Onnea Tanssikoulu Jari Aaltonen 30-vuotta!

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 18.3.2024

Tanssikoulu Jari Aaltonen täyttää tänä keväänä 30-vuotta. Tätä upeaa merkkipaalua juhlittiin viikonloppuna Oulussa isolla porukalla. Paikalla oli Sarin ja Jarin oppilaita, yhteistyökumppaneita ja kollegoita vuosikymmenten varrelta. Gaalan tunnelma oli lämmin ja iloinen – kuten Sarin ja Jarin juhlalle sopiikin.

Tanssipuodin tervehdys Tanssikoulu Jari Aaltosen Gaalassa

Tanssipuodin tervehdyksen Gaalaan vei Niina Tammelin. Tässä lyhennelmä juhlapuheesta.

Sari ja Jari: Ymmärrättekö itsekään mitä olette tehneet? Mikä mieletön – uskomaton ura!

Vain yhtenä esimerkkinä: Tanssipuotia ei olisi tässä muodossa koskaan syntynyt, ellemme olisi tavanneet Levi-hotellin parkkipaikalla 23 vuotta sitten. Ilman sitä tapaamista tässä maassa ei olisi Valasrannan Tanssileiriä, Pääsiäisleiriä, Tanssikarnevaaleja ja sataa muuta tapahtumapäivää vuodessa. Ilman sitä tapaamista, minä saattaisin myydä huonekaluja tai vaikkapa metallintyöstökoneita ja tuhannet ihmiset olisivat vailla niitä upeita elämyksiä, joita tapahtumat, leirit, matkat ja kurssit ovat heille tarjoilleet vuosikymmenten varrella.

Näin viikko sitten unta muistelukirjasta ja päädyimme toteuttamaan uneni Tanssipuodin tiimin kanssa. Yli 200 ihmistä Suomesta ja Ruotsista: tanssijoita, opettajia ja yhteistyökumppaneita kirjoitti näihin kansiin terveisiään Sarille ja Jarille. Olen vaikuttunut tanssijoiden halusta osallistua ja ihanista muistoista, joita jokainen kirjan sivu on täynnä. Ja tämä kaikki tapahtui vain muutamassa päivässä. Alkaa pyörryttää, kun mietin kerrannaisvaikutuksia.

Sari ja Jari koskettavat ja liikuttavat joka ikinen viikko tuhansia ihmisiä ympäri Suomen. Kerrotaan se 52 viikolla ja sen jälkeen kolmellakymmenellä vuodella. Kaikki nämä ihmiset ovat jollain tasolla ja tavalla saaneet iloa ja energiaa elämäänsä. Kuka uuden harrastuksen, joku täydellisen elämänmuutoksen, joku toinen uusia ystäviä, elämänkumppanin tai lapsia – jokainen vähintäänkin rahtusen hyvää mieltä. Upea kutsumus ja elämäntehtävä!

Joissain tilanteissa sanat ei riitä. Tämä on yksi niistä.

Tanssikoulu täyttää nyt 30 -vuotta ja matkaan on mahtunut kaikenlaista. Se voidaan sanoa jo nyt, että Sarin ja Jarin nimet ovat jääneet pysyvästi elämään historiankirjoihin suomalaisen seuratanssikulttuurin uudistajina ja vaalijoina. Maltan tuskin odottaa, mitä on vielä tulossa.

Lämpimät onnittelut minun ja koko Tanssipuodin tiimin puolesta – olkoon tahdit teille myötäiset myös seuraavat vuosikymmenet.
Niina

Kuvakavalkadi Gaalasta

Tanssikoulu Playn Joonas ja Alina olivat mukana gaalassa kameran kanssa ja alla muutama heidän upeista juhlakuvistaan.

Sari ja Jari Aaltonen edustivat tyylikkäinä Tanssikoulu Jari Aaltosen 30 -vuotisjuhlagaalassa. Tunnelma oli iloinen, onnellinen ja välitön.

 

Tanssipuodin Niina Tammelin luovutti Sarille ja Jarille Gaalassa 30 vuotta juhlakirjan, johon on osallistunut yli 200 Tanssikoulun tanssijaa, yhteistyökumppania ja kollegaa. Jokaiselta sivulta löytyy yksi ihana tervehdys, muisto tai onnittelu.

 

Tanssikoulu Jari Aaltonen muisti tärkeitä yhteistyökumppaneitaan ja ystäviään Tanssikoulun Oscareilla. Upeat metalliset tanssijapatsaat saivat: Ylhäällä vasemmalta oikealle: Päivi Saloranta, Liisa Kontturi-Paasikko ja Lasse Paasikko, Aino Teerikangas, Satu Lepistö, Kimmo ja Marika Lasanen, Miia Isoviita ja Juha Seppänen, Jarin Sirkka äiti, jolle tervehdyksen toimitti Jarin sisko Leena Mäkelä miehensä Reijon kanssa sekä  Maija Astikainen. Alarivissä vasemmalta oikealle: Kati Koivisto, Taina Kortelainen, Hanna Ojanaho, Niina Tammelin sekä Mika Körkkö.

 

Jarin ja Sarin tanssia on aina ilo katsoa, eikä vähintään Jarin kujeilevan tanssityylin ja pettämättömän musiikintulkinnan vuoksi.

 

Sarin ja Jarin tanssia katsellessa käy hyvin selväksi heidän keskinäinen kemiansa, kolmenkymmenen yhteisen työvuoden jälkeenkin, molemmat nauttivat yhdessä tanssimisesta ja opettamisesta erittäin paljon.

 

Juhlagaalassa esiintyi Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva. Upea ilta!

 

Tanssikoulun juhlagaalan tunnelma oli tiivis, Walon tanssilattia oli täynnä koko illan.

 

JAA