Pikahaastattelussa Arto Petjala

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 12.4.2022

Lue Arto Petjalan fiilikset Kainuun Tanssikarnevaaleista! Pikahaastattelussa Arto kertoo myös kevään kuulumiset ja tanssitaustaansa.


Arto Petjala Valasrannan Tanssileirilllä vuonna 2019

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Kevät on lähtenyt kokonaisuudessaan hyvin käyntiin! Kiirettä pitää ja päivät täyttyy kivasti kaikenlaisista työjutuista! Uusi mahtava hanke on käynnistynyt viime syksynä ja kierrämme nyt Kainuun kouluja opettaen tanssia lapsille ja nuorille – mm. tämä on tosi innostava projekti!

Mikä on tanssitaustasi?

Tanssimatkani alkoi jo lapsena, kun aloitin harrastamaan tanhua 4-vuotiaana. Tämän jälkeen kuvioihin astuivat erilaiset soolotanssit. Paritansseihin kiinnostuksen kipinän sain vähän ennen Wanhojen Tansseja lukiossa. Wanhojen jälkeen oli täysin selvää, että paritanssit astuu mukaan elämääni. Siitä asti olen tanssinut monipuolisesti myös paritansseja, eikä loppua näy!

Olen erikoistunut enemmänkin jakamaan osaamistani eteenpäin, eli opettamaan, mutta olen myös löytänyt itseni kisalattioilta paritanssissa, Latino Showssa ja mm. Streetin SM-kisoissa.

Olen aloittanut tanssinopetuksen paritanssipuolella vuonna 2004. Tanssinopetusta on siis lähemmäs 20 vuotta takana! Stol ry:n tutkinnon olen suorittanut vuonna 2010 ja  päätoimisesti olen opettanut vuodesta 2013. Päivitän osaamistani opettajana ja tanssijana jatkuvasti! On innostavaa saada uusia ideoita ja ajatuksia omaan tanssiin ja opetustyöhön!

Mitkä ovat vahvuutesi opettajana?

Minulla on kokemusta laaja-alaisesti useista eri tanssilajeista ja siksi suurin vahvuuteni on monipuolisuus. Pystyn opettamaan monia tanssilajeja alkeista edistyneisiin niin soolo- kuin paripuolella Uskon soolo- ja paritanssien tukevan toisiaan ja monipuolisuuden kautta saadaan tanssia sujumaan niin yksin kuin parinkin kanssa.

Olen pirteä sekä iloinen ja kohtaan jokaisen tanssijan yksilönä. Olen saanut tanssijoilta kiitosta niin aidosta kohtaamisesta kuin selkeästä opetustyylistäkin. Oppiminen on tärkeintä, mutta pilke silmäkulmassa asiota tässä tehdään. Tanssimisen pitää olla hauskaa!

Mihin opetuksesi painottuu?

Painotan tunneillani tanssijan perustaitoja ja valmiuksia, jonka vuoksi jokaisella tunnillani käydään läpi kehon käyttöä. Selkeä vienti ja seuraaminen ovat tärkeitä asioita, parin tanssimatkalla yhteistyö on tärkeä juttu! Pitää adaptoitua toisen asemaan, mutta kantaa vastuu omasta tanssista ja liikkeestä.

Mitä odotat Kainuun Tanssikarnevaalilta?

Odotan tietenkin iloisia tanssihetkiä ja paljon paljon tanssia. On mahtavaa päästä tapaamaan tuttuja kasvoja, sillä Kainuu on kotinalueeni, mutta on myös hienoa saada uusia tanssituttuja. Odotan jotakin uuden kokemista, sillä Kainuussa ei koskaan ole ollut mitään vastaavaa tapahtumaa. Uusia hetkiä ja muistoja on tulossa ja niitä odotan eniten!

Mitkä on sinun lemppari tanssikengät?

Bloch Omnia:t ovat monipuolisimmat, käytän niitä paljon soolotunneilla, toimivat jopa tanssimatolla!

Lisäksi käytössä on Portadancen PD020:t.

Oo mukana joraamassa, kun Kainuun Tanssikarnevaalit järjestetään ensimmäistä kertaa! Lisätiedot löydät täältä!


Arto Petjala vuonna 2019

JAA