Ystäväkirjassa Ulpu Jarva

Kirjoittaja: / Tanssipuodin ystäväkirja / 15.2.2021

Tanssipuodin Ystäväkirja avaa lukijoiden iloksi tanssialan ammattilaisten, tanssijoiden, artistien ja muusikoiden luonnetta, ajatuksia ja elämää. Vastausvuorossa vauhdikas ja supereläväinen tanssija, tanssinopettaja ja Stol Ry:n seuratanssijaoksen puheenjohtaja Ulpu Jarva.

Tanssinopettaja Ulpu Jarva, valokuvaaja Maiju Landström

Aurinkoinen Ulpu Jarva. Kuva: Maiju Landström

Nimi (ja lempinimi):Ulpu Jarva. Nimi on kai sen verran erikoinen jo valmiiksi, että lempinimiä ei oikein koskaan ole ollut. Tahattomia väännöksiä ja väärinymmärryksiä onkin sitten vaikka kuinka. Oma suosikkini niistä on Urpo Karva.

Kuvaile itseäsi viidellä sanalla: Omapäinen, sinnikäs, tunteellinen, huumorintajuinen, nopea.

Lempiväri: Kaikki kirkkaat ja voimakkaat värit.

Muut kuin tanssiharrastukset: Penkkiurheilu ja lukeminen.

Lempiherkku: Geisha Cappuccino. Suhteemme on vakava, olen ajatellut jopa avioliittoa.

Lapsuuden haaveammattisi: Näyttelijä.

Rentoudun mieluiten… Pyörimällä yksin kotona reikäisissä kalsareissa tekemättä mitään erityistä.

Suosikki tanssilaji(t): Tango ja rumba.

Parhaat tanssijalkineet: Tossut.

Huikein tanssimuisto: Huikeinta yksittäistä on mahdoton valita. Valitsen ne hetket, jolloin on tuntunut, että on metrin verran irti maasta. Ympärillä on usein silloin ollut kuuma kesäyö. Kaikki on ollut hetken kaunista eikä mikään ole ollut mahdotonta.

Mikä biisi saa sinut aina tanssimaan: Sata salamaa, Eläköön elämä ja muut huikeat 80-luvun Euroviisubiisit.

Kerro itsestäsi jotain yllättävää: En oikeastaan koskaan tee itse ruokaa. Vihaan ruuanlaittoa, vaikka rakastankin syömistä. Tiedän silti ruuanlaitosta käsittämättömän paljon, koska katson kokkiohjelmia.

Jos saisit yhden supervoiman – minkä ottaisit: Kyvyn manipuloida ihmisten tunteita. Käyttäisin tätä tietenkin vain hyvän tekemiseen! Tulisi maailman diktaattoreistakin yhtäkkiä paljon lempeämpiä ja empaattisempia.

Mistä sinut löytää somessa: Tanssikoulu Ulpu.

Kun koronapiina on ohi, mitä odotat eniten: Ei liene kovin yllättävää, että eniten odotan tansseja. Kohtaamisia, kosketuksia, läheisyyttä, yhteenkuuluvuuden tunnetta. Jopa sitä äärimmäisen turhauttavaa hetkeä, kun rittää liian pienessä vessakopissa saada hikiset sukkahousut takaisin ylös.

Terveiset ystäväkirjan lukijoille: Jaksetaan pitää etäisyyttä vielä hetki! Vielä tulee kaikkea ihanaa ja tavallisetkin asiat on tämän jälkeen hetken ajan aivan taivaallista.

Mikään ei koskaan ole kaikkein pahinta. Tuntematon vanki, Kakola

 

JAA