Pikahaastattelussa Matti & Sannu Heikkilä

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 5.4.2022

Matti & Sannu Heikkilä Tanssikoulu Matti ja Sannu :sta kertovat pikahaastattelun muodossa miten kevät on lähtenyt käyntiin. Lue, mitä he odottavat Pääsiäisleiriltä!


Matti & Sannu Heikkilä 2021

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Alkuvuoden kankeuksien jälkeen kevät on lähtenyt valoisasti käyntiin ja on ihanaa, kun saa taas tehdä töitä. Yleisesti ottaen oikein mieleinen kevät, odotamme toiveikkaana mitä kaikkea se tuo tullessaan!

Millainen tanssitausta teillä on?

Olemme aloittaneet tanssimisen jo pieninä lapsina. Tiemme kohtasivat tanssillisesti vuonna 1998, jolloin aloimme tanssimaan yhdessä. Myös rakkautemme leihahti näihin samoihin aikoihin! Vuonna 2000 aloitimme ammattikorkeakoulussa tanssiopettajan opinnot kilpa- ja seuratanssipuolella.

Tanssimatkallemme on mahtunut myös melkoisen suuri määrä tanssikilpailuja. Takataskusta löytyy useita SM-mitaleja vakio- ja 10-tansseista niin ammattilais- kuin amatööriuralta. Lisäksi olemme edustaneet suomea useissa EM ja MM-kilpailuissa. Olemme tehneet paljon töitä sekä yksin että yhdessä tanssi- ja opetusuriemme aikana. 2000- luvun alkupuolella AMK:n seuratanssikurssien ja Sari Aaltosen myötä lavatanssit valtasivat meidän sydämet!

Mitkä ovat vahvuutenne tanssinopettajina ja mitä painotatte opetuksessa?

Meillä on tanssikokemusta pitkältä ajalta, sillä olemme molemmat aloittaneet tanssin noin 7- vuotiaina. Tanssivuosia on siis kertynyt lähemmäs 35. Olemme kehittäneet omaa tanssiamme vuosi vuodelta ja kyllä se näkyy jo tekemisessäkin! Vuosien kokemus erilaisista lajeista niin opettajina- kuin oppilaina antaa perspektiiviä omaan tekemiseen. On myös suuri apu, kun pystyy samaistumaan harjoittelijan asemaan. Koemme, että monet eri näkökulmat mm. eri kulttuureista ovat auttaneet meitä uralla eteenpäin. Vahvuuksiamme ovat monipuolisuus, tekninen osaaminen, musiikin tulkinta lajissa kuin lajissa sekä kokonaisuuksien hahmottaminen. Pystymme myös yksilöllistämään, mitä kukin oppilas milloinkin tarvitsee oppiakseen. Suuri vahvuus on myös pirteys ja huumorintaju! Yhdessä nauraminen tunneilla on tärkeää!

Opetuksessamme painottuu tekninen perusosaaminen sekä jokaisen tanssijan henkilökohtainen osaaminen. Mitä parempi olet yksilönä, sitä parempi olet parina. Rytmiikka, asento ja tietoisuus siitä mitä ollaan tekemässä on tärkeää. Yleensä ilman hyvää viejää ei ole hyvää seuraajaa, ja toisinpäin. Molempien täytyy siis tehdä se oma työ.  Myös vartalon käyttöön liittyvät asiat ovat paljon esillä tunneillamme.

Mitä odotatte eniten Pääsiäisleiriltä?

Ikävä ihmisten kanssa tekemiseen on kova, koska ihmiset ovat kaiken tekemisemme keskiö. Odotamme pääsiäisleiriltä siis eniten ihmisiä, ja kohtaamisia sekä uusien että vanhojen tanssituttujen kanssa!

Terveisiä: Ei saa syödä liikaa suklaamunia, jotta taivutte Tangon saloihin!

Tuu mukaan Pääsiäisleirille joraamaan huippuhauskassa seurassa! Lisätiedot löydät täältä!


Matti & Sannu 2011

JAA