osallistua pari tuntia, jokusen päivän tai vaikka koko kymmenen päivän maratonin. Valitse vapaasti!

Kymmenen päivän aikana leirillä voi opetella kaikkia lavatansseja humpasta tangoon ja rumbasta jiveen. Teematasolta löytyy myös kansainvälisiä tuulia kuten argentiinalaista tangoa, west coast swingiä ja kizombaa.

Leirillä kaikki tanssivat kaikkien kanssa!

Omaa paria tai ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mukaan voi tulla kun itselle sopii. Vauhdikas parinvaihto takaa, että oppimisen lisäksi leiri on valtavan sosiaalinen, rento ja hauska tapahtuma. Halutessasi voit tanssia vain oman parisi kanssa. 

Searching for information in English? Please check the English section at the bottom of the page.

Ohjelma 2023 julkaistaan viimeistään 6.4.2023

Tanssimme kahdessa leirikeskuksessa. Valasrannalta löydät neljä tanssilattiaa: tanssisalin, kahvion, järvi- ja metsäteltat! Yhtenäiskoululla tanssitaan kahdella lattialla: palloiluhallissa ja juhlasalissa! 


Leiri-info 2023

Tanssikursseja kaikille

Olitpa sitten tanssitaipaletta aloitteleva leirinoviisi, jonkun aikaa tanssin hienouksia harjoitellut tai todellinen parkettien partaveitsi, Valasrannan Tanssileiri sopii sinulle! Ohjelmasta löydät sopivat tunnit juuri sinun tarpeisiisi!

Osta leiripassisi edullisemmin verkkokaupan kautta etukäteen! Voit noutaa rannekkeesi mistä tahansa leiri-infosta tilausvahvistusta näyttämällä – kätevää!

Huomaathan, että verkkokauppa on avoinna koko leirin ajan, voit ostaa passisi milloin haluat.

Tule yksin tai parin kanssa, kun sinulle sopii!

Päätä itse milloin tulet ja kuinka kauan kanssamme tanssit, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Katso ohjelmasta sinua kiinnostavat tunnit ja päivät ja saavu paikalle suoraan siihen saliin/telttaan, jossa toivetuntisi alkaa. Leiri-infot palvelevat opetuspäivien ajan.

Kursseilla jatkuva parinvaihto: Kaikki pääsevät tasapuolisesti tanssimaan ja oppiminen on nopeaa ja hauskaa. Halutessasi voit tanssia vain oman parisi kanssa, mutta oppimisen nopeuttamiseksi suosittelemme parinvaihtoa kaikille! Mustilla eli vaativilla tunneilla kaikki osallistuvat parinvaihtoon.

Ilmoittautuminen leirillä

Kun tulet ensimmäistä kertaa Valasrannan Tanssileirille ja et ole ostanut passiasi verkkokaupasta: Täytä ensin ilmoittautumislomake ja tule sitten infoon.

Ilmoittautumislomakkeita ja kyniä löytyy sisääntulojen läheisyydestä.

Lomakkeeseen on täytettävä vähintään NIMI ja ALLEKIRJOITUS.

Voit tilata samalla lomakkeella meiltä uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi. Jos et halua saada uutiskirjettä tai sinulle tiedotteet tulevat jo, nimi ja allekirjoitus riittävät. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin missään tapauksessa.

Huom! Ilmoittautumislomake täytetään vain kerran, mikäli haluat jonain päivänä lisää tunteja, tule suoraan infoon ilmoittautumaan.

Valitse ohjelmasta sinua kiinnostava laji ja taso ja ilmesty paikalle suoraan sille tunnille kuin haluat. Tulethan ajoissa ilmoittautumaan, viimeistään puoli tuntia ennen haluamasi kurssin alkua. Silloin ehdit varmasti tanssitunneille alusta alkaen. Leiri-infojen aukioloajat selviävät päiväkohtaisista ohjelmista. 

Tervetuloa Valasrannan tanssikuplaan, jossa arjen huolet unohtuvat ja pääset nauttimaan upeasta tanssitunnelmasta!

Perusteet

Ennakkotaitoja ei tarvita. Tunnit aloitetaan tanssin perusteiden opettelusta.

Aloita tästä, oppiminen on helppoa. Tunnit aloitetaan tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan viemisen ja seuraamisen perusteita, haetaan oikea rytmi ja opetellaan ensimmäiset tanssikuviot.

Tällä tunnilla on kannustava oppimisilmapiiri, mukava meininki, sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleiden ottajia. Tanssitaidon lisäksi saat energiaa, liikuntaa ja uusia kavereita. Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa.

Jokainen vihreä tunti on aina hieman erilainen ja parhaan hyödyn saat käymällä samasta tanssilajista useamman vihreän tunnin ennen seuraavalle tasolle siirtymistä.

Lue lisää..


Perusteet Plus

Perusteet-tunti, jossa et tarvitse ennakkotaitoja opetettavasta lajista. Tanssikokemuksesta on hyötyä.

Nämä tunnit ovat perusteet tunteja, joissa on kuitenkin pieni häivähdys keskitasoa. Tunti lähtee liikkeelle opetettavan tanssin perusteiden opettelusta. Et tarvitse ennakkotaitoja kyseisestä lajista. Lajit joista tämä tasomerkintä löytyy, ovat perusteiltaan hieman haastavampia. Jonkinlainen tanssikokemus on hyödyksi tälle tunnille tullessasi.

Näihin tanssilajeihin sopivaa musiikkia ei välttämättä aina soiteta tavanomaisissa lavatansseissa, mutta ne tuovat kivan lisän tanssiosaamiseesi ja tarjoavat mahdollisuuden monipuolistaa perustanssitaitoasi.

Lue lisää..


Perusteet/keskitaso

Tarjoilee vahvaa perustekniikkaa, vienti-seuraamista ja hieman haastavampia peruskuvioita.

Kun perusteet ovat sinulle tuttuja ja olet jo käynyt opetettavasta lajista useamman vihreän tunnin, voit siirtyä vihreä/siniselle tunnille.

Tällä tasolla harjoitellaan sujuvaa vientiä ja seuraamista, tanssin perustekniikkaa, sekä opetellaan hieman haastavampia peruskuvioita ja niiden variointia. Näillä tunneilla otetaan myös ensikosketuksia musiikin tulkintaan.

Tunneilla on hauska ja rento tekemisen meininki. Tällä tasolla saat usein vauhdikkaimman kehityksen omaan tanssiisi, kunhan maltat hankkia riittävästi toistoja.

Saat varmuutta tanssilajien perusteisiin. Opit viemään ja seuraamaan sujuvasti peruskuvioita ja niiden variaatioita.

Sinun on hyvä käydä samasta tanssilajista useampi vihreä/sininen tunti ennen siniselle tasolle siirtymistä. Jos olet epävarma tasostasi, kysy opettajalta.

Muista että aina kannattaa mieluummin palata vihreälle ja kertailla, kuin hypätä siniselle tasolle liian aikaisin!

Lue lisää..


Keskitaso

Kun vientisi/seuraamisesi on selkeää ja sujuvaa, ja hallitset peruskuviot varmasti, voit hakea siniseltä tasolta lisää haasteita.

Sinulla on jo tanssikilometrejä takanasi, vientisi/seuraamisesi on selkeää ja sujuvaa, kanssasi on miellyttävä tanssia. Hallitset peruskuviot varmasti ja osaat huomioida ympäristösi sekä muut tanssijat.

Parityöskentely sekä viemisen ja seuraamisen kehittäminen kuuluvat tämän tason keskeisiin opetusaiheisiin. Näillä tunneilla keskitytään myös lajinomaisen tanssin tuottamiseen. Saat vinkkejä musiikin tulkintaan ja haasteita uusista kuvioista. Sinisten tuntien teemat ja opetettavat aiheet vaihtelevat, joten opit aina uutta.

Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet seuraavalle tasolle ehtivät kehittyä. Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele opettajalta.

Lue lisää..


Keskitaso/haastava

Tanssilliset valmiutesi ovat hyvällä tasolla ja tanssit nauttien, leikitellen ja sujuvasti tanssiparisi taitotason huomioiden.

Näille tunneille tullessasi sinulla on jo paljon laadukkaita tanssikilometrejä takana. Tunneilla opetettava tanssitekniikka on tarkkaa ja kuvioissa riittää pureskeltavaa.

Tanssit nauttien, leikitellen ja sujuvasti. Osaat huomioida myös tanssiparisi taitotason ja sopeuttaa omaa tanssiasi siihen. Ymmärrät että miellyttävään paritanssikokemukseen tarvitaan kaksi, mutta vain sinä olet vastuussa omasta tanssistasi.

