Pikahaastattelussa Joonas Kainulainen

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 11.4.2022

Pikahaastattelussa Joonas Kainulainen

Joonas Tanssikoulu Play:stä kertoo kevätkuulumisiaan: Lue mitkä ovat Joonaksen vahvuudet opettajana sekä mitä Joonas Kainulainen odottaa Pääsiäisleiriltä!

Joonas Kainulainen Pääsiäisleirillä2019Joonas Kainulainen ja Alina Mustamaa Pääsiäisleirillä  vuonna 2019 Eerikkilän maisemissa.

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Kevät on lähtenyt todella hienosti käyntiin! Kaikki kurssit on lähtenyt nousujohteisesti etenemään ja tanssijoita käy tunneilla paljon. Olen saanut opettaa aamusta iltaan, se on mahtavaa!

Mitkä ovat vahvuutesi tanssinopettajana ja mitä painotat opetuksessa?

Vahvuuksiini opettajana kuuluu selkeä ja kärsivällinen opetustyyli. Koen olevani perusteellinen opettaja, joka pilkkoo asiat juuri sopivan kokoisiin osiin. Tunneillani vallitsee tekemisen meininki mahtavilla musiikkivalinnoilla, siitä olen saanut paljon kiitosta. Ne tempaisevat tanssijat tunteella mukaan. Opetan monipuolisesti ja monella tasolla laajan osaamiseni vuoksi.

Opetukseni painottuu perustekniseen osaamiseen niin lajissa kuin lajissa. Olen panostanut vahvaan tekniikkaan myös omassa tanssissa ja uskon että vankan perusteknisen osaamisen kautta syntyy paras ja tanssillisin lopputulos. Kun puhutaan paritanssista, minulle on tärkeää painottaa perustekniikan lisäksi parin yhteistyön parantamista ja parin kuuntelemista. Haluan tuoda esille tanssiparin näkökulmasta asioita, jotta he ymmärtävät myös toisiaan. Nämä mahdollistavat uusien kuvioiden opettelemisen ja oppimisen niin yhdessä kuin erikseen.

Mikä on sinun tanssitausta?

Tanssin lapsena jonkin aikaa kilpatansseja ja muutaman vuoden tanssiurheilukokeilun jälkeen löysin lavatanssit 16-vuotiaana. Melko nopeasti tämän jälkeen näyttöpari- ja assarihommat astuivat mukaan kuvioihin, josta sujahdin sujuvasti opettajan rooliin tehtyäni Stol ry:n tutkinnon. Minulla on kokemusta päätoimisesta tanssinopettamisesta nyt jo yli 10 vuoden ajalta ja siihen mahtuu paljon opettamista ja tietysti myös oppimista. Olen ollut vahvasti mukana monenlaisessa koulutustyössä mm. toiminut STOL ry:n tanssiopettajien ohjaavana opettajana useille opettajaoppilaille, työskennellyt luokanopettajana peruskoulussa, olen valmentanut jalkapalloa pitkään ja lisäksi toiminut kutsumustyössäni tanssinopettajana. Voisi siis sanoa, että olen erikoistunut siirtämään omaa taitoani ja osaamistani eteenpäin tehokkaasti!

Mitä odotat eniten Pääsiäisleiriltä?

Odotan Pääsiäisleiriltä yksinkertaisuudessaan itse Pääsiäisleiriä. Olen ehtinyt fiilistellä jo useamman viikon ja odotan leiriä innolla. Mielestäni on vaan niin mahtavaa päästä tanssimaan ja pitämään porukalla hauskaa. Yhteinen tekeminen on siisteintä leireillä ja sitä odotan eniten!

Mitkä on sinun lemppari tanssikengät?

Brooklynit ja Tangolerat ovat mulla eniten käytössä!

Tuu mukaan Pääsiäisleirille joraamaan huippuhauskassa seurassa! Lisätiedot löydät täältä!

Joonas, Antti, Hanna, Hilma, Kaisa, Juha, Anne-Riina ja Tapani Pääsiäisleirillä vuonna 2019

JAA