Rosa Mört, minun tarinani: Valasrannan kasvatti

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 11.9.2019

Minun tanssijan urani alkoi jo varhaislapsuudessa satubaletissa. Jostain syystä vauhdikas poikatyttö luonteeni ei sopinut yhteen rauhallisen baletin kanssa ja mieluisampaa oli pelata pallopelejä.

Äidin mukana Valasrannan Tanssileirille

13 vuotiaana päädyin kuitenkin vahingossa äidin matkassa Valasrannan Tanssileirille vuonna 2007, koska äiti ei minua yksin kotiinkaan halunnut jättää. – Tuut mukaan vaan, siellä voi uida ja lueskella, ei siellä ole pakko tanssia, sanoi äiti minua houkutellessaan mukaansa leirille.

No, minähän lähdin ja tietenkin hurjapää kun olin, halusin kokeilla tanssimista. Päivän ensimmäisenä lajina oli hidas valssi. Tuohon aikaan tunneilla ei vielä kovin paljon nuoria ollut (tämä on onneksi nykyisin korjaantunut), joten olin selkeästi tunnin nuorin osallistuja. Jostain itselleni edelleen käsittämättömästä syystä rakastuin tanssimiseen heti ja tunnin jälkeen ilmoitinkin äidille, että hän voi samoin tein käydä ostamassa minulle koko päivän! Taisinpa myös heittää ilmoille lausahduksen: Minusta tulee vielä jonain päivänä samanlainen opettaja kuin Aaltosista ja Katista.

Tuosta hetkestä lähtien tanssi vei minut mennessään. Ensimmäiset kolme vuotta pyörin aktiivisesti lavatanssileireillä, -tapahtumissa ja ihan lavatansseissa. Valasrannan Tanssileiristä tuli perinne ja sissinähän se aina tanssittiin. Eräs Valaksen leiri jäi erityisen hyvin mieleen, olin juuri täyttänyt 15 ja saanut oman skootterin. Vanhemmat kuskasivat skootterin Yläneelle, jotta minä ja siskoni pääsimme kulkemaan lattiamajoituksesta Valasrantaan ja takaisin. Kyllä oli kahdella teinillä hauskaa, kun saatiin kahdestaan hengailla ja ajella tanssimaan.

Rosa Mört Ja Sisko Sara Valasrannan Tanssileirillä 2010
Kuvassa Rosa & Sara Valasrannan Tanssileirillä “skootterivuonna” 2010. 

Pian löysin tieni myös Rock´n´Swing tunneille ja kilpailuihin. Pari vuotta kilpailtuani pääsin myös osaksi Suomen Rock´n´Swing maajoukkuetta silloisen parini kanssa. Kilpailuvuodet olivat täynnä harjoituksia, yksityistunteja ja matkustelua paikasta toiseen. Vuonna 2012 aloitin itse ryhmien ohjaamisen. Koko ajan rinnalla mukana kulki lavatanssit aktiivisen treenaamisen ohessa.

Rosa Mort Valasrannan Tanssileirilla 2017

Tanssiopettajaopinnot Oulun Ammattikorkeakoulussa

Vuonna 2014 oli aika aikuistua ja aloittaa opiskelu oikeaan ammattiin. Olin hakenut ja päässyt sisään Hämeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Kesällä ajatus sairaanhoitajaopinnoista alkoi kuitenkin ahdistaa ja siskoni kanssa keskusteltuamme hän löysi syksyn täydennyshausta Oulun ammattikorkeakoulun paritanssinopettaja koulutuksen haun. Ei muuta kuin pääsykokeen kautta muutto Ouluun ja uuden elämän rakentaminen toisella puolella Suomea alkoi!

Opinnot kestivät neljä vuotta ja tanssia sai paljon! Oma tanssijuuteni monipuolistui, kun mukaan tulivat baletti, showtanssi, hiphop, nykytanssi, kansantanssi, kilpatanssit ja kaikki muu mahdollinen. Olin löytänyt oman tieni kohti opettajuutta. Tanssinopettajaksi valmistuin keväällä 2018.

Nykyisin opetan tanssia päätyönäni. Paritanssi on edelleen se oma lempilapsi, mutta mukaan on matkan varrella tullut opetettavaksi myös monia muita lajeja.

Unelmien täyttymys – opettaminen Valasrannan Tanssileirillä

Vuoden 2019 kesä oli minulle unelmien täyttymys, kun pääsin opettamaan Valasrannan Tanssileirille yhdessä mieheni Hannun kanssa. Valaksella olen ollut vuosien varrella mukana ensin oppilaana, sitten staffissa ja lopulta myös opettajana! Oli mieletön tunne opettaa kahviossa uusia tanssijoita, siellä minunkin ensimmäiset tanssiaskeleet otettiin. Olen äärimmäisen onnellinen saadessani tehdä unelmieni työtä!

Teksti: Rosa Mört

 

Rosa ja Hannu Mört tulevissa tapahtumissa

Tapaat Rosan ja Hannun mm. Tanssin Hurmaa -leirillä 13.-15.9.2019 Lohjalla sekä Vesileppiksen suositulla Tanssin Virtaa -leirillä  25.-27.10.2019.  Viikottain Rosa opettaa Oulussa. Tsekkaa heidän Facebook-sivulta, missä he milloinkin menevät!

Rosa ja Hannu Mört saivat teiltä tanssijoilta huippukiittävät palautteet kesän Valasrannan Tanssileiriltä, joten ihan varmasti nähdään heitä tanssileireillä ja tapahtumissa myös vuonna 2020!

Rosa ja Hannu Mört

JAA