Muista ottaa vauhtia punaiselle tasolle myös palaamalla välillä sinisille ja vihreille tunneille. Toistoilla syntyy huippuhyvä kivijalka vahvalle tanssitaidolle.

Lue lisää..


Haastava

Tanssit lajinomaisesti ja pystyt viemään/seuraamaan monipuolista ja haastavampaakin tanssia. Alempien tuntien vaatimukset ovat sinulla jo hyvin hallussa.

Vientisi/seuraamisesi on laadukasta ja pystyt mukauttamaan sitä tanssiparisi tason ja tyylin mukaan. Osaat tuottaa kaunista, lajinomaista liikettä ja ymmärrät, mitä sen tuottamiseen tarvitaan.

Kehonhallintasi on hyvällä tasolla, ja tulkitset tanssissasi sujuvasti musiikkia. Tunnet ja osaat toteuttaa varmasti peruskuviot ja niiden haastavammatkin variaatiot. Käytät omassa tanssissasi haastavampiakin kuvioita. Osaat myös jo omatoimisesti soveltaa aiemmin oppimiasi asioita uusiin haasteisiin.

Sinulla on motivaatiota kehittää tanssisi yksityskohtia ja viedä tanssiasi sitä kautta uudelle tasolle. Olet jo oivaltanut, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis.

Haastavien tuntien tavoite on, että sinusta tulee monipuolinen, taitava ja suvaitsevainen tanssija. Pystyt sujuvaan, lajinomaiseen ja parin huomioivaan tanssiin.

Lue lisää..


Haastava / Vaativa

Näille tunneille halutessasi, sinun on osallistuttava opettajien tekemään tasotsekkiin, joka on ennen tuntien alkua.

Tälle tasolle päästäksesi sinulla tulee olla takanasi useampi vuosi aktiivista tanssiharrastusta. Hallitset punaisella tasolla vaaditut asiat varmasti.

Tiedostat, mitkä ovat omat heikkoutesi ja vahvuutesi tanssijana ja pyrit kehittämään tanssisi kaikkia osa-alueita aktiivisesti. Olet myös tietoinen omasta tanssityylistäsi ja pystyt tuottamaan sitä lajinomaisuudesta tinkimättä.

Punamustille tunneille päästäksesi sinun on osallistuttava opettajien tekemään tasotsekkaukseen, joka suoritetaan ennen tuntien alkua.

Opettajat valitsevat näille tunneille ne tanssijat, joilla on heidän mielestään riittävät valmiudet omaksua tunneilla opetettavat asiat ja kyky soveltaa niitä omaan tanssiinsa.

Näillä tunneilla kaikki osallistuvat parinvaihtoon.

Lue lisää..


Vaativa

Näille tunneille halutessasi, sinun on osallistuttava opettajien tekemään tasotsekkiin, joka on ennen tuntien alkua.

Mustien tuntien osallistujilta edellytetään pitkää ja aktiivista tanssiharrastusta. Näiden tuntien opetusaiheet ovat hyvin vaativia, joten oppilaiden kehonhallinta ja tanssitekniikka pitää olla korkealla tasolla.

Haluat kehittää tanssiasi systemaattisesti ja olet valmis tekemään sen eteen paljon töitä. Ymmärrät perusteiden/perustekniikan merkityksen ja treenaat sitä edelleen aktiivisesti.

Oma tanssityylisi on selkeä. Tiedät millainen tanssija haluat olla ja mitä se sinulta vaatii.

Mustille tunneille päästäksesi, sinun on osallistuttava opettajien tekemään tasotsekkaukseen, joka suoritetaan ennen tuntien alkua. Opettajat valitsevat näille tunneille ne tanssijat, joilla on heidän mielestään riittävät valmiudet omaksua tunneilla opetettavat asiat ja kyky soveltaa niitä omaan tanssiinsa.

Tavoite: Olet teknisesti erittäin taitava, muut huomioonottava tanssija, joka toimii malliesimerkkinä myös muille.

Vaativilla tunneilla kaikki osallistuvat parinvaihtoon.

Lue lisää..


Teema

Teematunnit tuovat uusia tuulia leiriohjelmiin.

Näiltä tunneilta löytyy uusia lajeja ja selkeästi teemoitettuja tunteja. Tunnit voivat sisältää esimerkiksi musiikin teoriaa, tanssijan lihashuoltoa, tanssillisia harjoitteita tai olla jokin aivan uusi laji.

Teematunnit sopivat kaikille, tanssitaitoon katsomatta, jos tasoa ei ole ilmoitettu etukäteen. Teemat vaihtelevat leirikohtaisesti.

Lue lisää..


Hinnasto

Leiri-infosta

Verkkokaupasta

Sissipassi
sis. kaikki leirin tanssikurssit
350340
9 kurssipäivää340330
8 kurssipäivää325315
7 kurssipäivää300290
6 kurssipäivää270260
5 kurssipäivää240230
4 kurssipäivää210200
3 kurssipäivää170160
1 kurssipäivä6055
   
1 kurssijakso 60min16
10-kortti
sis. 10kpl kurssijaksoja
135135
Bilepassi
sis. kaikki leirin iltatanssit
130125
Supersissi
sis. Kaikki leirin tanssikurssit ja iltabileet
455445

Kaikki rannekkeet ovat henkilökohtaisia.

Klubi -10%
Leiri-infosta alle 25-vuotiaat ovh-hinnoista -15%.
Alennusoikeus todistettava.

Maksutavat leirillä

Maksutavat

Tapahtuman infossa tai Tanssipuodin myymälöissä

 • Pankki- ja luottokortit
 • Käteinen
 • ePassi
 • SmartumPay ja Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit
 • Edenred-kortti, -mobiili ja virikesetelit
 • Tyky+ -setelit
Sähköisissä liikunta- ja kulttuurieduissa maksun saaja on Suomen Tanssipuoti Oy

Maksutavat

Maksutavat etukäteen tai etänä
 • Maksutavat Tanssipuoti -verkkokaupassa
  • Verkkopankit
  • Pankki- ja luottokortit
  • MobilePay
  • Pivo
  • Walley -lasku tai osamaksu
  • Sähköisillä liikunta- tai kulttuurieduilla et pysty maksamaan suoraan verkkokaupassa, mutta voit saada leiripassin edulliseen verkkokauppahintaan etäveloituksena, katso ohjeet alla. 
 • Etäveloituksena: ePassi, SmartumPay ja Edenred Mobiili
  • Lähetä sähköposti osoitteeseen info@tanssikurssit.fi, jotta voimme kohdistaa maksusi oikeaan tapahtumaan tai 10-korttiin. Kerro viestissä yhteystietosi ja minkä tuotteen haluat ostaa. Mainitse viestissä myös maksutapasi.
  • Maksa haluamasi leiripassi tai 10-kortti sovelluksellasi, maksun saaja on Suomen Tanssipuoti Oy.
 

Osta leiripassi ennakkoon verkkokaupasta

Ostoksille Verkkokauppaamme!

Muutokset mahdollisia. 

Valasrannan Tanssileirin ruokailut toteuttaa
Kulhuan Paakari

kulhuanpaakari.fi

Ruuat valmistetaan alusta asti itse, käyttäen kotimaisia raaka-aineita. Huippujuttu, koska leirillä pitää huolehtia jaksamisesta ja syödä hyvin!

Tarkemmat tiedot tulossa! 

Lounas & päivällinen
Valasranta ruokateltta ja Koulukeskus

Lounas klo 12.30-14.30 (Su 31.7. Valasrannalla Klo 12.45-14.00) 
Päivällinen klo 18.00-19.30
Hinta 12€ 


Erikoisruokavaliot

Ruoka on laktoositonta ja gluteeniton vaihtoehto on aina tarjolla. Kasvisruoka löytyy linjastosta. Muita erikoisruokavalioita ei ole leiriolosuhteissa mahdollista huomioida.


