Suomen Tanssipuoti Oy on syntynyt!

Kirjoittaja: / Toimiston tohinoita / 30.8.2018

Hyvät tanssijat, opettajat ja yhteistyökumppanit, olemme vaihtaneet nimeämme kuvaamaan paremmin nykyistä toimintaamme:

Olemme nyt Suomen Tanssipuoti Oy!


Toimintamme jatkuu entisellään, yllä olevasta päivitetystä logosta tunnistat jatkossa tapahtumamme. Lisätiedot järjestämistämme tanssitapahtumista löydät tuttuun tapaan osoitteesta tanssikurssit.fi.
Tanssipuodin tanssikenkä, -vaate ja -tarvikemyynti sekä verkkokaupan löydät tutun pallologomme sekä tanssipuoti.fi osoitteen alta.

Historian havinaa, kuinka kaikki on saanut alkunsa.

Olipa kerran vuosi 2001, joka on monella tavalla vedenjakaja. Löysin sattumalta Letkeästi Levillä -tanssileirin ja päädyin monen mutkan kautta tanssimaan pohjoiseen ja rakastumaan tanssileirielämään. Tällä leirillä tapasin ensimmäisen kerran Sari ja Jari Aaltosen ja vaikutuin opetustyylistä, tyypeistä ja fiiliksestä jonka he tuovat mukanaan – aina ja edelleen! Halusin kovasti saada jotain vastaavaa Turun suunnalle, koska leirifiilis, parinvaihto ja tanssiminen heidän tunneillaan oli käsittämättömän hieno kokemus.

Tuumasta toimeen, lupasin järjestää Turkuun tapahtuman ja ensimmäinen tapahtuma järjestettiinkin jo lokakuussa 2001. Ensimmäisissä tapahtumissa vastuullinen järjestäjä oli Tanssikoulu Jari Aaltonen ja minä puuhastelin järjestelyt täällä etelän päässä. Ensimmäinen tapahtuma oli suuri menestys. Tykkäsin kovasti järjestämisestä, vaikka aiemmin en ollut järjestänyt edes sukujuhlia… Löysin kutsumuksen sattumalta ja olen tästä rajattoman onnellinen!

Melko pian perustimme Lavimix-nimisen aputoiminimen silloisen mieheni yrityksen alle. Opiskelin vielä tuolloin yrittäjälinjan tradenomiksi Turun Ammattikorkeakoulussa ja työskentelin päätoimisesti erilaisissa myyntiorganisaatioissa. Lavimix alkoi myydä myös kenkiä. Ihan alkuun kenkävalikoima koostui kahdesta mallista naisille ja yhdestä miehille, mutta pian mukaan tulivat myös huikea uutuus, tanssilenkkarit.

Kuvassa Sari ja Jari Aaltonen 2006 järjestetyllä Pääsiäisleirillä. Ilman teitä ei olis meitä <3

Yrityksen nimi oli kuitenkin hieman haastava ja vaikeasti muistettava, joten 2000-luvun alkupuolella toimimmekin pitkään nimellä Suomen Tanssitarvike Turku ja tilasimme kaikki myyntituotteet Helsingistä.
Moni tietää, että myyntityö on haastavaa ja stressaavaa ja koin jonkinasteisen loppuunpalamisen aiemmissa päätoimissani. Päätin alkaa tutkimaan mahdollisuutta, josko tanssilla voisi elää. Tammikuussa 2006 päivänvalon kohtasi pieni mainos- ja tapahtumatoimisto, toiminimi, Suomen Media & Action. Alkuvaiheessa järjestin muutaman tanssileirin vuodessa sekä tein paljon erilaista mainontaa – esitteitä, lehtimainoksia, julisteita, logoja yms. Asiakkaita olivat lähinnä tanssikoulut, -lavat ja -seurat. Lavimix jatkoi rinnalla kenkämyyntiä.

Seuraava suuri askel oli ensimmäisen työntekijän palkkaaminen, muistaakseni noin vuonna 2008. Omakotitalon keittiön ja makuuhuoneen välisessä komerossa työskenteli nyt kaksi ihmistä, minä ja Veera. Työympäristö oli hieman haastava, koska kotiolosuhteiden lisäksi toimistossamme ajeli pikkuautoilla muutaman vuoden ikäinen poikani Visa ja kenkämyynti tapahtui autotallista. Siellä oli talvella kylmä ja haastavan pihan vuoksi paikalle eksyvät asiakkaat ajoivat ojaan noin kerran viikossa. Onneksi kenellekään ei koskaan sattunut mitään… Oi niitä aikoja! Melkoista pelle-peloton meininkiä.

