Ystäväkirjassa Saara Tuikkala

Kirjoittaja: / Tanssipuodin ystäväkirja / 3.3.2021

Tanssipuodin Ystäväkirja avaa lukijoiden iloksi tanssialan ammattilaisten, tanssijoiden, artistien ja muusikoiden luonnetta, ajatuksia ja elämää. Vastausvuorossa tanssin pitkänlinjan ammattilainen, tanssija ja tanssinopettaja Saara Tuikkala! Hän on erikoistunut monipuolisesti paritansseihin mm. tanssiurheiluun, argentiinalaiseen tangoon sekä lavatansseihin. Tutustu rempseään ja valloittavaan opettajaan!

Tanssija ja tanssinopettaja Saara Tuikkala

 1. Nimi (ja lempinimi): Mun nimi on Saara Tuikkala. Jotkut aikuiset oppilaat sanoo mua jostain syystä Tiukkalaksi, mistä lie johtuu… 😉 Pikkuiset oppilaat sanoo mua Opeksi ja omat murut sanoo Äidiksi. Siinäpä nimiä kerrakseen.

 1. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla: Kun näet värikkään hymyilevät hahmon vilistävän silmissäsi tanssikengät jalassa, se olen minä. Pyydettiin kuvailemaan viidellä sanalla, tuliko tässä enemmän?

 1. Lempiväri: Räiskyvän punainen.

 1. Muut kuin tanssiharrastukset: ONKO OLEMASSA muita harrastuksia? Okei, voisko näitä kutsua harrastukseksi: sienestys ja marjastus, sekalainen liikunta uinnista lumilautailuun ja sunnuntaikävelyyn, mökkeily ja lautapelit perheen kanssa.

 1. Lempiherkku: Ihan kaikki ruoka uppoaa ja herkut varsinkin. Kiitos, nam!

 1. Lapsuuden haaveammattisi: Tanssinopettajan työstä aloin haaveilla joskus 7-vuotiaana. Lisäksi lapsuudessa toiveissa oli kampaajan työ. Sivuaskelia tuli matkan varrella useampikin, mutta nyt on hyvä!

 1. Rentoudun mieluiten… Niin rentoutuisinkin mieluiten. Todellisuudessa olen usein arjen keskellä niin energinen ja jännittynyt, että tietoinen mielen ja kehon rentoutus ja hengittämisen harjoitteet tulevat tarpeeseen. Ihanaa ja rentouttavaa on takkatuleen katselu ja saunominen, sekä kaikki kauniit luontomaisemat, auringonlaskut, läheisten halaukset ja ystävien hymyt.

 1. Suosikki tanssilaji(t): Argentiinalainen tango ja cha cha. Ei voi valita, iiks! Saisko lisätä vielä hitaan valssin?

 1. Parhaat tanssijalkineet: Niitä on niin monia moneen lähtöön. Ne on hyvät kengät, millä voi varata painon tukevasti koko jalkaterälle ja mitkä ovat sopivat pitävät tai liukkaat tanssilajiin ja lattiaan nähden. Kilpatanssin ammattilaisena arvostan pitoa ja jäykkää kenkää, mikä kestää kovimmatkin “hyppelyt” luotettavasti. Milongassa fiilistelen tangoa korkeilla ja sopivan liukkailla upeuksilla. Opetukseen tai lavalle valitsen matalat ja mukavat kengät, koska niitä pidetään tuntikausia putkeen.

 1. Huikein tanssimuisto: Ah miten vaikea kysymys! Ja olis todella plääh vastata, että kaikki ne on hienoja muistoja. Seinäjoen kaupunginteatterissa ja Oopperalla esiintymiset on kyllä jääneet aika vahvoina kokemuksina mieleen. Ja sitten on näitä nuoruuden absurdeja “vaihdettiin keikkavaatteet bajamajassa” ja “vedettiin valssia uima-altaan reunalla, kun ihmiset istuivat vedessä” -esiintymistilanteita, mitkä ei tietenkään lähde muistoista, vaikka haluaisi. 😀 Mutta kyllä moni koskettavimmista tansseista on jäänyt mieleen lavalta. Ne tilanteet, joissa molempien tanssitaidosta riippumatta voit kohdata parisi tanssillisesti, henkisesti ja fyysisesti samaan aikaan musiikissa, se on sanoinkuvaamattoman kaunista.

 1. Mikä biisi saa sinut aina tanssimaan: ONKO MUITA BIISEJÄ? Eli oikeestaan kaikki. Aina voi vetää improten nykytanssilla, jos mikään muu tanssilaji ei käy.

 1. Kerro itsestäsi jotain yllättävää: Kaveri on sanonut, että mua voi lukea paitsi kuin avointa kirjaa, myös kuin avointa aikakauslehteä. (Terveiset Tiinalle). Tää on oikeestaan sellainen juttu, että mulla ei oo mitään yllättäviä salaisuuksia. Jokainen tekee omat päätelmänsä siitä millaisena ihmisen näkee, mä oon tämmöinen kuin oon, aika avoimesti ja suoraan.

 1. Jos saisit yhden supervoiman – minkä ottaisit: Rakkaus. Ehdottomasti rakkaus. Voi että mä kävisin koskettamassa kaikkia maailman päättäjiä mun taikasormella ja BOOM, peace. Yltiöihanan absurdi ajatus.

 1. Mistä sinut löytää somessa: @tanssinopettaja instassa ja facessa, Tanssinopettaja Saara Tuikkala. On mulla yksityisprofiilitkin, mut ne on täynnä jotain tylsiä leipomiskuvia. Ai niin, hei mä lisään tässä virallisesti leipomisen tonne harrasteisiin!

 1. Kun koronapiina on ohi, mitä odotat eniten: En odota mitään, olen kiitollinen jokaisesta päivästä. Elämä on just nyt ja just tässä, oli korona tai ei. Make the best out of it.

 1. Terveiset ystäväkirjan lukijoille: Leuka alas vaan! Siis hei ei sen takia, että olisit pessimisti, päin vastoin. Vaan ihan siksi, että siten niska pysyy pitkänä ja ryhti paranee!

JAA