Ruokalista 2022:

Perjantai 22.7.
Lounas:
Porsaanfilettä, curry-kookoskastiketta (L,G,K,M)
perunamuusi (L,G,K)
Päivällinen:
Burgundinpata & keitetyt perunat (L,G,K,M)

Lauantai 23.7.
Lounas:
Kinkkukiusaus (L,G,K)
Päivällinen:
Tomaattinen kanapata & riisi (L,G,K,M)

Sunnuntai 24.7.
Lounas:
Jauhelihalasagne (L,K)
Päivällinen:
Kalkkunanfilettä, barbeque- hunajakastiketta (L,G,K,M)
kasvisperunavuoka (L,G,K)

Maanantai 25.7.
Lounas:
Lohikiusaus (L,G,K)
Päivällinen:
Chili con carne & riisi (L,G,K,M)

Tiistai 26.7.
Lounas:
Lihapullakastike & perunamuusi (L,G,K)
Päivällinen:
Broileri juurespata & keitetyt perunat (L,G,K,M)

Keskiviikko 27.7.
Lounas:
Broilerikiusaus (L,G,K)
Päivällinen:
Ylikypsää naudanrintaa (L,G,K,M)
perunasipulivuoka (L,G,K)

Torstai 28.7.
Lounas:
Uunimakkara (L,G,K,M)
perunamuusi (L,G,K)
Päivällinen:
Ananasbroileria (L,G,K)
keitetyt perunat (L,G,K,M)

Perjantai 29.7.
Lounas:
Lohiperunavuoka (L,G)
Päivällinen:
Yön yli muhinutta porsaan kassleria (L,G,K,M)
kermaperunat (L,G,K)

Lauantai 30.7.
Lounas:
Pekoni- kasvishärkää & riisi (L,G,K,M)
Päivällinen:
Pippuroitu porsaanfilee (L,G,K)
annanperunat (L,G,K,M)

Sunnuntai 31.7.
Lounas:
Paistettua kanaa, hedelmäkastiketta & keitetyt perunat (L,G,K,M)

Ateriaan kuuluu: kasvislisäke, salaattipöytä, leipä, levite, ruokajuoma (maito, vesi, kotikalja) sekä kahvi ja pieni makeapala.

Joka aterialla tarjolla myös kasvisvaihtoehto.


Kahviot 2022

 • Valasranta: Kahvila-Ravintola Ansa palvelee leiripäivien ajan.
 • Koulukeskus: Koulukeskuksen infon yhteydessä pikkukahvio, josta saa kahvia, teetä ja pientä sekä suolaista että makeaa purtavaa.

Tanssipuoti palvelee koko leirin ajan Valasrannalla. Puodissa on monipuolinen valikoima ihania tanssilenkkareita, tanssikenkiä, tanssivaatteita ja tanssitarvikkeita. Tulepas piipahtamaan!

Tanssipuoti avoinna leirin aikana Valasrannalla 2022

Pe 22.7. – La 30.7. klo 9.30-19.00
Su 31.7. klo 9.30-14.00

Tutustu mallistoon www.tanssipuoti.fi

Yhteystiedot:
050 538 9097 tai info@tanssipuoti.fi

Koulukeskus

Koulukeskuksessa on pukuhuoneet miehille ja naisille sekä paljon suihkuja virkistäytymistä kaipaaville. Suihkut ovat leiriläisten vapaassa käytössä 24h joka päivä!

Valasranta

Valasrannan rantasaunan aukioloajat
Pe 22.7. – La 23.7. klo 13.00-16.30
Su 24.7. – Pe 29.7. klo 13.00-19.30
La 30.7. klo 13.00-16.30
Su 31.7. suljettu

HOX! Sauna menee kiinni puoli tuntia ennen ajan päättymistä.

Valasrannan saunalla on omat suihku- ja pukuhuoneet naisille ja miehille sekä yhteissauna. Varustaudu siis uimapuvulla ja pyyhkeellä. Rantasaunasta pääsee kätevästi myös pulahtamaan Pyhäjärveen vilvoittelemaan. Lämminvesivaraaja on kovin rajallinen, mutta sopu sijaa antaa ja kylmä vesihän vain virkistää!

UUTTA! Voit tilata leiripaidan 15.8.2022 mennessä! 

Valasrannan Tanssileirin 2022  paita ja sen logo on julkaistu, kuva alla! Tilaa meidän yhteistyökumppanin Tarrapaidan Tanssipuoti-verkkokaupasta viimeistään 15.8.  

Valasrannan Tanssileiri 2022 leiripaidan painatus

Muutokset hintoihin mahdollisia

Hierojat 2022

Tanssileirikokemuksen täydentää leirin ammattitaitoinen hierojakaarti. Rentouta lihaksesi leirin lomassa ja varaa aika hierontapöydälle sinulle sopivaan hetkeen.

Hinnasto

Paikallishieronta

15 min

20€

Paikallishieronta

30 min

30€

Paikallishieronta

45 min

40€

Puolihieronta

60 min

45€

Kokohieronta

90 min

65€

Valasrannan Tanssileirin hierojatiimi:

Varaa etukäteen aika leirihierojalle ja varmistat pääsyn juuri sinulle sopivaan aikaan! Yhteystiedot alla

 

Etsitkö helpotusta:

 • ylä- tai alaraajaongelmiin, jännityksiin lihaksissa, kipuihin selän- tai hartia seudulla
 • päänsärkyyn
 • stressiin

Vai haluatko itsellesi vain lisää hyvää mieltä

Avun voit saada jäsenkorjauksesta, joka on perinteinen kansanparannuksessa käytetty käsittelytapa, jossa pyritään yhteistyössä käsiteltävän kanssa helpottamaan kehon raajojen, nivelten, lihasten ja muiden kudosten jännitystiloja. Käsittely pyrkii korjaamaan virheasentoja ja tasapainottamaan kehon toimintaa kokonaisvaltaisesti.

Tanssileirin aikana vastaanotot Valasrannalla sekä osoitteessa Mynämäentie 221, Yläne (Valasrannalta 6km, Yhtenäiskoululta 4km):

 • Laura Toivonen
  • 040-7775667
  • Vastaanotto Valasrannalla
  • 45min 30e/ 75min 50e
 • Erkki Kulmala
  • 040-5563474
  • hinta yms tiedot soittamalla
 • Juho Kulmala
  • 040-7447174
  • hinta yms tiedot soittamalla

Muutokset hintoihin mahdollisia.

Vakuutukset

Leiriläisiä ei ole vakuutettu, tanssiminen omalla vastuulla. Huolehdithan itse riittävästä matka- ja vapaa-ajan turvastasi.

Valo- ja videokuvaus

Sosiaalisen median kulta-aikana on kiva ottaa videoita ja kuvia kavereille someen! Ja se on tosi ok ja mukava juttu – kurkkaa meidän somekanavat, parhaiden kuvien ja päivitysten jakajille saattaa olla pieniä palkintojakin luvassa. Jotta löydämme kuvasi, muistathan käyttää kuvissa hästägejämme #valasrannantanssileiri ja #VTL.

Huomaa kuitenkin että ET VOI VIDEOKUVATA OPETUSTA TUNTIEN AIKANA! Leirillä annamme opettajille työrauhan ja muille leiriläisille opettelurauhan.

Mikäli opettaja niin sallii, tuntien päätteeksi saatetaan videoida kyseisen tunnin opetussisältö yhteisesti. Kunnioituksesta opettajia kohtaan muista, että nämä videoidut opetussisällöt on tarkoitettu omaan henkilökohtaiseen käyttöön ja niitä ei saa julkaista. Omassa henkilökohtaisessa harjoittelussa ja leirillä opetettujen asioiden kertaamisessa videomuistiinpanot ovat tietysti tosi hyvä apu! Videoinnista päättää aina viime kädessä tunnin opettaja.

HOX! Tätä mahdollista videomuistiinpanojutskaa varten sinun kannattaa pitää kuvausväline mukana tunneilla.

Erikoisruokavaliot

Valasrannan Tanssileirin ruokailut on ulkoistettu ravintolapalveluyrittäjälle, joka toimii tilapäisissä tiloissa. Siksi he voivat huomioida vain yleisimmät erikoisruokavaliot (laktoositon, gluteeniton ja kasvis). Mikäli leirin ruokavaliot eivät sovellu sinulle, Yläneen keskustassa on muutama kauppa / ravintola, joiden palvelut ovat käytössäsi.

Palaute

Haluamme kehittyä koko ajan ja tarvitsemme teidän mielipiteitänne ja ideoitanne. Jätä meille palautetta leirikokemuksesi jälkeen. Kaikki palaute luetaan tarkkaan – ja se todella vaikuttaa tuleviin tapahtumiin!

Arvomme aina palautteen antajien kesken todella hyviä palkintoja: tanssikurssi ja -kenkälahjakortteja.

Mikäli huomaat puutteita leiripäivien aikana, vedäthän lähintä henkilökunnan edustajaa hihasta ja kerrot hänelle asiasta.
Kehitysideat otetaan huomioon mahdollisuuksien rajoissa välittömästi.

Kengät ja vaatteet

Ota mukaan mukavat kengät, joilla jaksat tanssia ja jotka pysyvät hyvin jalassa. Kaikkein korkeimmat korkokengät ehkä kannattaa jättää kotiin. Ota mukaasi vaihtokenkiä – jalat kiittävät kun niitä käytetään viikon aikana eri kengissä. Leirillä on mukana myös Tanssipuoti, josta voit hankkia tanssiin tarkoitettuja kenkiä ja vaatteita.