Veera alkoi muutaman vuoden jälkeen toivoa “oikeaa” työpaikkaa. Ja päädyin jättämään Facebookkiin ilmoituksen, että etsimme toimitiloja. Noin viisi minuuttia myöhemmin Pekka Saurio soitti ja kertoi että hänellä on meille sopivat tilat Hämeentiellä Turussa. Kävimme katsomassa ja teimme vuokrasopimuksen samoin tein. Tilat sijaitsivat samassa rakennuksessa koneistamon kanssa ja niihin oli hieman hankala kulku pitkän käytävän vuoksi. Mutta ne sopivat meille. Toimitilojen lisäksi silloinen uusi vuokraisäntämme on kulkenut mentorin roolissa läpi vuosien, kiitos Pekka, arvostan sinua kovasti.

Kuvassa ensimmäisten “oikeiden” toimitilojemme sisäänkäynti Turun Hämeentiellä. Kuvassa venyttelemässä Tuija, Niina ja Kalle. Luultavasti juuri ennen jonkun tapahtuman alkua. Kuvateksti voisi olla meidän lentävä lause: “Meillähän on täällä kaikki jo valmiina”, joka oikeasti tarkoittaa, että “pari” juttua on vielä hoidettavana… 😀

Tässä vaiheessa yritykset kokivat muitakin isoja muutoksia. Lavimix ja Suomen Tanssitarvike Turku kuopattiin lopullisesti ja Veeran ehdotuksesta tanssitarvikemyynti alkoi toimia (edelleen aputoiminimellä) Suomen Tanssipuoti. Samassa yhteydessä aloitimme oman maahantuonnin ja laajensimme kenkävalikoimaa ratkaisevasti, pian mukaan kuvaan tulivat myös tanssivaatteet, joita autotalliolosuhteissa ei voinut aikaisemmin edes harkita. Toisaalla Suomen Media & Action oli kasvanut, meitä oli jo kaksi päätoimista ja välillä osa-aikaisiakin, kirjanpitäjän suosituksesta toiminimi muuttui osakeyhtiöksi. Suomen Media & Action Oy näki päivänvalon.

Aikaa kului, toiminta vakiintui ja kasvoi tasaiseen tahtiin. 2010-luvun alkupuolella meitä päätoimisia oli jo aika monta, parhaimmillaan jopa seitsemän. Teimme edelleen tanssitapahtumia, -kursseja, -matkoja, -leirejä, mutta myös mainostoimistopuoli oli suhteellisen merkittävää toimintaa. Tanssipuoti vakiinnutti asemansa ja perustimme mm. ensimmäisen verkkokauppamme.

Elämässä tapahtuu aina välillä odottamattomia asioita. Vuonna 2014 päädyimme mieheni kanssa eroon ja samassa yhteydessä Suomen Media & Action Oy osti Suomen Tanssipuoti aputoiminimen varaston ja toiminnan. Useita vuosia olemme toimineet yhden yrityksen alla, mutta kahdella nimellä. Suomen Media & Action Oy on vastannut tapahtumatuotannosta ja Suomen Tanssipuoti tanssitarvikkeista.

2016 edelliset toimitilamme purettiin ja löysimme meille täydellisen (silloin ajatellen jopa liian suuren, nykyisin juuri sopivan) toimitilan Kärsämäestä. Aloitimme viikottaiset tanssikurssit ja päädyimme kehittämään Tanssipuodin toimintaa kokonaisuutena. Samoihin aikoihin aloin ajatella toimintaamme uudella tavalla ja huomasin, että me täällä rakastetaan tapahtumia ja kenkiä, mutta mainostoimistojutut vievät aika paljon aikaa muulta toiminnalta, mm. tapahtumien kehittämiseltä. Aloimme yhdessä tiimin kanssa panostaa nimenomaan näihin kahteen meidän päätoimeen ja aloimme systemaattisesti siirtää mainostoimistopuolen asiakkaita mm. taitavan Ville Kärpijoen yritykselle, Wprod Oy:lle.

