Tanssikenkien hoito – Pintanahka

Kirjoittaja: / Tanssipuoti / 13.6.2019

Tanssikenkien hoito -blogisarjassa käymme läpi muutamia yksinkertaisia hoito-ohjeita eri materiaaleille kuten pintanahka, mokkanahka sekä kangas.
Kun pidät tanssikengistäsi hyvää huolta, ne palvelevat sinua pitkään säilyttäen ryhdikkään sekä hoidetun ulkonäkönsä!

Nahkaisten tanssikenkien hoito

Tanssikenkien hoito -blogisarjan ensimmäisessä osassa perehdymme nahkaisten tanssikenkien hoitoon. Suuri osa tanssikengistä ovat nahkaa materiaalin helppohoitoisuuden sekä mukavuuden takia. Nahkainen kenkä on pitkäikäinen, hengittävä sekä muotoutuu nopeasti käyttäjänsä jalkaan sopivaksi.

Tanssikenkien hoidossa ennaltaehkäisy on kaiken A & O, joten kengät on helpoin puhdistaa sekä suojata heti tarpeen vaatiessa. Uudet tai vasta vähän käytetyt nahkakengät voi suojata värittömän nahkarasvan tai – voiteen avulla.
Lian ja pölyn saa helpoiten puhdistettua kengän pinnalta pyyhkimällä liinalla tai harjaamalla kevyesti pehmeällä harjalla.

Puhtaaseen pintanahkaan levitetään hoitava sekä kengän omaa väriä kirkastava voide/rasva, joko käyttämällä sientä, harjaa tai liinaa. Anna kenkien kuivua ja kiillota pintanahka lopuksi pehmeällä liinalla tai harjalla.

Kuluneemmankin nahkakengän saa lähes uudenveroiseksi käyttämällä hyvin peittävää lankkia tai värillistä kenkävoidetta.

Jos ja kun kengät pääsevät kastumaan, on erityisen tärkeää kuivattaa ne huolellisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kenkien annetaan kuivua huoneenlämmössä ilmavassa paikassa. Liian lämmin paikka esimerkiksi patterin päällä tai saunassa voi vaurioittaa nahkaa – kuten myös liian kylmä (esimerkiksi autossa talvella), joten tätä kannattaa välttää.

Tanssikenkien hoidossa tärkeää on myös se kuinka varastoit kenkäsi. Huolehdi aina, että kengät on puhdistettu sekä kuivatettu kokonaan ja laita säilytyksen ajaksi lepolestit tai paperitollot kenkien sisään, jotta kengät pysyvät muodossaan.

Näillä ohjeilla pidennät helposti nahkaisten tanssikenkiesi käyttöikää!

Kuvissa on esitetty muutamia yleisimmin käytettyjä kenkienhoitotuotteita, mutta Tanssipuodin verkkokaupasta pääset selaamaan lisää vaihtoehtoja.

JAA