Leiriläisillä näkee vaatteita laidasta laitaan: sortseja, hameita, farkkuja, verkkareita ja vähän juhlavampia vaatteita. Hyvä nyrkkisääntö on, että vaatteet kannattaa valita oman persoonan mukaan ja tietysti sellaiset joissa on mukava liikkua ja olla.

Koko päiväksi leirille tullessasi kannattaa harkita ainakin vaihtopaidan ja -sukkien mukaan ottamista. Valasrannalla ja koulukeskuksella on suihkumahdollisuus, joten myös pyyhe kannattaa pakata mukaan. Raikkaana on kivempi tanssia! Uimapukukin voi olla tarpeen, jos äkillinen halu pulahtaa järveen iskee kesken hikisen leiripäivän.

Jaksaminen

Valasrannan Tanssileiri on pitkä, hikinen ja hauska. Omaan jaksamiseen kannattaa siis panostaa, jotta saat leiristäsi kaiken irti. Lämmittely ja venyttely joka päivä kannattaa. Leiriohjelmasta löydät päivät, jolloin on ohjattua kehonhuoltoa. Muista myös syödä ja juoda tarpeeksi, vähäinen energiataso kostautuu viimeistään seuraavana päivänä.

Toiset ovat huomanneet myös erilaisten palautusjuomien ja palauttavien tuotteiden auttavan jaksamiseen. Ainakin neste- ja suolatasapainosta kannattaa huolehtia! Magnesium auttaa myös palautumisessa. Sissin kannattaa myös malttaa levätä välillä ja vierailla vaikkapa hierojan luona palauttamassa lihaksia.

Mikä taso?

Tasoja löytyy yhteensä kahdeksan: perusteet, perusteet plus, perusteet/keskitaso, keskitaso, keskitaso/haastava, haastava, haastava/vaativa sekä vaativa. Luethan tasokuvaukset tarkasti ja muista, että perusteita ei koskaan voi harjoitella liikaa. Pitempäänkin tanssineen on hyvä välillä palata perusasioiden äärelle ja saada uusia näkemyksiä tanssiin.

Mikäli ohjelmassa on samasta lajista useampi tunti, jokaisen tunnin sisältö on erilainen ja eri opettajat painottavat eri asioita. Vahvimman pohjan opetettavaan tanssiin saat käymällä monta saman tason tuntia ja sitten vielä muutaman. Tanssi on elinikäinen harrastus, ei kannata kiirehtiä!

Jos olet epävarma tasostasi, vedä mukavia opettajiamme hihasta ja kysy rohkeasti!

Mitä mukaan VTL-seikkailuun?

Niinan päivitetyt vinkit Sisseille! Tässä teille leikkimielellä laadittu lista, mitä mukaan leirille. Se on suunniteltu lattiamajoittujan tarpeisiin, mutta muillekin se varmasti sopii.

 • Ehdottomasti tärkein juttu on iloinen ja avoin mieli, oppimishalu ja tahto tanssia!
 • Vaatteita: siis housuja, hameita, sortseja, paitoja, tanssivaatteita, takki tai muu lämmin pitkähihainen sekä alusvaatteita jne. Paita kastuu – takuulla. Ota siis ainakin yksi vaihtopaita keskelle kurssipäivää messiin!
 • Tanssikenkiä ja taukoilukengät. Tanssikenkiä kannattaa ottaa mukaan useampi pari, on kiva vaihtaa kenkiä pari kolme kertaa päivässä!
 • Purkka. Tanssipartnerin huomioimista Valaksen makkaraperunoiden jälkeen.
 • Uikkarit ja pyyhe. Pyyhkeitä kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan enemmän kuin yksi! Suosittelen kolmea kappaletta ihan suoraan. Suihkussa tulee helposti käytyä varmaan 2-3krt / vuorokausi ja märkä pyyhe on erittäin epämukava, puhumattakaan siitä miltä se haisee, jos sitä käyttää koko viikon, eikä se kerkee kuivua missään vaiheessa kunnolla…
 • Shampoot ja muut pesuaineet sekä kauneudenhoitotarvikkeet, mitä kukakin nyt kantaa mukanaan. Naisille meikit.
 • Hiustenkuivaaja – Valasrannan rantasaunalla on yksi, mutta lattiamajoituksessa sellaista ei ole. Hiustuotteet ja harja tai kampa. Kannattaa ottaa messiin myös sopivan kokoinen peili.
 • Lattiamajoitukseen tarvitset: Patjan, lakanat, tyynyn ja tyynyliinan, peiton tai makuupussin sekä omat astiat. Käytännössä toimivaksi huomattu vinkki: Mikäli nukut ilmapatjalla, laita sen alle lakana tms. niin vältyt ikävältä narinalta ja majoituskaverit kiittävät!
 • Suosittelen myös korvatulppia sekä mahdollisesti myös silmälappuja. Kannattaa nauttia unesta aina kun malttaa! Loppuviikosta on silloin paljon hauskempaa.
 • Viime vuosina monet lattiamajoittujat ovat panostaneet ja mukana kulkee edellisten lisäksi myös jatkojohto ja oma kylmäsäilytysboksi, joita saa melkein mistä vaan marketista muutamalla kympillä.
 • Koulukeskuksen lattiamajoituksessa on jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikro. Huomioittehan, että jääkaapit on tarkoitettu ensisijaisesti pilaantuvien elintarvikkeiden säilyttämiseen! Muista merkata tussilla nimesi jokaiseen ruokapakkaukseesi ja kerätä ne myös messiin kun lähdet leiriltä.
 • Huomaathan, että majoitusluokissa ei saa paloviranomaisten määräyksestä keittää mitään, eli mahdollisia omia veden- ja kahvinkeittimiä, muista lämpölaitteista puhumattakaan tulee käyttää ainoastaan kotitalousluokassa.
 • Valaksella on pyykinpesumahdollisuus muutaman euron hintaan per koneellinen. Ota omaa pesuainetta mukaan.
 • Kylmägeeli, kylmäpussi tms. jolla voi viilentää kuumottavia jalkoja, laastaria ja rakkolaastareita hiertymiin, desinfiointiainetta. Huomioi kunnon kengät niin säästyt monelta!
 • Kännykkä & laturi ja muut viihde-/ hyötyelektroniikka-arsenaaliisi kuuluvat laitteet.
 • Tajunnantainnutus kirjallisuutta, jos sellaisesta pitää. Mulla pitää olla aina mukana ainakin pari romaania, vaikka en niihin missään vaiheessa edes vilkaisisi..

Usein kysyttyä ja probleematilanteita

Tuntien seuraaminen

Saleissa ei voi hengailla tuntien aikana ja seurailla opetusta. Haluamme tarjota kaikille leiriläisille oppimisrauhan, joten jos olet tunnin aikana salin liepeillä, pysythän ulkopuolella. Poikkeuksen tästä tekee Valasrannan ison salin info ja Tanssipuoti, toki voit tulla ilmoittautumaan / ostoksille silloin kun sinulle sopii.

Extratavaroiden roudailu

Monesti meiltä toivotaan vaikkapa peilejä saleihin, lattimajoitukseen, pukuhuoneisiin tai lisää jääkaappeja tai muita “isoja” tavaroita leirille. Näitä toiveita rajoittaa roudauskapasiteettimme rajallisuus, koska toimimme tilapäisissä tiloissa. Pyrimme vastaamaan toiveisiin mahdollisuuksien mukaan ja kehitämme toimintaamme palautteen perusteella, mutta meidän pitää muistaa kohtuus varastointitarpeissa ja roudauksissa.

Ruokailu

Valasrannan Tanssileirin ruokailu on ulkoistettu ravintolayrittäjälle, joka järjestää sapuskat meille Valasrannan teltassa sekä Koulun ruokalassa. Valasrannan Kahviossa on yrittäjänä Kahvio-Ravintola Ansa, joka siis toimii sisätiloissa. Tästä syystä ja jonojen välttämiseksi katsomme teltan olevan paras mahdollinen ratkaisu ruokailun tehokkaaseen järjestämiseen.

Meiltä usein tiedustellaan erikoisruokavalioita, mutta valitettavasti tilapäistiloissa näiden valmistaminen on mahdotonta. Ruoka on laktoositonta ja gluteenitonta, myös kasvisruokavaihtoehto on tilattavissa.

Jotta meillä kaikilla olis niin mukavaa

Toivomme, että Valasrannan Tanssileirille tullessasi sinulla olisi mukana iloinen ja avoin mieli ja suvaitsevainen asenne.

