Carlos Correan kujanjuoksu

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 12.6.2020

Carlos Correa on aurinkoinen tanssiopettaja Helsingistä. Hän loikkasi Suomeen Kuubasta 90-luvun alkupuolella ja hyvin pian sen jälkeen löysi tiensä päätoimiseksi tanssiopettajaksi Miguel Verdecian tanssikouluun Baila Bailaan. Carlos on tuttu kasvo myös meidän leireiltä, hänen rennot ja vauhdikkaat salsatuntinsa ovat jo vuosia kuuluneet mm. Valasrannan Tanssileirin suosituimpiin. Halusin kuulla mitä hänelle kuuluu ja pirautin pikapuhelun.

Iso shokki – elämältä hävisi pohja

Maaliskuu tuli Carlokselle isona shokkina. Yhtäkkiä elämä pysähtyi kokonaan ja ihan ennen kokemattomalla tavalla. Hänelle tanssi on koko elämä. Sen lisäksi että tanssinopettaminen on hänen palkkatyönsä, hän liikkuu tanssien, elää ja hengittää kuubalaista musiikkia ja ylläpitää käytännössä kaikkia sosiaalisia suhteitaan tanssin kautta. Tanssin pysähtyminen koronan takia katkaisi myös Carloksen yhteyden omaan kulttuuriin. Kova paikka! Hymy meinasi todellakin hyytyä.

Tanssin, musiikin ja ihmisten puuttuminen elämästä oli Carlokselle vaikeaa. Mutta kaikkeen tottuu. Korona-tauon aikana hän onkin kokeillut uusia juttuja, mm. tekemällä tuttavuutta juosten Malminkartanon hurjien portaiden kanssa ja opettelemalla ranskan kieltä! Wau!

*
Carlos ottaa rennosti terassilla ja opettelee ranskan kieltä kuuntelemalla. Ihana nähdä, että hymy on ennallaan!

Tiesitkö: Tanssinopettajat saavat oppilailtaan energiaa ja se lienee heidän loppumattoman jaksamisensa salaisuus… “Kerran vielä…”

Baila Bailan opettajat tekivät Koronatauona aikana toki On Line –tunteja, mikä oli Carloksen mukaan hieno juttu. Hän toki halusi tähdentää, että telkkarissa opettaminen on opettajalle tosi paljon rankempaa, kun ”oikeat” ryhmätunnit. Ryhmätunnin oppilailta myös opettaja saa Carloksen mukaan valtavasti energiaa myös itselleen ja ei ole mikään ongelma opettaa tuntikaupalla putkeen, kun työ on niin mielekästä, palkitsevaa, sosiaalista ja hauskaa!

Baila Bailan oppilaiden ryhmäkuva kesäkuulta! Eturivissä vasemmalla Carlos ja hänen vieressään Baila Bailan perustaja Miguel. 

Baila Baila on aloittanut ryhmätunnit poikkeusjärjestelyin kesäkuun alussa. Carlos kertoo, että tuntuu hyvältä huomata, että oppilailla on ollut yhtäläinen ikävä tanssitunneille. Normaalina kesänä hienot kelit on tyhjentäneet tanssisalit tehokkaasti, nyt salit on rajoitusten rajoissa täynnä – kelistä riippumatta! Tunnit on olleet niin suosittuja että Baila Bailan opettajat suunnittelevat tuntien lisäämistä jo heinäkuussa!

Tsekkaa muuten Facebookista Baila Bailan Open Air Social Saturdays! Ne järjestetään Helsingin Hard Rock Cafessa ja ovat ilmaisia kaikille! Carlos kertoo että siellä vähän salsaopetusta, -esityksiä ja vapaata tanssia. Open Air Social Saturdays onkin kiva tapa tutustua salsan tanssimiseen matalalla kynnyksellä!

Lopuksi kysyin Carlokselta pitääkö hän kesälomaa. Hän suorastaan järkyttyi. ”No EN, nyt haluan vain tanssia, opettaa ja sitten tanssia vähän lisää!”

Ihana kuulla sinusta Carlos ja tanssillista kesää!

Carlos ja THE Hymy! 

Puistosalsa näytää TOSI kivalta

Puistosalsa näytää TOSI kivalta! 

 

JAA