Pikahaastattelussa Antti Törmänen

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 11.4.2022

Antti Törmänen kertoo pikahaastattelun muodossa mitkä ovat hänen vahvuuksiaan opettajana. Lue myös mitä hän odottaa ensimmäistä kertaa ikinä järjestettäviltä Kainuun Tanssikarnevaaleilta!

Antti Törmänen ja Joonas Kainulainen tuomaroimassa Jack&Jill- kilpailua Pääsiäisleirillä Eerikkilässä vuonna 2019

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Kevät on lähteny mallikkaasti! Meillä on ollut iloisia kurssilaisia joka viikko Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Kangasalalla. Kesää kohti mennään hyvillä fiiliksillä.

Mikä on tanssitaustasi?

Olen valmentanut jääkiekkoa jo kauan ennen tanssia. Valmentaminen on siis tuttua jo useamman vuoden ajalta ja koen että siitä on ollut paljon apua tanssinopettajaksi ryhtyessäni.

Tanssimisen olen aloittanut vuonna 2010, jolloin kiersin tanssilavoja ahkerasti ympäri Suomea. Innostuin seuratansseista niin paljon, että jo vuonna 2011 aloitin tanssinopettajana. Seuraavaksi suoritinkin jo vuonna 2012 Stol ry:n tanssinopettajatutkinnon. Tanssinopetusta on kokonaisuudessaan taustalla siis jo yli 10 vuotta!

Mitkä ovat vahvuutesi opettajana?

Vahvuuksiini opettajana kuuluu monipuolisuus, rohkeus kokeilla uusia asioita ja tunteella opetukseen heittäytyminen. Hyvät kollegaverkostot ovat myös minulle tärkeitä, sillä yhdessä asioiden läpikäyminen on tehokasta ja idearikasta!

Oppilailta kuulen usein kiitosta siitä, että olen hyvä havainnollistamaan asiat selkeästi, tarkkaan ja yksityiskohtaisesti.

Mihin opetuksesi painottuu?

Opetukseni lähtee aina liikkeelle parin yhteistyöstä ja vienti-seuraamisesta, jotka ovat mielestäni todella tärkeitä ja oleellisia asioita, kun puhutaan paritanssista. Toisaalta, painotan myös jokaisen tanssijan yksilöllistä ja omaa liikettä. On tärkeää, että sekä viejä että seuraaja ottavat vastuun omasta tanssistaan; jos tanssii yksin hyvin on yleensä myös hyvä tanssipari. Ja tietysti tunneilla pitää olla mukana myös sopivasti huumoria!

Mitä odotat Kainuun tanssikarnevaaleilta?

Toivon näkeväni niin uusia kuin vanhojakin tuttuja ja odotan tietysti näkeväni energisiä ja innokkaita tanssijoita!

Terveisiä Kainuun Tanssikarvevaaleille tulijoille: Tulkaa paikalle ja pidetään hauskaa yhdessä!

Lisätiedot löydät täältä!

Antti Törmänen Pääsiäisleirillä 2019

JAA