Tanssikenkien hoito – tekstiili

Kirjoittaja: / Tanssipuoti / 12.9.2019

Tanssikenkien hoito -blogisarjassa käymme läpi muutamia yksinkertaisia hoito-ohjeita eri materiaaleille kuten pintanahka, mokkanahka sekä kangas. Edellisessä blogissa tutustuimme nahkaisten kenkien hoitoon, nyt vuorossa tekstiilipintaiset tanssikengät. Kankaisten kenkien hoito on aivan yhtä tärkeää kuin nahkaistenkin. Kun kenkien huoltoon uhraa pienen hetken, pysyvät ne pitkään siisteinä.

Rumpf Zuma Tanssilenkkari

Rumpf Zuma tanssilenkkari on kokonaan kankainen kenkä.

Kankaisten kenkien hoito

Kangaspintaisten kenkien hoito kannattaa aloittaa jo heti, kun saat ne puodista kotiin. Suosittelemme käyttämään uusille kengille pintaan suihkutettavaa suojasuihketta, joka suojaa kenkiä kosteudelta ja lialta. Näin tanssikengät pysyvät uudenhohtoisina pidempään!

Suojasuihke kuluu kengän pinnalta käytössä, joten kenkiä kannattaa suihkutella uudelleen aina säännöllisin väliajoin. Muista kuitenkin puhdistaa kenkien pinta liasta aina ennen uutta suihkutusta.

Pölyn ja lian puhdistus

Useimmiten tanssikurssien tai tanssi-illan aikana tulleen kevyen pölyn ja lian saa nopeimmin pois kangaskengän pinnasta kenkäharjalla harjaamalla. Myös kosteaa, nukkaamatonta liinaa voi käyttää lian pyyhkimiseen kengän pinnalta.

Lika ja pöly kannattaa puhdistaa kengän pinnalta aina tuoreeltaan, mieluiten heti tanssi-illan jälkeen, jotta lika ei pinty kiinni.

Kenkien raikastus

Tanssikenkien ikävä ongelma saattaa monella olla hien haju. Pystyt välttämään tunkkaista hajua tuulettamalla kenkiä.  Jos kengässä on irrotettava sisäpohjallinen, kannattaa se nostaa pois kengästä aina käytön jälkeen, jotta myös pohjallinen pääsee hyvin kuivumaan eivätkä hajut tartu siihen kiinni.

Tanssikenkien raikastukseen on olemassa myös erillisiä tuotteita. Erimerkiksi Wolyn Shoe Fresh kenkädeolla saat raikastettua kenkäsi käden käänteessä!

Woly Kenkienhoitotuotteet

Esimerkkejä kankaisten kenkien hoitotuotteista

Kangaskenkien pesu

Kenkien pesu tavallisesti jakaa mielipiteitä, toiset puhuvat sen puolesta ja toiset vastaan. Vesipesuun liittyy aina riskejä, joten siihen kannattaa turvautua vain hätätilanteessa.

Vaikka vesipesu saattaa poistaa tehokkaasti lian ja hajut, se kuitenkin kuluttaa kenkiä. Etenkin kengän liimaukset saattavat kärsiä pesussa. Vesipesu saattaa myös irrottaa värjätyn kengän pintaväriä.

Tanssikenkien vesipesua kannattaakin siis pitää aina viimeisenä vaihtoehtona, kun olet kokeillut jo kaikkia kenkienhoitotuotteita. Harvat kenkien valmistajat suosittelevat kenkien pesua, minkä vuoksi pesu on aina käyttäjän omalla vastuulla.

Esimerkeissä on esitetty muutamia yleisimpiä tuotteita kankaisten kenkien hoitoon. Tanssipuodin verkkokaupassa pääset tutustumaan koko tuotevalikoimaamme.

JAA