Puhelimessa Hanna Tuominen

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 11.8.2020

Ollaan useampaan otteeseen tanssinopettaja Hanna Tuomisen kanssa yritetty löytää yhteistä hetkeä kuulumisten vaihtoon ja blogin kirjoitukseen. Ja siinä onkin sitten haastetta ollut. Korona on muuttanut radikaalisti meidän molempien päivä- ja työrytmejä – eikä pelkästään huonompaan suuntaan.

Minun aikaa on vienyt erityisesti Tanssipuodin myymälä- ja verkkokauppatyö, joita en ole useisiin vuosiin oikein omilta toimarirutiineilta ja tanssikurssit.fi tapahtumajärkkäilyltä kerinnyt edes tekemään. Lisäksi olen ehkä vihdoin oppinut vapaa- ja työaikojen eriyttämisen merkityksen. Sen sijaan, että olisin aina osittain töissä, pidän yllättävän hyvin kiinni vapaapäivistä ja kohtuullisen mittaisista työpäivistä. Ongelma on tietysti se, että kun olen töissä, työmäärä pitää puristaa entistä pienempään aikaan. Jonkin verran tehokkuutta taitaa tarvita opetella lisää. Saattaa olla, että tulen tarvitsemaan myöhemmin tässä tekstissä mainittavia Mielen työkaluja itsekin. Eli HEP, koska voi ilmoittautua? Tuun messiin!

Ukko, uni ja organisointi

Hanna puolestaan on tullut kevään ja kesän mittaan vähän samanlaisiin mietteisiin. Hän on kovasti korostanut oman hyvinvoinnin priorisointia ja kiinnittänyt huomiota liikuntaan, uneen ja ravintoon. Hän on myös antanut aikaa perheelle, johon on kevään mittaan muuttanut uusi karvainen jäsen. Hän on aika suloinen. Suorastaan sydäntenmurskaaja.

Lapinkoirat Ukko ja Manu
Kuvassa Suomen lapinkoiran pentu Ukko ja vähän vanhempi kaveri, Manu. Molemmat Hannalle tärkeitä perheenjäseniä.

Ammatillisella puolellakin Hanna pyrkii huolehtimaan, että tulevaisuudessakin lepo, palautuminen ja vapaapäivät on pysyvät kiireisessäkin elämässä mukana. Uskon vakaasti, että itseensä panostaminen hyödyttää meitä kaikkia, eikä vähiten meitä Hannan oppilaita, yhteistyökumppaneita tai coachattavia.

Korona nopeutti suunnitelmia aloittaa verkkovalmennukset

DLadies® näki päivänvalon ensimmäisenä. Se on selkeä jatkumo LadiesNightille, joita Hanna on pitänyt jo reilun vuoden ajan. Live- ja verkkovalmennusten tavoitteena on antaa (naisille) vinkkejä omaan tanssiharjoitteluun. Ideoita mitä kaikkea seuraaja voi tehdä yksin kehittääkseen omaa tanssitaitoaan.

DLadies® ja DLadiesNightit antavat virikkeitä mm. kehon ja käsien käyttöön, liikkumisen hallintaan ja musiikintulkintaan, kaikkia näitä voi sitten yhdistää paritanssiin. Näiden kurssien harjoitteet eivät liity pelkästään tanssitaitoon, vaan monipuolisesti ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Miten vaikkapa kehonhuollon ja mielen avulla voi vapauttaa omaa tanssia, löytää rohkeuden ja itsevarmuuden omaan tanssiin. Ideana on, että ryhmä voi rauhassa keskittyä omaan harjoitteluun ja saada samalla vertaistukea muista.

DLadiesista® starttaa syksyn aikana uusi ryhmä johon onkin tulossa mukaan uutta materiaalia. Myös DGentlemania on kysytty. Sen suunnittelu on Hannalla hautumassa, kenties miehille tai vaikka kaikille suunnattu tanssitreeni verkkovalmennuksena on tulossa myöhemmin.

Mielen työkalut

Hanna on aivan erityisen innoissaan uudesta Mielen työkalut –verkkovalmennuksestaan. Se on tällä hetkellä pilottivaiheessa ja jos kaikki menee suunnitellusti, kurssi julkaistaan viimeistään lokakuussa! Tässä Mielen työkalut –valmennuksessa Hanna pääsee hyödyntämään kokonaisvaltaisesti omaa osaamistaan. Valmennus on kokoelma mm. opettamisen pedagogiikkaa, NLP:tä, ratkaisukeskeistä psykologiaa ja life coach juttuja. Tsekkaa Hanna Tuominen Coach -sivustolta lisää

Hanna Tuominen Mielen työkalut

Mielen Työkalut valmennus on superkuukausi, jonka aikana pienten tehtävien avulla jokainen saa itselleen työvälineitä joiden avulla voi voida entistä paremmin. Valmennuksen avulla saa apuvälineitä mm. ajankäyttöön, tavoitteiden saavuttamiseen, itsetuntemuksen lisäämiseen tai vaikka apua elämänmuutokseen. Hannan mukaan valmennuksesta on apua kaikille, jotka kaipaavat työkaluja oman elämänsä osa-alueiden optimointiin ja tasapainottamiseen. Koulutus on moninainen, ja jokainen osallistuja rakentaakin omia suunnitelmiaan omaan tahtiin ja itseään parhaiten palvelevalla tavalla. Odotellaan lokakuuta ja seuraillaan Hannan ilmoittelua. Kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta!

Livetunnit alkaa parin viikon kuluttua

Syksyllä päästään jo vihdoin tositoimiin ja ryhmäopetuksiin. Hannaa tullaan näkemään vierailevana opettajana eri puolella Suomea ja kausiopetuksissa Tanssikoulu Antti Törmäsen riveissä sekä Cometsilla syksyllä 2020.

Hanna odottaakin jo kovasti, että pääsee tekemään töitä livenä eri ryhmien kanssa. Yksi kaikkein eniten kaivattuja juttuja Hannalle, ja varmasti useimmille muillekin tanssiopettajille on ihmisikävä. On huippua nähdä ihmisiä – oikeita eläviä ihmisiä.

Tänä syksynä tottakai seurataan tarkasti miten koronatilanne etenee, mutta me uskomme vakaasti, että kun pidetään huoli hygieniasta ja kursseille tullaan ainoastaan terveenä ja ulkomaan matkojen jälkeen pidetään se pari viikkoa taukoa, niin saamme tanssia syksyllä mahdollisimman turvallisesti.

Ukko vauveli
Vielä toinen kuva Ukosta, koska hän vaan on niin tavattoman suloinen vauva.

Loppukaneetti

Sillä välin kun kynäilin Hannan mietteitä tekstin muotoon, hän ehti julkaista haun Mielen työkalut verkkovalmennuksen testiryhmään. Ilmoittaudu siis heti, jos haluat päästä mukaan etujoukkoihin ja kokeilemaan mistä on kyse! Kiitos Hanna, oli kiva jutella puhelimessa!

JAA