Etkoilua Tanssipuodilla ja Aurassa paras ilta ikinä!

Kirjoittaja: / Yleinen / 30.4.2019

Tanssipuodin Etkot

Tänä keväänä on Tanssipuodilla keksitty ehkä maailman toimivin konsepti. Kyseessä on tanssietkot, jotka on nyt järjestetty muutamana lauantaina ennen Auran nuortentalon tanssi-iltaa. Etkoilla soi tanssimusiikki ja kaikki pääsevät tanssimaan rennolla meiningillä.

Lauantaina (6.4.) minäkin uskaltauduin ensimmäistä kertaa Tanssipuodin etkoille. Aluksi ujoa tyttöstä hieman jännitti – onkohan paikalla ketään tuttuja, miten minut otetaan vastaan, millainen tapahtuma oikein on kyseessä? Jännitys tosin kaikkosi heti ovesta astuttuani, kun minua tervehdittiin iloisin hymyin ja reippain tervehdyksin. Paikalla oli paljon tuttuja naamoja ja kaiuttimista leijaili kutsuva tanssimusiikki.

Joonas ja Antti huolehtivat etkojen juontamisesta. Etkoilla pidettiin myös Antin luotsaama pikainen bachatan opetustuokio, josta pidin kovasti. Bachata kuuluu nykyään suosikkitansseihini, mutta sitä pääsee tanssimaan niin harvoin, että kaikki mahdollisuudet sen tanssimiseen ovat enemmän kuin tervetulleita. Opetustuokion lisäksi tanssittiin myös buggia vaihtoringissä – mukava idea, jotta kaikki paikallaolijat pääsivät varmasti tanssimaan. Tietysti iltaan mahtui myös vapaata tanssia ja rentoa jutustelua muiden tanssijoiden kanssa. Olin tapahtumaan todella tyytyväinen, ja toivon että tällaisia etkoja järjestetään vielä paljon lisää!

Tanssipuodilta lähdin kimppakyydillä kohti Auran nuortentaloa. Aurassa on ollut tänä vuonna todella mahtavia tansseja, joten odotukset olivat myös tämän lauantain osalta korkealla. Lauteille nousivat ihana Komiat sekä Vanhasuora & Esa Nummela – kokoonpano, johon kuuluvat tällä hetkellä tauolla olevan Neljänsuoran alkuperäisjäsenet sekä vuoden 2000 tangoprinssi Esa Nummela.

Komioista nyt lienee turha mainitakaan että he soittivat aivan mainion keikan. He ovat nousseet nopeasti yhdeksi suosikkibändeistäni, ja samaa mieltä tuntuvat olevan myös monet muut tanssijat. He sekoittavat todella virkistävästi perinteistä ja modernia, ja energinen esiintyminen ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Vanhasuora kiinnosti minua kovasti, enkä joutunut pettymään heidänkään osaltaan. Heidän ohjelmistonsa oli mukavan nostalgista rautalankapainotteista ilottelua (jostain syystä mieleeni tuli jo keikat lopettanut Jani & Jetsetters, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita tanssiorkestereita), ja solisti Nummelakin hoiti oman tonttinsa varsin vakuuttavasti. Oli mukavaa päästä näkemään tämä ”harvinaisuus”, sillä heidän kiertueensa kestää vain maaliskuun ja huhtikuun ajan.

Näillä näkymin lauantain tanssi-ilta jää tämän vuoden viimeisekseni Auran nuortentalolla. Ilta oli kyllä todella mainio päätös talvilavakaudelle. Auran tunnelma on aivan ainutlaatuinen ja siellä tanssit ovat aina toinen toistaan parempia. Mieltäni lämmittää myös se, miten paljon uusia nuoria tanssinharrastajia on löytänyt tanssin pariin. Aura on aina ollut paikka, jossa nuoria tanssijoita on paljon, mutta koskaan en ole nähnyt Aurassa niin paljon nuoria tanssijoita kuin tällä kaudella. Puheet ”tanssilavakulttuurin kuolemisesta” taitavat olla kyllä hieman liioiteltuja – silloin kun minä aikoinani aloin käydä tansseissa, nuorta väkeä oli murto-osa nykyisestä.

Vaikka on tavallaan haikeaa, että Aura sulkee pian ovensa kesäksi, sekoittuu haikeuteen myös riemua: talvilavakauden päättyminen tarkoittaa kesälavakauden alkamista. Ja ensi viikolla koittaa koko kevään odotettu Pääsiäisleiri Eerikkilän urheiluopistossa! Leiri tulee varmasti olemaan aivan huikea, ja allekirjoittanut aikoo ainakin osallistua joka ikiselle päivälle ja jorata iltaisin jalkansa kipeiksi.

Kesälavakausi, bring it on!

Heta Hovi

Kirjoittaja on 22-vuotias pari vuotta sitten turkulaistunut lavatanssifanaatikko, joka otti ensimmäiset tanssiaskeleensa seitsemän vuotta sitten ja jonka jokainen tanssi-ilta on paras ilta ikinä.

JAA