Onnea Antti!

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 13.11.2018

Tanssikoulu Antti Törmänen täytti tänä syksynä jo viisi vuotta! Koulu tarjoilee tänä päivänä tanssin iloa isoille joukoille erityisesti Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Pääkaupunkiseudulla. Viisivuotista taivalta juhlittiin näyttävästi viime viikonloppuna Hämeenlinnan VPK-talolla. Antti tarjoili kakkua, kaikki Antin koulun pääopettajat Antti itse, Hanna Tuominen sekä Joonas Kainulainen opettivat päivällä ja ehtoon kruunasivat modernit lavatanssit Reetan ja Lumon tahtiin. Tunnelma oli lämmin ja iloinen!

Me täällä Tanssipuodilla ollaan NIIIN ylpeitä Antista ja kuluneista viidestä vuodesta, tai oikeastaan kuluneista yhdeksästä vuodesta! Antti kuuluu ehdottomasti luotetuimpien yhteistyökumppaneiden ja mentoreiden joukkoon. Usein ollaan porukalla palavereissa, joissa pallotellaan seuratanssin tulevaisuutta ja visioita tulevista tapahtumista ja yhteistyökuvioista ihan isolla kädellä!

Antilla on paljon annettavaa suomalaisen lavatanssin tulevaisuudelle. Mahtava puoli Antissa on, että hänen kanssaan voi olla eri mieltä, ilman että hän loukkaantuu. Asiat käydään asioina ja kaiken tarkoituksena on loppuviimeksi teidän tanssijoiden elämykset ja koko tanssialan kehittäminen. Arvostamme!

No, miten tähän on sitten tultu?

Antti ilmestyi kaikessa jääkiekkoilijan komeudessaan ihan ummikkona TanssiStarttiin loppiaisena vuonna 2010. Tanssiminen vei nopeasti Antin mennessään ja häntä onkin nähty siitä asti enemmän ja vähemmän eri rooleissa kaikissa tapahtumissamme. TanssiStartti oli kirjaimellisesti Antin startti, mutta siitä pitäen ei esimerkiksi ole nähty Valasrannan Tanssileiriä ilman Anttia.

Antti on luonteeltaan erityisen päättäväinen. Hyvin nopeasti hän löysi kutsumuksen. Ja sehän on Antin tapaan vaatimattomasti opettaa koko Suomi tanssimaan! Alkuvuosina hän viettikin parketilla päivittäin aikaa treenaten tavoitteellisesti eri lajien osaajien, opettajien ja kilpailijoiden kanssa. Tavoitteena oli ymmärtää tarkemmin mistä lajien ydinosat koostuvat ja myös miten asiat kannattaa pedakogisesti paloitella, niin että jokainen ymmärtää mistä on kyse. Tätä työtä Antti jatkaa edelleen, erityisesti yhdessä Hanna Tuomisen kanssa. (Tutustu Hannan ajatuksiin tarkemmin hänen blogissaan – hitsi että on fiksu nainen!) Seuraamme siis innolla mihin tämä kaikki tulee viemään tulevaisuudessa.

Meidän huippuhetkiä Antin kanssa, vuosien varrelta

Hurja juttu! Antin ekoista askeleista on kuva! Tunnistatko miehen? Kyseessä on 2010 vuoden TanssiStartin alkeet tunti, jota opetti ihana Kati Koivisto. Kuva: Miia Elo TanssiStartti 2010

Seuraavana vuonna (2011)  järjestettiin historian ensimmäinen Halloween tanssii leiri. Leirin naamiaisbileissä yleisö äänesti Antin voittamaan hurjan pukukisan. Miksiköhän?

Seuraavassa kuvakavalkaadissa voit nähdä väläyksiä vuosien varrelta, mitä kaikkea me ollaankaan tehty.

2015 Cumbre Mundial del Tango -tapahtuma Argentiinan Zaratessa.

Antti viemässä suomalaista tangoa argentiinalaisille. Lähetystöön kuului Tangokuninkaalliset Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen, haitarivirtuoosi Samuli Jokinen, Tanssipuodin toimitusjohtaja Niina Huhtala sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen jäseniä.

Olipa upeaa viedä suomalaista tangoa vastaanottavaiselle 10 000 päiselle yleisölle. Kun Niina ja Antti tanssivat Satumaan, yleisö taputti seisaltaan. Sellaista fiilistä ei unohda koskaan!

2012 Valasrannan Tanssileirillä Antti jo vähän tutkaili edistyneiden tuntia, josko uskaltautuisi sisäänkin?

(Totuus on, että tämä mies tanssi Valasrannalla käytännössä kaikki mahdolliset tunnit ja taisi uskaltaa ihan mille tunnille vaan).

2013 kansikuvapoika <3 | Antin ensimmäiset omat opetukset meidän leireillä olivat TanssiStartissa vuonna 2013. Sen jälkeen taivas on ollut auki! Aika siloposkinen nuorimies ja päättäväinen!

2014 Antti kuului jo Valasrannan Tanssileirin pääopettajakaartiin. Tässä kuvassa hän poseeraa yhdessä juuri sen opettajan elikäs Katin kanssa, jonka tunneilta hän aloitti tanssitaipaleensa 4 vuotta aikaisemmin.


Antti ja Niina tekevät paljon yhteistyötä myös tapahtumien ulkopuolella. Useiden tanssileirien ja tapahtumien suunnittelua on tehty ja tehdään yhteistyössä Antin kanssa. Tässä kuvassa menossa yksi monista “yötoimistoista” jolloin kahvia kuluu ja ideat lentää puolin ja toisin.

Tällä hetkellä Niina ja Reetta pläänäilevät Pääsiäisleiriä ja Valasrantaa 2019 yhdessä Antin kanssa.

2016 oli yksi monista ulkomaan tanssireissuista, joissa Antti on ollut mukana. Kyproksella Happy SunBeach reissulla vietettiin porukalla myös rentoa vapaa-aikaa. Antti on muuten ollut messissä mm. SunSwing-reissuilla, useassa Baile Retrossa, muutamalla HappySunBeach-retkellä, Happy SunSaililla ja Tanssiristeilyillä Saksaan. Seuraavaksi Antin kanssa pääsee Kap Verdelle tammikuussa 2019 – SunSwing  on syntynyt uudelleen!

Yksi unohtumattomista hetkistä on ollut Seinäjoen Tangomarkkinoiden ja LAHTI2017 yhteistyö. Sen seurauksena pääsimme porukalla viemään suomalaista lavatanssia hiihtokansan sydämiin. Aika huikea juttu!

Valasrannan Tanssileirin 2018 Jack & Jill kilpailun tuomaristossa oli opettajia. Antista on sanottava, että opettamisen lisäksi hänelle on erityisen tärkeää se porukka, jolla juttuja ja elämyksiä ja opetuksia tehdään. Tanssiopettajaporukassa on paljon kollegoita, mutta myös ystäviä. Tanssissa on voimaa, tanssi luo energiaa, hyvää mieltä ja sosiaalisuutta.

Onnea siis Antti, olet älykkäimpiä, innovatiivisimpia ihmisiä mitä minä tiedän. Kehitytään ja kehitetään yhdessä jatkossakin. Olkoot Tanssikoulu Antti Törmäsen tulevat vuodet vähintään yhtä tapahtumarikkaita ja hienoja kuin kuluneet viisi.

JAA