Bettinaa ei saa kiinni edes pyrstötähti…

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 25.6.2020

Toinen hamsterikokoinen ydinsukellusvene on tietysti ihana Bettina Karppinen! Hän on tanssinopettaja, joka luotsaa omaa tanssikouluaan Lahdessa. Soittelin tälle elohiirelle ja tsekkasin kuulumisia tältä tanssittomalta keväältä.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Ihana Bettina!

Bettina sanoo, että hän on viettänyt tätä kummallista kevättä nauttien yhdessäolosta lasten kanssa. Jollain tavalla arki on ollut viime vuosina – ehkäpä niinä kuuluisina ruuhkavuosina – niin hektistä, että aikaa perheelle ja perusasioille ei ole oikein tuntunut koskaan olevan riittävästi. Nyt hän on uppoutunut isosti perhearkeen ja lasten kanssa touhuiluun. Ja sanoo, että kevät ja pitkä lepoaika on tehnyt todella hyvää sekä mielelle että keholle.

Bettina ja pojat pyöräilemässä

Jotenkin tässä kun olen jutellut tanssiopettajien kanssa ja meillä kaikilla on ollut joku oma projekti, jonka avulla on laitettu koronastressiä järjestykseen. Antti Törmänen kaatoi metsää, Anne-Riina Hurskainen lapioi rantaa, Kati Koivisto konmaritti vaatehuoneen, Joonas Kainulainen on rempannut keittiönsä ja minä olen katsonut huvila ja huussi ohjelman kaikki tuotantokaudet ja opetellut hoitamaan puutarhaa…. Tokihan piti kysyä Betskulta hänen oma projekti…

Bettina the juoksenteleva remppahenkilö

Ja sellaisia löytyi. Bettina kertoi aloittaneensa uudelleen juoksuharrastuksen ja keskittyneensä myös ihmissuhteisiin. Lisääntynyt vapaa-aika on antanut tilaa miettiä millaisia ihmisiä haluaa lähelleen ja miten voi itse mahdollisimman hyvin ja samalla voi antaa betskumaista aurinkoenergiaa myös muille. Tärkeitä pohdintoja, näiden pariin varmasti meidän kaikkien olisi syytä välillä hiljentyä.

Rakkautta ja Toivoa

Mutta sitten tuli pökerryttävän hieno projekti! Tanssiopettajat on monesti taiteilijoita ja tähän kastiin kuuluu myös Bettina. Hän sanoi, että hän on suunnitellut, rempannut ja viimeistellyt heidän perheen mökillä Sysmässä koko saunan ja saunan pukuhuoneen. Kuvat kertokoot puolestaan. Taitava mimmi! Remppaaminen oli kuulemma niin kivaa, että nyt kesälomalla siirrytään vierasmökin hirsien kimppuun ja samaa vauhtia rempataan sekin omin käsin. Aika siistiä!

Bettinan remppaprojekti alkoi tästä…

Ja päättyi tähän

…ja päättyi tähän! Taitava nainen!

 

Tanssi palailee pikkuhiljaa

Bettinan koulussa on nyt kesäkuussa ollut pienryhmiä ja ryhmät on olleet loppuun varattuja, kuten monessa muussakin tanssikoulussa. Tulijoita olisi ollut enemmän kuin mitä kokoontumisrajoitukset sallivat. Tanssijoilla on ollut ikävä tanssia. Bettinan mukaan Tämä harrastus on monelle todella tärkeä, elinehto suorastaan. Se on sosiaaliset suhteet, liikunta, mielenterveys, kaikki yhdessä paketissa! Porukka oli tunneilla onnellinen ja innoissaan. Ja tästä olen todellakin samaa mieltä!

Iloksemme voimme kertoa, että elo-syyskuussa tunnit ja tapahtumat varmasti jatkunevat Bettinan koulussa kuin muuallakin Suomessa, koska nyt näyttäisi siltä, että koronapandemia on ainakin Suomen osalta hallinnassa ja voimme päästä mahdollisesti pian taas yhdessä tanssimaan.

Bettinan kutsumus on todellakin tanssi

Ikipositiivinen ja iloinen Bettina herkistyy kun kysyn, miltä tuntui päästä opettamaan pitkän tauon jälkeen. Hän sanoi, että kesäkuun ekoilla tunneilla hän muisti miltä opettaminen tuntuu. Hän tunsi elävänsä. Silloin hän tajusi kuinka suuri kaipuu opettamisen ja ihmisten pariin onkaan ollut. Oli upeaa kohdata tanssiperhe pitkän tauon jälkeen. Bettinan omien sanojen mukaan viimeistään nyt kävi päivän selväksi että, tanssi ja tanssin kanssa työskentely on hänen juttu. Hän myös uskoo vahvasti tulevaisuuteen. Kaikilla on ollut ikävä tanssi ja kun saadaan vihdoin lupa jorata, kaikki tanssikurssit ehkä räjähtää väkipaloudesta. Tämäkin toive on todella helppo allekirjoittaa!

Tanssin tähden tanssivartti

Bettina Karppinen ja Arto Petjala

Eilen Bettina kävi kuvailemassa AlfaTVlle Tanssin Tähden Tanssivartti nimistä ohjelmaa yhdessä iiiikiiiii-iiihanan Arton kanssa. He lähettävät meille kaikille terkkuja. Tanssin tähden tanssivartti –ohjelman toinen kausi alkaa AlfaTVllä to 15.07. klo 17.30! Sitä odotellessa voit käydä permannosta tsekkaamasta ekan kauden kiemurat!

Ihanaa kesää Bettina – remppaa huikee mökki ja kerää voimia syssymmällä joraillaan muuallakin kuin omissa olohuoneissa!

JAA