Joillain tunneilla on enemmän viejiä ja joillain enemmän seuraajia, joskus lottokone arpoo meille tasaparit. Opettajat huolehtivat iloisesta ja vauhdikkaasta parinvaihdosta ja kaikki pääsevät tanssimaan ihan takuulla. Omilla “huilivuoroilla” kannattaa kiinnittää huomiota omaan tanssitekniikkaan ja vartalonkäyttöön. Parhaat viejät ja seuraajat harjoittelevat tanssimaan yksinkin, jolloin pystyy keskittymään täysillä omaan tekemiseen. Vahvasta perustasta on tosi paljon hyötyä kun rakennetaan hienoa tanssitaloa.

Tanssitunneilla opettajat ovat kertomassa, auttamassa ja korjaamassa virheitä, se ei ole leiriläisten tehtävä. Anna opettajalle työrauha! Ongelmatilanteissa pyydä ope apuun. Keskity aina siihen, miten sinä voisit olla paras ja mukavin tanssikumppani toisille. Pitkässä juoksussa tämä kannattaa. Takaamme!

Muistathan myös, että parinvaihdossa on kohteliasta tanssia kaikkien kanssa. Pidä oma paikka, älä hyppele. Opettajat kertovat kunkin tunnin parinvaihdosta tarkemmin. Ceep calm and dance like nobody is waching!

Lisää hyödyllistä tietoa löydät Vinkeistämme.

Leirillä käy paljon tyyppejä ja tanssi vie mennessään. Välillä unohtuu asioita sinne ja tänne.

Kaikissa leiri-infoissa on löytötavaralaatikko. Jos unohdit jotain Valasrannalle kysy leiri-infosta sieltä tai jos kamasi jäi koululle, kipaise kysymään koulun infosta. Emme siirrä löytötavaroita leiripisteestä toiseen.

Leirin yleinen infonumero on 045 1514 830.

Leirin jälkeen otamme kaikki löytötavarat mukaan toimistolle ja niitä voi tiedustella tuntomerkkejä vastaan info@tanssikurssit.fi tai numerosta 045 1514 830.

Huomaathan, että toimisto lomailee ja purkaa kuormia leirin jälkeen, tavaraa on tosi paljon ja niiden läpikäyminen vie aikaa. Kysythän löytötavaroita leirin jälkeen aikaisintaan 5.8.2022 alkaen.

Löytötavarat voi noutaa Turun toimistolta Kärsämäentie 47, 20360 Turku. Voimme myös lähettää tavaran Matkahuollon kautta, jolloin perimme 10€ toimituskulut.

Valasrannan Tanssileiri 22.-31.7.2022

Valasrannan Tanssileiri eli VTL on Suomen suurin seuratanssileiri. Tänä vuonna leiri järjestetään jälleen kahden vuoden tauon jälkeen ja leirillä tanssitaan huikeat 10 päivää. Odotamme erityisen riehakasta ja runsasta jälleennäkemistä!

VTL sopii kaikille taitotasosta riippumatta

Valasrannan tanssileiri sopii kaikille tanssimisesta kiinnostuneille. Tasoryhmät takaavat, että jokainen löytää itselleen sopivat tanssikurssit:

Perusteet sopivat aloittelijoille, perusteet/keskitaso hieman harrastaneille ja keskitaso, haastava ja vaativa tasoryhmä tarjoavat haastetta myös todellisille parkettien partaveitsille.

Kymmenen päivän aikana leirillä voi opetella kaikkia lavatansseja humpasta tangoon ja salsasta jiveen. Teematasolta löytyy myös kansainvälisiä tuulia kuten argentiinalaista tangoa, west coast swingiä, cumbiaa ja kizombaa.

Leirillä kaikki tanssivat kaikkien kanssa!

Omaa paria tai ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mukaan voi tulla kun itselle sopii. Vauhdikas parinvaihto takaa, että oppimisen lisäksi leiri on valtavan sosiaalinen, rento ja hauska tapahtuma. Täällä pipo ei kiristä!

Leiriläiset – aktiiviset aikuiset

Leirille osallistuu kaiken ikäisiä ihmisiä – pääasiassa aktiivisia aikuisia ikäryhmästä 20 – 70 -vuotta, mutta toki haarukan ylä- ja alapäähän osuvat mahtuvat mukaan. Leiriläisistä noin 35 % tulee Turun ja Porin talousalueilta, leijonanosa siis muualta Suomesta. Lisäksi mukana on joka vuosi kasvava joukko ruotsalaisia. Kaukaisimmat osallistujat ovat tähän mennessä tulleet Englannista ja Saksasta.

Lisätietoja

Media on lämpimästi tervetullut tutustumaan tanssileirin opettajiin, osallistujiin, artisteihin ja tunnelmaan koko leirin ajan.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Niina Tammelin
toimitusjohtaja
Suomen Tanssipuoti Oy
050 9175366
niina@tanssikurssit.fi

Julkisilla kulkuvälineillä Yläneelle

matkahuolto.fi
Pysäkit: Yläne – Pöytyä
Yläne, Keskusta – Pöytyä
Yläne tienhaara, tie 204 – Pöytyä

Junat: vr.fi
Lähimmät asemat: Loimaa, Turku ja Pori

Valasranta

Valasrannantie 363, 21900 Yläne

Valasrannan Tanssileiri

Kurssipaikkojen sijainnit

Valasranta

Valasrannantie 363, 21900 Yläne

Valasrannan tanssileiri - aluekartta Valasranta

YLÄNEEN YHTENÄISKOULU

Koulutie 14, 21900 Yläne

Valasrannan tanssileiri - aluekartta Yläneen yhtenäiskoulu

Huomaathan, että Valasrannan ja Yhtenäiskoulun etäisyys on noin 5,5,km.

Valasranta

Valasrannantie 363, 21900 Yläne

Yhtenäiskoulu

Koulutie 14, 21900 Yläne

Leiritoimisto

045 151 4830

Leirin aikana tavoitat meidät parhaiten puhelimitse klo 9-18, muina aikoina tekstiviesteillä, joihin vastaamme viimeistään seuraavana päivänä. Jos asiasi ei ole kiireellinen, lähetä sähköpostia info@tanssikurssit.fi

Tanssipuoti

050 538 9097

Jos asiasi on kiireinen, lähetä tekstiviesti, soitamme sinulle takaisin.
Leiripäivien aikana emme välttämättä ehdi vastata puheluihin.

Lattiamajoitus

KOULUKESKUS 041 794 1928
Päivystys leirin aikana 24h/vrk. Linjat auki pe 22.7 klo 17- su 31.7. klo 12.

ValasCaravan

041 794 1929

Päivystys leirin aikana 24h/vrk Caravanalueella.
Linjat auki to 21.7. klo 18 – su 31.7. klo 12.

Majoitus 2022

Yläneen Yhtenäiskoulu

Koulutie 14, 21900 YLÄNE

Lattiamajoitus avautuu: Pe 22.7. klo 17.00
Lattiamajoitus suljetaan: Su 31.7. klo 10.30

Varustelu

Luokkamajoitus, suihkut & pukuhuoneet, kotitalousluokka käytössä, varustus: jääkaappi, mikro, kahvin- ja vedenkeittimet. Kotitalousluokassa olevat liedet ovat poissa käytöstä palo- ja pelastusviranomaisten määräyksestä.

Ota mukaan

Patja & petivaatteet, astiat ja reipas seikkailumieli. Ilmapatjojen alle pitää varata mukaan lakana tai peitto, näin vältytään ilmapatjojen ikävältä natinalta lattiaa vasten ja kaikki ovat iloisempia!

HUOMIOI TILA JA MUUT MAJOITTUJAT!
Yhden henkilön patjan maksimileveys on 90cm!

Herkkäunisille suosittelemme lisävarusteeksi myös korvatulppia. Kaikissa luokissa on hiljaisuus klo 23.

Hinta verkkokaupassa

18€ / hlö / yö
150€ / hlö / koko leiri

Verkkokauppaan

Hinta leirillä

20€ /hlö / yö
160€ /hlö / koko leiri

Koulun ruokalassa myynnissä maittava aamiainen (9€).

Lattiamajoituksessa on mukava tunnelma ja lattialta löydät kaikenikäisiä leiriläisiä. Myös autottomien leiriläisten kulkeminen lattiamajoituksen ja Valasrannan (5,5km) välillä on aina onnistunut mukavasti. Tervetuloa lattiamajoitukseen!

Osta majoituksesi ennakkoon verkkokaupasta. 
Saat lattiapassin tullessasi lattiamajoitukseen kuittia tai tilausvahvistusta näyttämällä. 

