Opettajaesittelyssä Andreas Rosenqvist

Kirjoittaja: / Kohti Valasrantaa / 7.6.2019

Valasrannan Tanssileirin opekaartia täydentää tänä vuonna ruotsalainen huipputalentti Andreas Rosenqvist. Haastattelin Andreasta ja päätin avata kaikille, kuka tuo meille monelle vielä tuntematon mies oikein on.

Tanssiva viiniharrastaja

Andreas on 24-vuotias tanssijalupaus naapurimaastamme Ruotsista. Hän on alun perin kotoisin Malmön läheltä Etelä-Ruotsista, mutta asustelee nykyään Tukholman lähistöllä.

Andreaksen arki kuluu pitkälti tanssilattialla, joko opetushommissa tai omissa tanssitreeneissä. Hän on juuri valmistumassa liikunnanopettajaksi ja on erikoistunut lukioikäisten huippu-urheiluun. Hänellä onkin sitä kautta laaja tietämys huipputasolle tähtäävien urheilijoiden valmentamisesta. Vapaa-ajallaan Andreas viihtyy golfkentällä sekä viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Ennen uraansa tanssinopettajana Andreas on työskennellyt yhdessä Ruotsin hienoimmista ravintoloista, Operakällaren-ravintolassa. Hän on myös intohimoinen viiniharrastaja ja on keräillyt laatuviinejä jo useamman vuoden ajan.

Andreas Rosenqvist

Tanssiharrastus alkoi jo pienenä

Andreaksen tanssihistoria alkaa vuodesta 2003, jolloin hän yhdessä luokkakaverinsa kanssa löysi videon buggia tanssivasta parista. He ihastuivat tanssiin ja kertoivat heti vanhemmilleen innostuksestaan lähteä bugg-kursseille. Parin kiinnostus lisääntyi ja pian he tanssivat jo useampaa lajia, enimmäkseen bugg- ja rock-painotteisesti. He kokeilivat myös vakio- ja latinalaistansseja, discoa, street-tanssia ja salsaa. Hän on siis tanssinut useita eri tansseja!

Andreas kuuluu tällä hetkellä Ruotsin bugg-tanssijoiden parhaimmistoon. Andreas on kilpaillut rock ja swing –tansseissa, buggissa ja boogie woogissa myös kansainvälisellä tasolla. Hän kokee olevansa etuoikeutettu, että on päässyt opettamaan tanssia viime vuosien ajan sekä päässyt myös esiintymään paljon. Andreas on ollut mukana mm. The Great Gatsby Show –ryhmässä, jonka kanssa hän on ollut esiintymässä aina Montenegroa ja Malediiveja myöden! Nykyään hän opettaa päätoimisesti ruotsalaisessa Micteamissa ja opettaa tanssia ympäri Ruotsia.

Opettajana Andreas rakastaa vauhtia sekä hauskaa tunnelmaa. Vaikka Andreas saattaa näyttää välillä hyvin keskittyneeltä, hän myös nauttii naurusta ja rennosta ilmapiiristä. Andreaksen perussääntö opetuksessaan on se, että hän pyrkii tekemään tanssitunneistaan juuri sellaisia, missä hän itse oppilaana haluaisi olla. Myös kysymykset tunneilla ovat tervetulleita, sillä Andreaksen mielestä kysymyksien avulla koko porukan on helpompi kehittyä yhdessä.

Andreas Rosenqvist

Kohti Valasrantaa

Andreaksen odotukset Valasrannan Tanssileiristä on todella korkealla – hän odottaakin jo innolla, että pääsisi jo leirille opettamaan Buggia ja tapaamaan kaikkia uusia tuttavuuksia! Hän uskoo, että leiripäivistä tulee fantastisen upeita!

Andreas opettaa Valaksella ke 24. & to 25.7. Buggia yhdessä Hanna Tuomisen kanssa (opetus englanniksi). Kannattaa tulla tunneille hyödyntämään tämä meille ainutlaatuinen mahdollisuus! Opetusta löytyy ohjelmasta sinisen tason tunneista aina mustiin tunteihin.

Lisäksi Adreakselta voi tilata yksäreitä (opetus englanniksi tai ruotsiksi), tarkat päivät ja hinnat päivitetään Valasrannan Tanssileirin sivuille lähempänä leiriä.

Tätä odotellessa tilaa leiripassi ja majoitus Valasrannan Tanssileirille tanssipuoti.fi verkkokaupasta.

JAA