Lavatangon SM-kilpailun 7.7.2023 voittivat Olli Syrjälä ja Hanna-Leena Liukku

Kirjoittaja: / Lavatangon SM-kisat / 8.7.2023

Lavatangon SM-kilpailu käytiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla, tanssitalolla perjantaina 7.7.2023. Kilpailua oli saapunut seuraamaan runsaslukuinen ja innostunut yleisö, joka loi kilpailuun upean tunnelman.
Yleisen sarjan todella tiukan ja tasaväkisen kisan voittivat Hanna-Leena Liukku ja Olli Syrjälä. Seniorisarjassa voiton veivät jo toista kertaa peräkkäin Antti Lyytikkä ja Aila Mills-Owens.

Lavatangon suomenmestarit 2023 Olli Syrjälä & Hanna-Leena Liukku

Lavatangon suomenmestarit 2023 Olli Syrjälä & Hanna-Leena Liukku.

Lavatangon SM 2023 Top 3 -tulokset:

Yleinen sarja:

1. Olli Syrjälä & Hanna-Leena Liukku
2. Timo Klemola & Johanna Rajala
3. Teemu Simonen & Riikka Simonen
Tutustu yleisen sarjan tuloksiin tarkemmin täällä. 

Seniorisarja:

1. Antti Lyytikkä – Aila Mills-Owens
2. Seppo Kalliotuuli – Niina Sjöholm
3. Jari Makkonen – Pirjo-Riitta Pyysing
Tutustu seniorisarjan tuloksiin tarkemmin täällä.

Kilpailun parhaimmisto palkittiin diplomein ja pokaalein, Suomen Tanssipuodin lahjoittamilla lahjakorteilla sekä Tangomarkkinapasseilla vuodelle 2023. Lisäksi Hymy-lehti lahjoitti yleisen sarjan voittajille yhteensä 400€ matkalahjakortin ja Kyösti Mäkimattilan runoja ja sulosointuja löytyis sekä seniori- että yleisen sarjan voittajaparin lahjakasseista. Palkinnot jakoivat kilpailunjohtaja Niina Tammelin ja Hymy-lehden päätoimittaja Erkki Meriluoto. 

Kilpailun säestyksestä vastasi PNP Taisto Lunkan johdolla solisteinaan kaikki Tangolaulukilpailun 10 Finalistia 2023 sekä Henri Jokinen ja 10-vuotista kruunaustaan juhlivat Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen. Kilpailun juonsi Mika Väkiparta. Kilpailunjohtajana toimi Niina Tammelin, oikeana kätenään Reetta Mikola.

Pistelaskusta huolehti tuttuun tapaan Stelnet Ky:n Eija Lyly. Kilpailussa käytettiin ensimmäistä kertaa semifinaali- ja finaalivaiheesta eteenpäin uutta advanced judging systemiä, joka antaa kilpailijoille entistä enemmän tietoa omasta tanssista ja sen kehityskohteista.

Kilpailun Seinäjoen Tangomarkkinoille järjesti Suomen Tanssipuoti.

Kilpailun arvovaltaisena tuomaristona toimivat:

Jari Aaltonen, tanssinopettaja Oulu
Janica Saarni, tanssinopettaja Naantali
Antti Törmänen, tanssinopettaja Paimio
Jutta Helenius, tanssinopettaja Helsinki
Joonas Kainulainen, tanssinopettaja Turku
Liisa Kontturi-Paasikko, tanssinopettaja Sastamala

Lavatangon SM-kilpailun Seniorisarjan voittajat Antti Lyytikkä & Aila Mills-Owens sekä Kilpailunjohtaja Niina Tammelin ja Hymyn päätoimittaja Erkki Meriluoto

Lavatangon SM-kilpailun Seniorisarjan voittajat Antti Lyytikkä & Aila Mills-Owens sekä Kilpailunjohtaja Niina Tammelin ja Hymyn päätoimittaja Erkki Meriluoto.

JAA