Pääsiäinen tuo tanssikurssit ja tanssijat Naapurinvaaran Huvikeskukseen

Kirjoittaja: / Leiriuutisia / 25.3.2024

Vuonna 2023 Kainuun Tanssikarnevaali järjestettiin Naapurinvaaran Huvikeskuksessa ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna kevään odotuksen energiaa huokuva tapahtumakokonaisuus valloittaa Kainuun jo kolmatta kertaa. Turkulaiset yritykset Gramofoni ja Tanssipuoti ovat yhteistyössä Naapurinvaaran Huvikeskuksen kanssa rakentamassa ja ideoimassa tästä yleisötapahtumasta vuosittaista perinnettä. Kainuun Tanssikarnevaalin foorumina on nykyaikainen tanssipaikka Naapurinvaaran Huvikeskus, jonne saavutaan pidempienkin matkojen päästä. Napiksena yleisön keskuudessa tunnettu paikka panostaa asiakkaiden kokonaisvaltaiseen viihtyvyyteen. Tanssipaikka sijaitsee lähellä Vuokattia, tunnettua majoituspaikkojen keskittymää.

Livemusiikin ja tanssin värittämä viikonloppu alkaa Napiksella pitkäperjantaina. Kainuun Tanssikarnevaalia vietetään 29.-31. maaliskuuta ja esiintymislavalle saadaan mittava esiintyjäkaarti – perjantaina 29. maaliskuuta Komiat sekä Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri. Lauantaina 30.3. on vuorossa Kari Hirvonen & Onnentähti sekä Jyrki Nurminen Sävel-orkesterinsa kanssa. Tanssileiri järjestetään perjantaista sunnuntaihin ja mukana suositut tanssinopettajat Anniina Koivuniemi, Matti & Sannu Heikkilä, Arto Petjala, Jenna Polvi ja Tapani Hasa. Pääsiäisenä voi tulla tanssiman vaikka koko viikonvaihteeksi tai vaikka vain yhdeksi päiväksi. Kainuun Tanssikarnevaali valmistautuu jälleen tarjoamaan yleisölle kaikenkattavaa ajanvietettä, joka sopii erityisen hyvin käsillä olevaan kevään suosittuun loma-aikaan.

”On ollut mukavaa huomata, miten hienon vastaanoton nämä Tanssikarnevaalin tapahtumaviikonloput ovat saaneet. Napiksen tilat ovat loistavat tähän kevään kohokohtaan sijoittuvaan tapahtumaan, jossa hyvät esiintyjät, tanssinopettajat ja yleisö muodostavat yhdessä pääsiäisen huipentuman”, kertoo ohjelmatoimisto Gramofonin toimitusjohtaja Toni Nuotio.

Tanssikarnevaaleille odotetaan yleisöä niin paikallisista kuin Vuokattiin majoittuvista matkailijoistakin.

”Pääsiäisen aikana on Vuokatin majoituspaikat täynnä turisteja. Pääsiäisenä ovat hiihtokelit parhaimmillaan. Pääsiäisen Tanssikarnevaalit ovat viime vuoden tavoin joukkotilaisuus”, Naapurinvaaran Huvikeskuksen toiminnasta vastaavan Sotkamon Nuorisoseuran puheenjohtaja Maija Granqvist ennustaa.

Sotkamosta ja Vuokatista on tansseihin  järjestetty linja-autokuljetus.

Tanssikurssilaisten käytössä on Huvikeskuksen tilojen lisäksi Naapurinvaaran koulun liikuntasali.

”Tanssileiri laajenee tänä vuonna kolmannelle parketille suuren suosion ja yleisön toiveiden vuoksi. Nyt voimme ensimmäistä kertaa tarjota omat tunnit myös aivan aloittelijoille koko tanssileirin ajan. Lisäksi ohjelmasta löytyy tietysti omat tunnit harrastajille ja pitempään tanssineille huippuopettajien johdolla” iloitsee Tanssikarnevaalin tanssileiristä vastaava Niina
Tammelin.

JAA