Päivystys leirin aikana: Numero tulossa

Linjat avautuvat Pe 22.7. klo 17.00


ValasCaravan 2022

Tämä on lähinnä Valasrannan Tanssilavaa!

Caravanalue aivan Valasrannan Tanssilavan tuntumassa! Matkaa lavalle 20m.

Käytössäsi alueen huoltorakennus, WC:t, suihkut ja sauna. Asuntovaunu & -autopaikan hintaan kuuluu valosähkö. Huoltorakennuksen keittiöstä löytyy hella, tiskiallas ja pyykinpesukone. Alueella ei ole mahdollisuutta kemiallisen WC:n tyhjentämiseen.

Tervetuloa kaikki majoittumaan!

Hinnat asuntovaunuille ja -autoille:
25€/vrk (ei saatavilla alkuleiristä)
140€ / 7 vrk
170€ / koko leiri (10vrk) 21.7.-31.7.

Telttapaikkojen hinnat:
15€/vrk
90€/ 7vrk
115€/koko leiri (10vrk) 21.7.-31.7.

Aluevalvoja numero 041 794 1929
Linjat aukeaa: Torstaina 21.7. klo 18:00 ja ne ovat avoinna 31.7. klo 15 asti.
Saavuthan alueelle klo 9-21 välisenä aikana, mikäli et ehdi, ilmoita siitä aluevalvojalle.

Ilmoittaudu aluevalvojalle tullessasi! 
Ota mukaan kuitti/tilausvahvistus, se toimii varaustositteenasi.


Kallionokka Camping

Upeilla nurmikentillä hyvin tilaa asuntoautoille ja -vaunuille. Huom! Kallionokkaan voit pystyttää myös teltan! Autolla noin 4km Valasrannalta, kävellen mahtavaa järvenrantareittiä noin 1km.
Kallionokan nettisivulle


SFC Valasranta

Paljon asuntoauto ja –vaunupaikkoja ihan Valasrannan lähellä.
Kurkkaa alueen hinnat alla olevasta linkistä.
Alueisäntä: 040 730 4921 kesäaikaan
www.sf-caravantlpyhajarvi.fi

Huom! Alueella ei voi yöpyä teltassa.

Kuralan kartanotila 2022

Kurala sijaitsee muutama kilometri Yläneen keskustasta Turkuun päin. Erikokoisia huoneita ja mökkejä ihastuttavassa miljöössä. Ajantasalla oleva varauskalenteri löytyy nettisivuilta.

www.kuralankartanotila.fi 
02 256 3203


Kristalliranta 2022

Mökit niin pienille kuin isommille seurueille. Lomasäkylän mökit sijaitsevat Pyhäjärven rannalla. Etäisyys noin 9 km Valasrannalta.

Tiedustele vapaana olevia majoitusvaihtoehtoja puhelimitse 045 801 3554 tai sähköpostilla info@kristalliranta.fi

Mökkien varaukset 045 801 3554 | info@kristalliranta.fi
www.kristalliranta.fi


Kestihovi 2022

Vapaana 3 kpl 2h-huoneita Yläneen keskustassa lähellä Koulukeskusta. Varaukset 02 256 3006 tai 050 3781030.


Kaidanojan Kartano 2022

Vanhainkodintie 12, 21930 Uusikartano, Pöytyä.

Majoitusta voit kysyä Kartanon numerosta 040 1244 302 tai kaidanojankartano@gmail.com

Majoitusvaihtoehdot ja -hinnat http://www.kulhuanpaakari.fi/kaidanojan-kartano/majoitus

Tietoa vapaista huoneista löydät http://www.kulhuanpaakari.fi/b/vapaat-huoneet-tanssileirin-ajalla

Kaikki majoitusvaihtoehdot pedattuina ja tanssileiriviikko myydään aamu- ja iltapalalla, joiden hinta 5 euroa ateria.


Koivuniemen tila 2022

Useita kohteita 15-30km Valasrannalta. Ota yhteyttä! Huomaathan, että kotisivuilla on esitelty vain osa kohteista!

KoivuniemenTila
Timo Mäkelä
040 561 5963 
timo.makela@koivuniementila.net
www.koivuniementila.net


Sieravuori 2022

Lomakeskus kohtuullisen lähellä Valasrantaa (n. 17km). Tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja, mm. rivitalohuoneistoja omalla suihkulla, jotka sopivat 2-4 henkilölle.

Sieravuoressa on myös saneeratut ekomökit järvimaisemin 3-4 hengelle. Ekomökeissa on sähkö, muttei juoksevaa vettä, suihkut ja vessat ovat läheisessä huoltorakennuksessa. Sieravuoresta löytyy lisäksi hirsihuviloita sekä iso karavaanialue.

Sieravuoren majoitussivut sekä ajantasaisen varaustilanteen näet täältä.

www.sieravuori.fi
info(at)sieravuori.fi
02 823 9690


Hotel Kauttua 2022

Pieni ja kodikas huoneistohotelli Eurassa, joka tarjoaa majoitusta 1- 6 henkilölle. Hotellin valoisat ja avarat tilat on kalustettu modernisti perinteitä kunnioittaen. Rauhallinen ympäristö erinomainen palvelu sekä lisäpalveluina saatavat kokoustilat ja hierontapalvelut takaavat makeat unet.

Luvalahdentie 1, Kauttua

Varaukset

041 503 7688
041 504 9282

info@hotelkauttua.fi
www.hotelkauttua.fi


Kylä-Heikkilä 2022

Kivat majoitustilat: Virttaa, noin 20km Valasrannalta
Aamiaismajoitusta 2h huone ja 4h huone sekä kolme 4h mökkiä. 
www.kylaheikkila.com
050 911 6778


Kauttuan Ruukinkartano 2022

Tervetuloa Kauttuan Ruukinkartanoon yöpymään. Olemme Euran Kauttualla sijaitseva kartanohotelli ja -ravintola. Majoitusvaihtoehtoina ovat RuukinkartanonVilla Aallon hotellihuoneet 1 sekä 2 hengelle. Aamiainen sisältyy hintaan.

Sijainti noin 30km Valasrannalta.

Sepäntie 3, 27500 Kauttua
010 340 7700
myynti@kauttuanruukki.fi
www.kauttuanruukki.fi


Auran Keidas 2022

Matkaa Yläneelle noin 35km
www.aurankeidas.fi


Toivolan Kievari 2022

Neljä 2h huonetta. Yhteisissä tiloissa wc/suihku, jääkaappi, mikro, kahvin/veden keittimet.
Omatoimimajoittujan hinta on kahdelle 60€/ huone, yhdelle 40€/huone, sis. liinavaatteet, pyyhkeet.
Aamiainen, ruokailut & sauna sovittava varauksen yhteydessä erikseen.

Kukartintie 46, 21340 Tortinmäki, Rusko

info@toivolankievari.com
040 556 1018
www.toivolankievari.com


2022 RIISTALINNA

Majoitusta n. 15 hengelle. Soita ja kysy lisää. Osoite: Riistalinna, Yläneentie 663, 21870 Riihikoski
Tiedustelut: Anna-Mari Laukkanen 050 5341618

Riistalinna

2022 ESKOLAN ERÄMÖKIT

Kaksi 7 -10 hengen mökkiä, omat pihasaunat, ulkovessa. 
Matkaa n. 12km Valasrannalta.
Tiedustelut: Ismo Eskola 0400 476267.

Eskolan erämökit

 


2022 METSOLAN MATKAILU

Tarjolla eri kokoisia mökkejä n. 9 km Valasrannalta.
Katso lisää ja varaa!
www.metsolanmatkailu.com
0505272904

VARATTU 2022 ELIJÄRVEN MÖKKILOMAT

Mökkejä laatutietoisille. Noin 12 km Valasrannalta. Tarjolla mökkejä 5-12 hengelle.
www.mokkilomat.org
0400 534 973

2022 TOIMINTALOMA

20 km Valasrannalta eri kokoisia mökkejä kaikilla mukavuuksilla puhdasvetisen lammen rannalla.
www.toimintaloma.fi
0400 595 898

Sivua päivitetään parhaillaan!

