Matias Löyttyniemi ja aurinkoenergiaa Helsingissä

Kirjoittaja: / Kohti Valasrantaa / 18.6.2019

Ensimmäinen aurinkoinen päivä sai turkulaisen siirtymään Helsinkiin tuossa reilu viikko sitten. Itse asiassa peruskoulun päättävät nuoret päättivät tahtovansa opintien päätöksen kunniaksi päiväksi Linnanmäelle. Ja toki lähdin kuskiksi. Laitteet eivät kuitenkaan ole itselleni se the juttu, joten päätin sopia treffit Matias Löyttyniemen kanssa siksi aikaa kun nuoriso sekoittaa päätään laitteissa. Olipa kiva että Matiakselle sopi.

Matias Löyttyniemi

Avec on uusi juttu

Tapasimme Kalliossa idyllisessä lounasravintola Sandrossa ja täytyy sanoa, että kun harvoin nähdään, niin juttua riitti ihan huolella! Minne ikinä Matias meneekin aurinkoinen ja positiivinen energia seuraa. Hän on todella mukavaa ja piristävää seuraa!  Matias kertoili vuolaasti kuulumisiaan. Hän on todella innoissaan uuden Helsinkiläisen tanssikoulun synnystä. Tanssikoulu Avec avaa ovensa elokuussa! Tanssikoulu on Reetta Koivuniemen, Tuomas Sillanpään, Johanna Sallisen, Omar Bakrin ja Matiaksen yhteinen uusi tanssikoulu.

Heidän kesäänsä kuuluu siis normaalien kesätuntien ja tanssileirien lisäksi vielä remppaa, kauden ja tuntien suunnittelua ja kaikenlaista mikä liittyy uuden tanssikoulun avaamiseen. Veikkaanpa että koko tällä porukalla on edessä tavallista kiireisempi kesä 😀

Matias kertoi, että Avecin tarina alkoi oikeastaan tavallaan Valasrannan Tanssileiriltä. Hän oli VTLssä viime vuonna toista kertaa ja tapasi ensimmäistä kertaa Reetan ja Tuomaksen. Heidän kemiansa osuivat yhteen ja myöhemmin mukaan liittyivät vielä Johanna ja Omar. Näin sai alkunsa Avec. Tanssikoulun syksyn kauteen ja lukujärjestykseen voit tutustua täällä.

Dance Club Avec

Valasrannan Tanssileiri 2019 ja Matias Löyttyniemi

Matias on nyt kolmatta kertaa mukana Valasrannan Tanssileirillä. Ensimmäinen visiitti Valasrantaan oli Matiakselle kulttuurishokki. Hän oli todella hämillään siitä että tässä maassa voi olla näin mielettömän hieno tapahtuma. Valasrannan fiilistä ei voi arvailla, se pitää kokea, hän sanoi!

Hänellä on ollut opetuksissaan joka vuosi teema. Ensimmäisenä vuonna, kun lavatanssikulttuuri oli hänelle vielä vähän vierasta, hänen teemansa oli perusrytmi ja liikkuminen. Viime vuonna tähän lähdettiin rakentamaan uusia elementtejä mm. välillä erikseen tanssimista ja parin huomiointia sekä tanssillisuutta. Kolmantena vuonna hän aikoo heittää Valasrannan Tanssileirin oppilaille haasteen! Tämän vuoden leirillä tehdään salsasta monisävyisempää, leikkisämpää ja musiikillisempaa! Erityisesti pitkä perjantaipäivä tuo tätä kaikkea mukanaan. Nyt siis kannattaa suunnata Valasrantaan Matiaksen tunneille – luvassa on taatusti vauhtia, positiivista energiaa ja virikkeitä sekä haasteita omaan tanssiin.

Matias opettaa Valasrannan Tanssileirillä tiistaista 23/7 perjantaihin 26/7.

Matiaksen opetusohjelma on tarkoituksella väljä. Hän haluaa imeä itseensä leiritunnelmia, verkostoitua muiden opettajien kanssa ja osallistua itsekin tunneille. Matiakselta voi varata myös yksityistunteja leirin aikana. Varaustiedot on nyt julkaistu nettiin kohtaan yksärit.

Muutama Matiaksen speciaalijuttu löytyy myös tämän vuoden ohjelmasta. Keskiviikkona sinulla on mahdollisuus osallistua Matiaksen salsa-aiheiselle luennolle, jossa sukelletaan salsan maailmaan, opitaan ymmärtämään sitä niin musiikkina kuin tanssinakin astetta syvällisemmin. Avataan lyhyesti salsan historiaa, mutta tarkoitus ei ole olla historiikki vaan elävä katsaus rikkaasta tanssista ja musiikista. Saadaan myös paljon eväitä musiikintulkintaan ja salsamusiikin hahmottamiseen!

Matias Löyttyniemi Valasrannan Tanssileirillä

Lisäksi Matias odottaa hurjasti torstain 25/7 iltatansseja, kun esiintymässä on Vili Mustalampi. Vilin musiikkiin voit tutustua täällä.
Ja tässä on illan ohjelma:
20-21 DJ Antti & Jari
21-21.45 Vili Mustalampi
21.45-22.15 DJ Antti & Jari
22.15-23.00 Vili Mustalampi
23.00-23.30 DJ Antti & Jari
23.30-24.00 Vili Mustalampi
24.00-00.30 DJ Antti & Jari

Vili on varattu valasrannan Tanssileirille nimenomaan Matiaksen sinnikkäistä toiveista johtuen sekä suunnitteluryhmän innostuttua, kun kuulimme Vilin biisejä. Odotamme siis jännityksellä myös Valasrannan Torstai-iltaa ja mitä te tykkäätte Vilin musiikista.

Kiitos Matias Löyttyniemi ja pieni ennakkopaljastus tulevasta…

Oli kyllä ihana parituntinen jonka aikana käytiin Matiaksen kanssa läpi paljon juttuja ja lounaan jälkeen vielä kävelimme rantaaan josta olikin mahtava lähteä eksymään takaisin Lintsille. Jos Matias on sulle vieras, tuu ihmeessä Valasrantaan!

Ennakkopaljastuksena voin kertoa, että suuntaamme tammi-helmikuussa 28.01-04.02.2020 SunSwing tanssireissulle Kap Verdelle ja sinne opettamaan lähtevät Matias Löyttyniemi (Salsa & Bachata) ja Hanna Tuominen (Fusku & Bugg), reissulla tullaan tanssimaan myös Kizombaa paikallisten voimin. Seuraa ilmoittelua. Tämän reissun tarkemmat tiedot julkaistaan viimeistään syyskuussa. Niin huippua!

JAA