Ystäväkirjassa Reeta Saranpää

Kirjoittaja: / Tanssipuodin ystäväkirja / 8.3.2021

Tanssipuodin Ystäväkirja avaa lukijoiden iloksi tanssialan ammattilaisten, tanssijoiden, artistien ja muusikoiden luonnetta, ajatuksia ja elämää. Naistenpäivän ystäväkirjat aloittaa nuori, upea ja kaunis laulaja ja viulisti Reeta Saranpää, Reeta & Lumo -tanssiorkesterista. Reeta ja Lumo kuuluuvat tanssijoiden suosikkiorkestereihin ja näillä sivuilla voit tutustua paremmin Reetaan!

Reeta Saranpää, laulaja ja viulisti Reeta & Lumo -orkesterista

 1. Nimi (ja lempinimi): Reeta Mirjami Saranpää. Lempinimiä olen saanut vuosien varrella useita, kuten ”Repuli”, ”Srippe”, ”Repe”, ”Retu” ja niin edelleen. Lumo-bändini jäsenet kutsuvat minua kiusoitellessaan ”MirMiriksi”, jonka he ovat luovasti taiteilleet toisesta nimestäni. Oma lempparini saamistani lempinimistä on ehdottomasti ”Yksisarvisen pieru”, jonka rakas siskoni on ottanut käyttöön kuvaillakseen positiivista persoonaani. Olisi varmaan pitänyt jo heti alussa varoittaa, että nämä saamani lempinimet eivät ehkä tosiaan ole sieltä kaikkein imartelevimmasta päästä😃
 2. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla: Koen olevani lämmin kanssakulkijoiden kohtaaja. Joskus jos tähdet ovat oikeassa asennossa, saatan olla ihan hauskakin, mutta tästä saatatte kyllä olla aivan toista mieltä. Olen supersotkuinen syöjä ja jäljiltäni jää aina muruja sinne, minne ikinä menenkin. Toisissa asioissa olen hyvin suunnitelmallinen ja järjestelmällinen ja toisissa taas rempseän huoleton.
 3. Lempiväri: Vaaleanpunainen ja ruusukulta.
 4. Harrastukset: Kuntosaliharjoittelu sekä satunnainen jooga ja lukeminen. Myös tanssimisesta on viime vuosina tullut rakas asia itselleni.
 5. Lempiherkku: Näin kevään ja pääsiäisen lähestyessä ehdottomasti Mignon-munat! Voisin syödä niitä loputtomiin. Myös Fazerin suklaat kuuluvat lemppariherkkuihini.
 6. Lapsuuden haaveammattisi: Laulaja 😊
 7. Rentoudun mieluiten perheeni mökillä meren rannalla tai ulkomailla kuuman auringon alla.
 8. Suosikki musiikkityyli: Apua, liian vaikea kysymys!😃 Kuten keikoillakin näkyy ja kuuluu, nautin eniten musiikin monipuolisuudesta. Juureni ovat soul, blues ja swing-musiikissa, mutta paketti on laajentunut kovasti vuosien varrella aina vanhasta suomalaisesta musiikista lattareihin ja esimerkiksi elokuvamusiikkiin.
 9. Esiintyessäni mukana on aina: Useampi mekko! Kun kerran tekee sen virheen, että ottaa vain yhden mekon mukaan ja siitä repeää vetoketju ennen esiintymistä, oppii pakkaamaan useamman mukaan.
 10. Huikein muisto urasi varrelta: Olen onnekas, sillä niitä huikeita on niin paljon. Lyhyen urani yksi hienoimmista muistoista on Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa tehty Kasari-kiertue, jossa kierrettiin Suomen suurimmat konserttisalit yli 70-henkisellä kokoonpanolla. Oli hienoa olla tässä konsertissa solistina. Voi, kun pääsisi taas toteuttamaan tätä maailman rakkainta ammattia!
 11. Kerro itsestäsi jotain yllättävää: En ole totisesti mikään kodin hengetär tai kokkailija, vaan lähipiirissäni olen tunnettu siitä, että luonani syödään aina nachoja tai tortilloja erilaisilla täytteillä àla Reeta. Tämä vitsi ei vanhene, ja yleensä nachot maistuvat kyläilijöille aina vallan mainiosti, tosin asiaan kuuluvan pienen piikittelyn saattelemana.
 12. Jos saisit yhden supervoiman – minkä ottaisit: Haluaisin osata parantaa. Ja välillä myös vähän lentää.
 13. Mistä sinut löytää somessa: Instagramissa menoani voi seurata nimellä reeetas. Bändiämme voi seurata facebookissa Reeta & Lumo -nimellä ja Instagramissa nimellä reetajalumo. Musiikkia löytyy YouTubesta sekä Reeta & Lumo että Reeta Saranpää -tileiltä ja Spotifysta nimellä Reeta & Lumo.
 14. Kun koronapiina on ohi, mitä odotat eniten: Sitä, että päästään taas yhdessä nauttimaan musiikista, tanssista ja yhdessäolosta! Ja ylipäätään sitä, ettei tarvitse vältellä kokoontumisia ja halauksia. Kukaan meistä ei pärjää täällä yksin ❤️
 15. Terveiset ystäväkirjan lukijoille: Kulunut vuosi on ollut raskas, mutta yritetään vielä jaksaa. Muumipappaa lainatakseni: ”Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu”.

 

JAA