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA KALLE YLI-JAAKKOLA 

Vanha 20 luvun hirsinen mökki, rantasauna ja oma puhdasvetinen uimalampi. Majoitus 10hlö joista sänky 4 hengelle. Yhteismajoitus.
Jääkaappi, liesi ja ilmalämpöpumppu viilentämässä. Upea luonnonläheinen paikka aurajoentien varrella. Edullinen vaihtoehto. Matkaa valasrannalle
25km, kauppa 5km Riihikoskella. Tilalla oma tanssilattia vapaaseen harjoitteluun. Kolkkistenkoskentie 21, Pöytyä. Tiedustelut: 040 4166966/Kalle

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA TUULA RUUSUNEN

Vuokrataan vuonna 2012 valmistunut omakotitalo läheltä Yläneen keskustaa. 2 * 2h makuuhuone, yhdistetyssä keittiö-olohuoneessa levitettävä sohva. Lisäksi patjapaikkoja tarvittaessa. Kaikki mukavuudet, varusteltu keittiö, suihku, kaksi WC:tä, sähkösauna, puilla lämpiävä tynnyrisauna. Kohde sopii jopa 10 hengen porukalle. Hinta 950€ / leiriaika.
Tiedustelut 040 8477 218 Tuula Ruusunen

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA ILKKA HIRVIKOSKI

Mökki vuokrattavana Säkylässä noin 25km Valasrannalta. Sähkö, wc, sauna, järven rannalla. Tiedustelut: 0500 875 054

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA PIRJO SAARI

Pieni kuivanmaan hirsimökki n. 9 km matkaa Valasrannalle. Tupakeittiö, alkovi, parvi ja sauna + WC. Majoitustilaa neljälle hlölle (+2 lisävuodetta). Ei lemmikkieläimiä.
Tiedustelut Pirjo Saari 040 166 2276 tai pirjo.saari@suomi24.fi

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA HANNU KARANKO

Vuokraa mökki Kalikasta 6km Valasrannalta. Kohde sopii 2-4hlölle.
hannu.karanko@fimnet.fi
0400 611 541

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA ORVOKKI SIPILÄ

Huoneita vuokralle leirin ajaksi! Talo, jossa 2h makuuhuonetta, matkaa Valasrannalle noin 10km. Lisäksi pihasauna. Hinta 40€ / hlö / vrk. Hintaan sisältyy aamu- ja iltapala.
Tiedustelut: 040 846 0559

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA JANETTE SANDELIN

Vierasmaja 1-2 henkilölle (n. 9 m2) Heinijoella n. 11km Valasrannalta. Sauna käytössä.
Tiedustelut: 040 821 3646

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA MARKKU LAAKSOVIRTA

Asunto 2h+K+2xwc+S vuokrattavana tanssileirin ajaksi, 4hlö. 300m koululle ja keskustaan.
Tiedustelut: rakennuspalvelu@laaksovirta.fi / 0500 467 215

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA SATU VARTIA

Loma-asunto Kalikassa n. 6 km Valasrannalta. Täysin varusteltu 3 mh, oh, keittiö, kodinhoitohuone, sauna ja grillikatos 6-10 hengelle. Hinta 700€ leiriajalta. Puh. 050 524 8267

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA PIRJO-RIITTA LUOSTARINEN

Vuokrataan leirin ajaksi Yläneen keskustassa Haverintie 5, kerrostaloasunto 3h+keittiö. Kalustettu asunto mukavuuksilla, astiat, mikro, kahvinkeitin.
Tiedustelut Pirjo-Riitta Luostarinen p: 0400 522 873
Vuokra 800€ / leiriaika 19.7.-28.7.2019

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA MIA KÄRKI

Vuokrataan mökki Pyhäjärven rannalta Kalikasta. Matka Valasrannalle hieman alle 10km. Mökissä on 2 makuuhuonetta, pieni keittiö, yhdistetty olo-ja ruokailuhuone, sekä sauna ja suihku. Sopii hyvin 4-6 henkilölle.

Yhteydenotot: mia@kuusikorvenhevostila.com tai 040 5802892 

2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA KIRSI-MARIA AALTONEN

Vuokrataan tanssileirin ajaksi Yläneen keskustassa rivitaloasunto 3h+k+s+autopaikka. Etäisyys Valasrannalle 5-6 km, yhtenäiskoululle 600m, kauppaan 150m. Asunto tyhjä ja kalustamaton.

Yhteydenotot sähköpostilla: aaltonenkirsimaria@gmail.com

VARATTU 2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA EIJA RANTAKANGAS

Vuokrattavana pieni mökki Lampsijärven rannalla, omalla rannalla, 16km Valasrannalta. Mökissä on vuodepaikat, tyynyt ja peitot 2-4 henkilölle. Yksi huone ja keittiö. Keittiön varustus: jääkaappi/pakastin, kiertoilmauuni, mikroaaltouuni, uusi kahvinkeitin, leivänpaahdin ja perus keittiövälineet ruokailuun ja ruoanlaittoon.
Sauna on puulämmitteinen, vesipata lämpiää erikseen. Vesi tulee järvestä, juomavesi tuotava itse. Pihassa Biolanin kompostoivavessa tuulettimella.

Järven rannalla uusi laituri, jossa portaat. Pihalla tuolit ja pöydät ja pallogrilli.

Hinta leirin ajalle 10vrk 550€. Kuvia ja lisätietoja kohteesta: eija.rantakangas@icloud.com tai 050-3587723.

VARATTU 2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA MARKKU RAUTIONMAA

110m2 hirsimökki, mahtuu n. 10hlöä, kaikki nykyaikaiset mukavuudet, pihalla grillikatos. Koko leirin ajaksi sis. kaksi viikonloppua 900€.

Osoite: Narvinkiventie 39
Tiedustelut 0400 221 680 
Tutustu mökkiin osoitteessa: www.nettimokki.com/ylane/1417

VARATTU | 2023 YKSITYINEN VUOKRAAJA HANNU RUUSUNEN

Narvikiventiellä noin 6km Valasrantaan ja 4km koulukeskukseen. Kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa parisänky. Olohuoneessa levitettävä laverisohva. Keittiössä normaali varustus (ei astianpesukonetta) jääkaappi, mikro, kahvin- ja veden keitin, sähköhella. Puusauna suihkulla,sisävessa. Rannnassa pitkälle matalaa (lapsiystävällinen). Tarvittaessa järjestyy polkupyöriä vuokralaisten käyttöön.
Vuokra 900e leiriviikko
Yhteydenotot puhelimitse Hannu Ruusunen 0500 596 715

Varattu 2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA LAURA TOIVONEN

Vuokrataan leirin ajaksi rivitalohuoneisto 75m2 Yläneen keskustasta. Koululle matkaa n.200m. Ihanteellinen majoitus kuuden hengen porukalle. 
Lisätiedot 040 968 3474

Varattu 2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA PASI SALMI

Vuokrataan 2009 rakennettu 1h+kk+s 30m2 tanssileirin ajaksi. Yksiö on siistikuntoinen ja kalustettu. Etäisyys Valasrannalle noin 7km, yhtenäiskoululle 5km, uimarannalle noin 200m. Sopii 2-3 hengelle. Ei lemmikkejä. Leiriajan hinta 450€. Tiedustelut 045-1231185 tai pasi.salmi@hotmail.com

VARATTU 2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA TUULA HALTTUNEN

Yläneen Tourulasta n. 10 km Valasrannalta vuokrataan hyväkuntoinen mökki, jossa on iso keittiö ja kaksi makuuhuonetta. Keittiössä puu- ja sähköhella, astianpesukone, jääkaappi ja pakastin. Tontilla sijaitsee myös saunamökki, jossa on saunan lisäksi kamari ja tupa. Lisäksi siellä on iso uima-allas ( läpimitta on 5 m ja syvyys 1,5 m), iso terassi, ulkogrilli ja ekovessa. Pyydä kuvia kohteesta. Majoitustiloja on 8:lle ja tarvittaessa useammallekin.
Hinta 700€/ leiriaika.
Varaukset Tuula Halttunen 040 720 1036 tuula.halttunen@hotmail.fi

VARATTU 2022 YKSITYINEN VUOKRAAJA SIRPA TOIVONEN

Loma-asunto Kalikassa n. 6 km Valasrannalta. 4 kpl 2hh makuuhuoneita, iso oleskelutila, suuri ulkoterassi. Täysin varusteltu mm. sähkösauna, pesukone & kuivausrumpu jne.
050 5946 230

2019 UUSI YKSITYINEN VUOKRAAJA HANNA-KAIJA SANKARI

Vuokrataan tanssileirin ajaksi mökkimäinen omakotitalo n. 5km päässä Valasrannasta. Tilat jopa 10 hengelle. Talosta löytyy kaikki mukavuudet sekä lisäksi kylpytynnyri. Hinta 1000€. Lisätietoja 0505126003 / Hanna-Kaija Sankari tai hanna-kaija.s@luukku.com

2019 YKSITYINEN VUOKRAAJA REETTA KARJALAINEN

Kesämökki vuokrattavana Valasrannan tanssileiriläisille. 
Mökki on oikea mummonmökki Nummiojantiellä (Yläne), 900m Pyhäjärvelle ja Kristallirantaan. Mökissä on on yksi parisänky yhdessä kamarissa ja kaksi yhden hengensänkyä sekä yksi lastensänky toisessa kamarissa. Pihapiisissä puu-cee, sauna + oma pieni uimalampi + saunassa myös vesi, suihku ja pesukone. 
Yhteystiedot: Reetta Karjalainen +43 676 923 55 75 (Itävalta) tai sposti vappu@gmx.net


Lisää asuntoautoja ja -vaunuja

Näistä linkeistä löydät lisää vuokrattavia asuntoautoja ja -vaunuja.


