Pikahaastattelussa Hanna Tuominen

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 12.4.2022

Iloinen Hanna Tuominen kertoo pikahaastattelun muodossa kevään kuulumisia ja mitä odottaa Pääsiäisleiriltä! Lue myös mitä Hanna painottaa opetuksessaan.


Hanna Tuominen

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Kevät on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti ja kiireisesti! Tanssinopetukset on vauhdissa, Ylemmän ammattikorkeakoulun opintoni ovat loppusuoralla ja kaiken tämän lisäksi päivätyöt pyörivät ohessa. Päivät ovat olleet “melko” työntäyteisiä.

Mikä on tanssitaustasi?

Olen aloittanut tanssimisen vähän vajaa 30-vuotiaana. Muistan erittäin erittäin hyvin sen alun tuskan, kun tuntui että on kaksi vasenta jalkaa! Aloitin tanssimisen tyttäreni innoittamana ja lähdin  tanssitunneille aikuisiällä. Olen aloittanut Rock’n’swing tansseista ja ne veivät minut mennessään heti. Ehdin tanssimaan oppilaana noin. 3 vuotta ennen kuin aloin itse opettamaan. Päädyin opettamaan sijaisuuksien kautta, jonka jälkeen kilpaparini pyysi minua opetusparikseen. Siitä lähti tanssiopettajaurani käyntiin!

Rakastan yli kaiken opettamista! Olen tanssinopettaja, mutta myös ammatillinen opettaja. Opettaminen on minulle elämäntapa!

Mitkä ovat vahvuutesi tanssinopettajana?

Ensimmäisenä mieleen tulee selkeys ja huumori! Tunneillani ollaan aina pilke silmäkulmassa. Vaikka asiat tehdään tarkasti ja tosissaan, niin tanssin kuuluu olla hauskaa! Suurin vahvuuteni on varmasti loppumaton usko siihen että jokainen voi oppia tanssimaan. Olen myös monipuolinen opettaja, sillä voin opettaa monia tansseja monella eri tasolla. Pyrin aina siihen, että eri tasoisille tanssijoille löytyy omantasoista opittavaa, jotta jokainen voi kehittyä. Tanssijoilta kuulen usein, että tunneillani on positiivista energiaa!

Mihin opetuksesi painottuu?

Painotan vartalonkäyttöä, parityöskentelyä, musiikintulkintaa ja tekniikkaa. Yhdessä tekemisen tekniikka on erityisen tärkeää kun puhutaan paritansseista. Kuvioita kuitenkaan unohtamatta, vaikka yhdessä tanssiminen on tärkeämpää kuin miljoona kuviota. Painotan sitä, että jokainen tekee oman osuutensa yhteisen tanssin eteen, mutta on tärkeää löytää halu tanssia yhdessä.

Mitä odotat Pääsiäisleiriltä?

Odotan pääsiäisleiriltä ihmisiä!! kollegoita!! tanssimista!!!

Mitkä on sinun lemppari tanssikengät?

Mun lempparit on Bloch Omnia:t ja Sway’d Urban Step:it

Hanna Tuominen nähdään Pääsiäisleirillä opettamassa. Tuu mukaan joraamaan huippuhauskassa seurassa! Lisätiedot löydät täältä!

Hanna Tuominen Pääsiäisleirillä 2019

JAA