Tanssipuodilla Olavi Heino

Kirjoittaja: / Alalla tapahtuu / 11.6.2020

Olavi Heino vietti ensimmäistä kesälomapäiväänsä ja vieraili Tanssipuodissa. Olavi on meille tuttu mies jo vuosien takaa. Hänen tarinansa on niin huikea, että se on syytä kertoa jo pelkästään inspiraation vuoksi meille kaikille.

Olavi Heino Tanssipuodilla

Kuvassa matkaan lähteneet mallit. Rumpf Limbo -tanssilenkkarit, Bloch slipstream -jazztossut ja foot thong -päkiäsuojat sekä arkikäyttöön soveltuvat Rumpf street -tanssilenkkarit. Näitä ja muita miesten malleja myös tanssipuoti.fi verkkokaupasta 

Miten tanssi alkoi? Naistentansseista Valasrannan Tanssileirille

Vuonna 2004 Olavi meni intialaiseen päähierontaan ja hieroja kysyi: ”Oletko käynyt tansseissa?” Olavi vastasi: ”En ole, kerro lisää”. Saman tien hän sai kutsun naistentansseihin Ämyrille, johon hän vastasi ”KYLLÄ, tulen paikalle”.

Ensimmäisen tanssi-illan aikana häntä haki kolme daamia, joista yksi, Tuula nimeltään, kysyi: ”Oletko kuullut, että Valasrannalla on tanssikursseja?” Olavi vastasi: ”En ole, mutta KYLLÄ lähden mukaan”. Ja niin tiet toivat hänet ihka ensimmäiselle Valasrannan Tanssileirille vuonna 2004.

Siitä asti hän on ollut mukana joka vuosi ja tietääksemme hän on yksi harvoista tanssijoista, joka on joka ikinen vuosi ollut mukana tanssileirillä. 2004-2019 putkeen on upea juttu!

Tehokas shoppailuhetki Tanssipuodilla

Tämän päivän visiitti Tanssipuotiin liittyy oikeastaan myös Valasrannan Tanssileiriin. Olavi kertoi, että hän on vuosittain aina päivittänyt tanssikenkänsä Puodissa Valasrannalla ja nyt kun leiriä ei ole, piti tulla ihan myymälään käymään.

Soviteltiin kenkiä saman tein useampi pari. Löydettiinkin samoin tein neljä paria, uudet tanssilenkkarit, jazz-tossut, vapaa-ajankengät ja vielä päkiäsuojat. Olavi tarvitsee paljon erilaisia kenkiä, koska nykyisin tanssi on hänelle isosti sydämen asia. Lavatanssin lisäksi myös zumba, nykytanssi ja erityisesti tankotanssi kuuluvat tanssivalikoimaan säännöllisesti.  Hän on tällä hetkellä miesten+50 sarjassa tankotanssin Suomen mestari ja muistat hänet ehkä Talent Suomi ohjelmasta?

Lue Iltasanomien artikkeli vuodelta 2016: Matematiikanopettaja Olavi, 55, yllättää Talent-tuomarit tankotanssilla: ”Rikot kaikkia viihdeteollisuuden lakeja” 

Olavi Tankotanssin maajoukkessa

Olavi kuuluu tankotanssissa Suomen maajoukkueeseen. 

Päivän puheenaiheet: Tanssi ja korona

Samalla kun soviteltiin kenkiä, juttu risteili laidasta laitaan, mutta päällimmäisinä keskustelunaiheina olivat mitkäs muutkaan kuin tanssi ja korona.

Olavi on ammatiltaan matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opettaja. Koronan vuoksi hän pääsi digiloikkaamaan ennen näkemättömällä tavalla, muutamassa päivässä koko opetus muuttui etäopetukseksi. Aika hurjaa mihin suomalaiset opettajat kykenivät ja niin nopeasti, upea suoritus ja muutos! Hattu päästä kaikille kansankynttilöille!

Hän kertoi myös, että on harrastanut tankotanssia yksityistunneilla koko koronan ajan, mutta muuten tanssit ovat olleet tauolla. Olavi ei ole keksinyt uusia harrastuksia, mutta kuten varmasti monet muutkin meistä, hän on löytänyt metsissä kävelyn ”uudelleen”, sellaisen supisuomalaisen tavan hakea rentoutta ja hyvää mieltä luonnosta.

Odotetaan molemmat kovasti, että kokoontumisrajoitukset poistuvat ja päästään taas yhdessä tanssimaan. Erityisesti me tietysti odotetaan Valasrannan Tanssileiriä 2021, mutta ihan mitkä tahansa turvalliset tanssit olisivat tervetulleet.

Lähtiessään oven suusta Olavi vielä huikkasi: ”Ajattele, jos olisin sanonut päähierojalle EI!”… Niinpä, ihanaa kun sanoit KYLLÄ ja toimit nyt inspiraation lähteenä todella monille suomalaisille miehille ja naisille. Olipa huippukivaa kun kävit!

OlaviHeino_valasrannanTanssileir2009_MiiaElo
Kuvassa Olavi mukana Valasrannan Tanssileirillä vuonna 2009. Kuva on leiriarkistoista ja sen on ottanut Miia Elo. Onkohan jollain tallessa kuvia ihan ekoista vuosista? 

JAA