2019 Kallionokka Camping

Kallionokka Campingilla 3 asuntovaunua vapaana vuokrattavaksi leiriajalle. Lisätiedustelut ja varaukset numerosta 040 6818686

2022 Yksityinen vuokraaja Matti Salo

Asuntovaunu vuokralle 2-4 hengelle leirin ajaksi. Hinta 450e/ koko leiri tai 80e/ vuorokausi + aluemaksu.

Yhteydenotot: Matti Salo / 0500 437554

VARATTU 2022 Yksityinen vuokraaja Toni Suonsuu

Siisti 2020- vuoden asuntovaunu max. 4 hengelle. Vuokrataan mieluiten koko leirin ajaksi. Varusteina kaasuhella, jääkaappi, mikroaaltouuni ja WC, jonka lisäksi alueen yhteistilat käytössä.  Hinta 500e/koko leiri tai 80e/vuorokausi + aluemaksu.

Lue lisää

Yhteydenotot: 0440736568/ Suonsuu@gmail.com

VARATTU 2022 Yksityinen vuokraaja Laura Toivonen

Siisti asuntovaunu Valasrannan pihalle.
Hinta 500€ / leiri + aluemaksu. 

Soita ja varaa: Laura Toivonen 040 777 5667

2019 Yksityinen vuokraaja Eero Kakomäki

Asuntovaunu (4-5 hlöä) Valasrannan viereiseltä SF Caravan Valasranta -caravanalueelta.

Lisätiedot ja varaukset: Eero Kakomäki 040 540 5101

2019 Yksityinen vuokraaja Tapio Lampinen

Siisti asuntovaunu jopa 6 hengelle, Kallionokka Camping. Vuokrataan mieluiten koko leirin ajaksi. Hinta 450€ / leiri + aluemaksu.

Soita ja varaa: Tapio Lampinen 0500 484 579


VARATTU 2019 Yksityinen vuokraaja Jaukkari

Vuokrataan Solifer asuntovaunu isolla etukatoksella Valasrannan tanssileirin ajaksi. Kallionokka Campingilta Valasrantaan n. 1km rantaa pitkin kävellen. 2-4 hengelle. Hinta 400 / leiri+ aluemaksu. Sähkö kuuluu hintaan.
Puh. 040-7731051 Tiina Jaukkari

Loimaa

Kattava majoitustietokanta ja erittäin hyvät sivut, kannattaa tutustua ainakin Alastaro – Oripää – Virttaa – Vampula majoituksiin, matka Valasrannalle alle 30km.
www.loimaa.fi

Alastaron Moottorirata ja Alastaro Golf

Näiden ympärillä paljon majoitusvaihtoehtoja. Ajoaika majoitus vaihtoehdoista Valasrannalle max n. 30min.
www.alastarocircuit.fi

Tsekkaa myös seuraavat sivut

Valasrannan Tanssileiri

Tulevat Valasrannan Tanssileirit 21.-30.7.2023 (VTL 20 vuotta)

19.-28.7.2024

18.-27.7.2025

24.7.-2.8.2026

23.7.-1.8.2027

21.-30.7.2028 (25v juhlavuosi) 20.-29.7.2029

Valasranta Dance Camp (VTL) 2022 In English

The biggest and greatest social dance camp in Finland!
10 days of non-stop dancing!

Please check the sections below for information in English.

Need more information? Please contact us:
info@tanssikurssit.fi
045 151 4830

Learn how to dance surrounded by the beautiful Finnish nature and countryside. Valasranta dancing arena is situated by a lake and is certainly one of the most spectacular dancing places in Finland.

The VTL dance teachers are the best in Finland. They are professionals, energetic and with a great sense of humour!

Legendary dance parties are held every night at Valasranta dance arena during the dance camp. We have arranged traditional Finnish social dance evenings, but also options for latin and west coast swing dancers. You can find the details and whether there is an entrance fee at the Finnish schedule.

Green | Beginners – No previous skills required. This is all about the basic steps.

Green/Blue | Beginners Plus – No previous skills required, but previous experience is useful. This is basics with a hint of intermediate level.

perusteet/keskitaso Green/Blue | Beginners-Intermediate – For those, who already know the basic steps and want to learn more about the basic technique.

Keskitaso Blue | Intermediate – Choose this level, if you have practiced the dance longer and your basic steps and technique is fluent.

Blue/Red | Intermediate-Advanced – For those, who can dance smoothly and also take into account the dance partners level.

Red | Advanced – For those, who have deeper experience of the dance and is capable of improvising according the music.

Red/Black – Advanced/Hard – To get into these classes, you need to pass the level check by the teachers before the classes. You are clearly a talented dancer and are aware of your strengths and weaknesses as a dancer.

Black | Hard – To get into these classes, you need to pass the level check by the teachers before the classes. Since the level is hard, you need to have high level skills and technique as well as your own personal style as a dancer.

Check the course schedule in Finnish for times, places and levels.

Teaching is mostly in Finnish, but most teachers and co-dancers speak English. So, if you ask, they can explain the most important things in English to you. You could also kindly inform the teacher before the teaching starts, so that they can be prepared for explaining things in English.

You may register in advance but this isn’t obligatory

Come when you choose and stay as long as you want. You can dance with us a couple of hours, a few days or the whole ten days marathon. Easy and flexible!

The Dancing Pass is sold in advance in our online shop www.tanssipuoti.fi (site is in Finnish). You can also register at the VTL camp info in every course location when you arrive.

Pricing

When thinking about the participation fee, there is plenty of options to choose from.

You can buy only 1 lesson (15€), 1 day pass (60€/55€), 3 to 10 day passes (price details above in the Finnish section) or 10 lessons pass (135€). The regular price is for when you register at the VTL camp info. The discounted prices are valid in our online shop.

With a day pass of multiple days, you can attend all the courses arranged on the days you have chosen. You can choose which days you want, they don’t have to be consecutive days. With a 10 lessons pass you are free to choose any 10 lessons you want during the camp.

You don’t need a partner to attend the dance camp

Come alone, with a partner or with your friends. During teaching the dancing partners are changed regularly – you’ll learn more quickly and get to know your fellow dancers.

VTL organizes accommodation at the local school (the same place where the Advanced levels are held). The rooms are classrooms so you have to bring your own mattress, bedlinen and towel. The accommodation is equipped with showers, fridge, microwave, coffee machine, electric kettle and ironing opportunity. Bring also your own coffee cup and other dishes you might need.

We warmly recommend the school accommodation. It’s great fun, near all the dance arenas, and you get to know other dancers easily! Also, if you don’t have a car, fellow dancers are known to carpool!

If you attend the whole camp you can buy your school accommodation online at www.tanssipuoti.fi. You can also register for the school accommodation at the camp info when arriving. There is always room for everybody, don’t worry.

Remember to eat and drink well! It ensures your need of energy for the whole week.

You can easily find snacks and beverages at the cafés located both at Valasranta and at the school.  There is also food market at the Yläne center. 

Breakfast buffet is served at the school every morning from 8.00 to 9.30. Lunchbreak is held every day from 12 to 13.30 at Valasranta and at the school. Dinner is served from 17.30 to 18.30 at Valasranta and at the school.

Please check the café and food section for exceptions and prices (in Finnish).

The food is always lactose free and gluten free option is also available. Vegetarian food is also available daily.

All dancers are welcome to Valasranta’s traditional Finnish sauna. The sauna is located by the picturesque lake and taking a dip is a refreshing experience after a hard day of dance. There is also a lovely public beach right beside the Valasranta dancing arena.

There are also showers and dressing rooms at Valasranta and the school.

 • Remember to maintain proper hydration and salt intake. Even summer days in Finland can be hot and dancing isn’t an easy exercise.
 • Do you have a travelling insurance? The organizer hasn’t insured the dancers.
 • Payment in cash (there is an ATM in the Yläne city centre), Visa or Mastercard.

Valasranta
Address: Valasrannantie 363, 21900 YLÄNE

School (Yhtenäiskoulu)
Address: Koulutie 14, 21900 YLÄNE

Valasrannan Tanssileiri blogissa

JAA