VTL – Kaikkien tanssileirien kuningas osa 1/2

Kirjoittaja: / Kohti Valasrantaa / 27.5.2019

Vieraskynässä jälleen Heta Hovi, joka kirjoittaa tällä kertaa muistojaan ja fiiliksiään Valasrannan Tanssileiristä

Automatka Valasrannan Tanssileirille

Hei tanssi-ihminen! Olisiko sinulla hetki aikaa puhua Valasrannan tanssileiristä?

Valasrannan tanssileiri ei ole ihan mikä tahansa leiri, vaan Suomen suurin seuratanssileiri! Leiri järjestetään tänä vuonna 19.-28.7. kuvankauniissa Yläneen peltomaisemissa ja tunnelmallisella Valasrannan tanssilavalla. Tanssilajeja on tarjolla joka lähtöön aina bachatasta argentiinalaiseen tangoon, ja mikä parasta – sinne tulevat kaikki. Valaksen leirillä voi olla melkein varma, että törmää ihan jokaiseen tanssituttuunsa ympäri Suomen.

Miksi Valasranta?

Oma ensikosketukseni Valasrannan tanssileiriin tapahtui vuonna 2014. Olin tuolloin tanssinut vasta muutaman vuoden, ja Valasranta oli ensimmäinen pidempi tanssileirini. Erityisesti leiriltä jäi mieleeni positiivinen fiilis, joka vallitsi – ihmiset olivat kaikki hyvällä, jopa riehakkaalla tuulella! Uusia tanssituttuja ja ystäviä sai roppakaupalla. Sama meininki on jatkunut myös jokaisena vuonna tuon ensimmäisen leirin jälkeen.

Valasrannan leirillä vaikutuksen tekivät myös monipuolinen kurssitarjonta ja iltatanssit, joita oli melkein joka päivä – mikäs sen parempaa kuin tanssia ensin koko päivä, ja sen jälkeen vielä puolet yöstä! Positiivisina ylläreinä minulle tulivat myös mainio leiriruoka ja mukava lattiamajoitus.

Vuonna 2015 olin leirillä jälleen melkein koko leirin ajan ja vuonna 2016 tempaisin koko leirin maratonin. Vuosien 2017 ja 2018 kesinä en valitettavasti päässyt leireilemään kuin pariksi päiväksi. Siksipä päätin jo viime kesänä, että tänä vuonna muuten leireillään koko leiri ja tanssitaan enemmän kuin koskaan ikinä – ja siinä suunnitelmassa aion pysyä.

Valasrannan Tanssileiri Koulukeskus

Kuvassa Yläneen Koulukeskus, joka on VTL:n toinen kurssilokaatioista Valasrannan lisäksi.

Mitä jos ei jaksa odottaa?

Koska leiri on vasta heinäkuun lopussa, meinaa tässä odotellessa iskeä pieni epätoivo – siihenhän on ikuisuus! Onneksi kesällä järjestetään kuitenkin tansseja melkein jokaisena viikonpäivänä ja tanssiseuratkin tarjoavat kesäkursseja. Lisäksi Tanssikurssit.fi tarjoaa kaksi lyhyempää leiriä ennen Valasrantaa:

Aivan mahtavaa tanssikesää kaikille! Valaksella viimeistään nähdään!

-Heta Hovi

Tutustu Valasrannan Tanssileirin ohjelmaan, opettajiin ja oheistoimintaan täältä.

PS. Pysy kuulolla, myöhemmin luvassa vielä Hetan poiminnat leiriohjelmasta ja vinkit leiripakkaamiseen.

Kuvat: Heta Hovin oma kuva-arkisto

JAA