Jossain vaiheessa ajatustyö pääsi niin pitkälle, että tajusin toimintamme pyörivän käytännössä kokonaan tanssin ympärillä ja Suomen Media & Action nimi alkoi tuntua hankalalta. Arvatkaa vaan kuinka moni luuli että me myydään Aku Ankkaa tai Avotakkaa kun soitettiin Suomen Media & Actionista… Jep jep, ja hauskoja tilanteita on piisannut vuosien varrella ja paljon…

Antti ja Anne-Riina Valasrannan Tanssileirillä 2018. Kuva Joonas Kainulainen

Joka tapauksessa nyt vuonna 2018 aika on kypsä ja päätimme yhdessä tyttöjen kanssa siirtää toimintamme yhden nimen alle. Jatkossa kaikki toimintamme tapahtuu nimellä Suomen Tanssipuoti Oy.

Nykyhetki näyttää valoisalta ja tuntuu tosi mukavalta. Vuosien varrella erityisesti tapahtumista on tullut ehdottomasti tunnetuin osa toimintaamme. Muutamia vuosittain toistuvia vakiintuneita tapahtumiamme ovat mm. Valasrannan Tanssileiri, Seinäjoen Tangomarkkinat -tanssileiri, Baile Retro, TanssiStartti, Pääsiäisleiri, Halloween, Tanssin Virtaa ja vaikkapa Happy SunBeach. Nämä ja monet muut tapahtumat ovat tulleet tutuiksi tuhansille ja taas tuhansille tanssijoille ympäri maan. Tapahtumiin mahtuu tanssin iloa, onnistumisen oivalluksia, ensimmäisiä haparoivia tanssiaskeleita, olemassa olevan taidon trimmaamista, tuhansia tunteita, uusia ystävyyssuhteita, huikeita bileitä ja irtiottoa arjesta. Tätä meidän tiimi rakastaa, tämä me hanskataan.
Meille paras onnistumisen kokemus tulee siitä euforisesta tanssikuplasta, jonka parhaimmillaan onnistumme luomaan teille tanssijoille!

Kuvassa: Tanssipuodin kenkätiimin tytöt leirin päätteeksi Valasrannalla 2018. Porukka on kasassa, vaikka heinäkuu mentiin alusta loppuun melkoisella vauhdilla. Tangoilta Valasrantaan 4päivän vaihdolla. Siinä liikkuu muuten rekka, laatikko ja sähköposti poikineen… Syksy onkin meillä aika, jolloin otetaan vähän rauhallisemmin, lomaillaan ja tietysti samalla aletaan jo kovaa vauhtia suunnitella ja visioida tulevia häppeningejä. Palaute on meille tärkeää, oothan jättänyt omasi?

Meillä on täällä Tanssipuodilla Turussa työskentelee neljän päätoimisen innostuneen tyypin tiimi. Työt on jaettu niin, että minä vastaan visioista ja suunnittelusta ja suurista linjoista. Oikea käteni Tuija vastaa tapahtumatuotannosta, henkilöstöhallinnosta ja siitä että tapahtumissa kaikki on järjestyksessä ajo-opasteista äänentoistoihin. Tanssipuodin myymäläpäällikkönä toimii Reetta, vastaten mm. mallistosta ja maahantuonnista, lisäksi Reetta auttaa minua mm. leirien ohjelmasuunnittelussa.

Tanssipuodin myynnin ja verkkokaupan päävastuussa on ihana, tarkka ja superystävällinen Jenna. Tyttö, joka vuosi sitten muutti Lappeenrannasta Turkuun, ihan vaan siksi että halusi meille töihin. Tästä olemme tosi onnellisia, Jenna täydentää meidän tiimin loistavasti. Lisäksi meillä on ekonomiopintojen vuoksi osa-aikasena moniosaaja Jaana, joka osaa pitkän kokemuksensa vuoksi sekä Tanssipuodin että tapahtumapuolen koukerot ja vastaa mm. verkkokaupan kehityksestä.

Jossain vaiheessa aika piankin, meidän on aika kasvattaa tiimiämme yhdellä tyypillä, jolla on rakkaus lavatanssiin, reipas asenne ja halu kehittyä tanssialan moniosaajaksi.

Suomen Tanssipuoti Oy jatkaa samalla hengellä, joka luotiin jo 2000-luvun alussa. Hullut ideat, tekemisen meininki, iloinen asiakaspalvelu, luovuus, jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen ovat aina leimanneet tekemistämme ja niistä pidämme kiinni. Moved by Dance! Tanssia ja rakkautta kaikille!
Lyhyen historiikin kynäili toimitusjohtajamme Niina Huhtala

JAA