Petterin tanssitarina

Kirjoittaja: / Yleinen / 8.4.2020

Tarinat, niitä me rakastamme. Kertomuksia pienistä, yksittäisistä hetkistä, vuosien kulusta, eletystä elämästä. Jokaisella on sellainen – tässä Petterin tanssitarina.

Erityisesti meitä tanssiin hurahtaneita sykähdyttää kertomukset tanssitaipaleen ensiaskeleista tähän päivään, sillä jokainen meistä on ollut joskus ensimmäistä kertaa tansseissa tai tanssikurssilla.

Facebookin Tanssiporukka -ryhmässä silmiini osui taannoin erään Petterin kirjoitus, jonka hän oli humoristisesti otsikoinut tekstillä: “Tämä saattaa järkyttää monia ystäviäni, mutta nyt on aika tulla kaapista ulos.” Kyseessä oli hieman harhaanjohtavasta alusta huolimatta kauniisti muotoiltu tunnustus rakkaudesta lajiin, paritanssiin, ja päätin siltä istumalta soittaa Petterille täydentääkseni tarinaa blogitekstiä varten.

Petterin tanssitarina

Petteri

Haparoivat ensiaskeleet

Petterin tanssitarina alkaa vuodesta 2005, jolloin hän työkaverinsa kanssa K-Raudan taukohuoneessa päätti lähteä tulevana viikonloppuna lähellä sijaitsevalle lavalle Jari Sillanpään keikalle. Keikka oli mainio, ja yllättäen tanssimaankin siellä haettiin. Keikalla otetut haparoivat tanssiaskeleet kirvoittivat osallistumaan pian myös lavatanssin alkeiskurssille, jossa opeteltiin perusteet foksista, tangosta ja valssista. Tuleva puoliso astui elämään melko nopeasti, ja tanssiharrastus jatkui satunnaisten lavavierailuiden voimalla.

Seinäjoen Tangomarkkinat 2018

Seinäjoen Tangomarkkinat 2018

Kuvatunnelmia Seinäjoen Tangomarkkinoilta vuodelta 2018

Leiriputkessa Seinäjoen Tangomarkkinat ja Valasrannan Tanssileiri

Toden teolla liekki syttyi vuoden 2018 kesällä, kun Petteri toteutti haaveensa osallistumalla Seinäjoen Tangomarkkinoille ja siellä järjestetylle tanssileirille. Heti ensimmäisten tuntien jälkeen Petteri huomasi, että tanssitaidoissa todella oli petrattavaa, olihan edellisestä tanssikurssista vierähtänyt se reilu kymmenen vuotta. Koulumajoitus oli tanssileirinoviisille myös aivan uusi kokemus, mutta samanhenkisten ihmisten käsittämätön lämpö ja ystävällisyys yllättivät Petterin täysin. Yhdessä tanssittiin päivät, tanssittiin yöt, jonka jälkeen suuntana oli heti perään Valasrannan tanssileiri – ja sissipassilla tietenkin. Tällaista leiriputkea ei Petteri ollut suunnitellut, mutta meiningin ollessa kertakaikkiaan vastustamatonta, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin uppoutua siihen täysillä.

Valasrannan Tanssileiri 2019

Valasrannan Tanssileiri 2019

Tutustu blogissa Valasrannan Tanssileiriin

Lavatanssikulttuurissa on Petterin mielestä jotakin hyvin erityistä ja viehättävää: Suomen kesä ja kauniit, sielunmaisemaa hivelevät lavamiljööt ovat jo itsessään upea kokemus, puhumattakaan tanssilajien upean monipuolisesta kirjosta sekä yhteisöllisyydestä, joka kantaa läpi pimeän syksynkin. Niiden tavallisimpien lajien lisäksi repertuaariin on tullut myös west coast swing ja argentiinalainen tango, jotka hiljalleen yksi kerrallaan alkavat löytää tiensä omaan kehoon. Tanssinopettajat Anne-Riina Hurskainen ja Tapani Hasa (Tanssikoulu Wisio) osuivat Tangomarkkinoilla Petterin ensimmäisten tuntien opettajiksi, ja heidän kanssaan on ollut Kuopion seudulla asustavan Petterin hyvä jatkaa harrastusta. Viikonloppuleireille on tullut osallistuttua myöhemminkin ja viikoittain tanssipäiviä kertyy noin 3-4 kappaletta. Tulevalle kesälle suunnitelmissa ovat ainakin Seinäjoen Tangomarkkinat ja Valasrannan Tanssileiri, eihän niitä enää voi jättää väliin!

Petteri - tanssin taikaa

Petterin vinkit – luo oma tanssitarina maltilla

Jos jotain terveisiä muille kursseilla kävijöille voisi lähettää, niin Petteri korostaisi erityisesti malttia tanssiharrastuksen kohdalla: liian nopea eteneminen kurssitasoissa voi aiheuttaa liiallista turhautumista, ja oikealla tasolla tanssin opetteleminen on paitsi mukavaa, myös motivoivaa. Itselleen kannattaa antaa aikaa, vaikka mieli olisikin malttamaton.

K-Raudan kahvihuoneesta parkettien partaveitseksi – tarinasta päätellen tämän herran voimme siis ilolla nähdä jatkossakin nauttimassa tanssin huumasta!

Kiitos inspiroivasta tarinasta Petteri!

JAA