Pikahaastattelussa Bettina Karppinen

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 8.4.2022

Iloista energiaa säteilevä Bettina Karppinen nähdään ensimmäistä kertaa järjestettävillä Kainuun Tanssikarnevaaleilla pääsiäisenä! Lue kevään kuulumiset ja mitä terveisiä hänellä on tanssimaan tulijoille.


Bettina Karppinen

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Kevät on lähtenyt kivasti käyntiin. Tunnit pyörivät ja ihmiset ovat lähteneet liikkeelle! Toivottavasti kaikki uskaltavat palata pikkuhiljaa tanssimaan sekä normaaliin arkeen. Odotan kevään etenemistä ja kaikkia leirejä innolla!

Mikä on tanssitaustasi?

Tanssitaustani juurtaa jo lapsuuteen. Aloitin ensimmäisen tanssiharrastukseni 8- vuotiaana, eikä välivuosia tähän päivään mennessä ole ollut. Harrastin ensin kilpatanssia 15 vuotta, jonka jälkeen löysin Rock’n’swing tanssit. Seuratanssimailma on ollut jo pienestä asti minulle tuttu. Vanhempani kävivät lavatansseissa ja kuljin mukana jo nuorena. Voisi melkein sanoa että olen tanssinut seuratansseja koko elämäni ajan.

Mitkä ovat vahvuutesi tanssinopettajana ja mihin opetuksesi painottuu?

Olen teknisesti osaava opettaja ja monipuolisuuteni vuoksi pystyn opettamaan monissa lajeissa monella eri tasolla. Suurimman teknisen osaamisen olen saanut tanssihistoriassani Kilpatanssista sekä Rock’n’swing tansseista. Ehdottomia vahvuuksiani ovat myös pirteys, huumorintaju sekä tietynlainen positiivinen tapa tuoda asiat esille. Mun tunneilla tehdään asiat asenteella, mutta kuitenkin huumorin ja hauskuuden kautta! Jokaisella pitää olla tanssiessa kivaa.

Opetukseni painottuu pitkälti tekniseen osaamiseen sekä oman kehon hallintaan. Koen, että kehon hallinnan ja ymmärryksen kautta synnytään tanssijaksi.

Mitä odotat Kainuun Tanssikarnevaaleilta?

Odotan rohkeaa heittäytymistä tanssin pyörteisiin sekä sitä, että näen tanssijoiden lähteneen kursseille mukaan sankoin joukoin. Odotuksena on myös uusi ja hieno, jokavuotinen tapahtuma Kainuussa!! On hienoa olla mukana tänä ensimmäisenä vuonna. Ota mukaan positiivinen sekä avoin mieli ja tuu tanssimaan!

Mitkä on sinun lemppari tanssikengät?

Tällä hetkellä Bloch Omnia:t valkoisena! Tuntuu että ne eksyy aina jalkaan tanssissa kuin tanssissa.

Oo mukana joraamassa, kun Kainuun Tanssikarnevaalit järjestetään ensimmäistä kertaa! Lisätiedot löydät täältä!

JAA