Henkilökuvassa Tanssikoulu Happy Dancen Kati Koivisto

Kirjoittaja: / Leiriuutisia / 14.3.2019

Henkilökuvassa Tanssikoulu Happy Dancen Kati Koivisto. Iloinen, positiivinen, aurinkoinen, vauhdikas ja todellinen ammattilainen – näillä sanoilla kuvaillaan kerta toisensa jälkeen tanssinopettaja Kati Koivistoa. Kati on suomalaisille lavatanssinharrastajille tuttu opettaja, jota nähdään opetustehtävissä säännöllisesti Porissa sekä leireillä ja tapahtumissa ympäri Suomen ja vuoden. Treffasimme Katin kanssa Porin mies-lauluntalolla, jonka tiloissa hän pyörittää omaa tanssikouluaan, Happy Dancea, ja keskustelimme pitkän tovin kaikesta mahdollisesta.

Kati Koivisto on Ulvilasta kotoisin oleva Diplomitanssinopettaja, Tanssikoulu Happy Dancen sekä ihanan 4-vuotiaan Lennin äiti. Poikaa kun katsoo, ei tarvitse miettiä mistä hän on geeninsä perinyt, sen verran hyvin on muuvit kohdillaan tällä pikku hurmurilla.

Tanssikoulu Happy Dance, koko perheen tanssikoulu

Tanssikoulu Happy Dance on iloinen koko perheen tanssikoulu, jonne kaikenikäiset tanssinharrastajat kokoontuvat monta kertaa viikossa. Kati opettaa useita paritanssitunteja viikoittain perusteista lähtien, aina haastaviin tunteihin asti. Lisäksi tanssikoulun toimintaan kuuluu erilaisia soolotanssitunteja ja lastentanssitunteja.

Kati on ollut myös aina innokas uusien tuntien ja teemojen kehittäjä. Nyt uusimpana tuntina Poriin on saatu mahtava uutuus: Tule tanssimaan lapsesi kanssa-tunti. Ajatuksena on, että vanhemmat ja isovanhemmat, miksei vaikka kummitkin, voivat tuoda lapset tutustumaan paritanssin maailmaan. Näillä tunneilla lapset saavat tanssia vain oman tutun aikuisensa kanssa, joka tekee oppimisympäristöstä mahdollisimman turvallisen ja hauskan. Onpas mahtava idea lavatanssiperinteen siirtämiseksi ja säilyttämiseksi myös seuraavia sukupolvia varten!

Kati Koivisto Pääsiäisleiri 2018

Katin tanssimisen alkumetrit

Mutta mistä kaikki on lähtenyt, mistä Kati on alun perin saanut kipinän tanssimiseen? Kysymyksen jälkeen Kati naurahtaa ja vastaa kysymyksellä: ”No eikö kaikki pienet tytöt innostu samalla tavalla?” Hän oli ehkä 5-vuotias, kun oli nähnyt kilpatanssijatytön upeassa mekossa. Siltä samalta istumalta Kati oli omaan päättäväiseen tapaansa ilmoittanut äidilleen että haluaa mennä tanssitunneille. Äiti vei Katin tunneille. Upeaa kilpailumekkoa ei kylläkään tullut ihan hetkeen, mutta tanssiminen vei mennessään.

Vuosien varrella Kati on kokeillut eri tanssilajeja laidasta laitaan. Hän on kilpaillut useita vuosia vakio- ja latinalaistansseissa ja hänet on nähty myös Boogie woogien kisalattioilla.

Lavatanssit tulivat kuvioihin 13-vuotiaana. Lukion jälkeen Kati lähti Ouluun opiskelemaan tanssista itselleen ammattia. Oulusta löytyi myös Tanssikoulu Jari Aaltonen. Kati oli luokkansa ainut seuratanssin suuntautumisvaihtoehdokseen valinnut opiskelija, joten hän sai suorittaa osan opinnoistaan Jari ja Sari Aaltosen ohjauksessa. Valmistumisensa jälkeen hän jäi opettamaan Oulun Ammattikorkeakoulun tanssinopettajalinjalle sekä tanssikoulu Jari Aaltoselle. Vuosien aikana kypsyi ajatus omasta koko perheen tanssikoulusta ja toive toteutui vuonna 2010 kun hän muutti takaisin kotikonnuilleen Poriin – Happy Dance syntyi.

Kati Koivisto – Tuttu Tv:stä

Suurelle yleisölle Katin energia ja positiivisuus on tullut tutuksi suositusta Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta, jossa hän luotsasi mediapersoona Joonas Hytöstä tanssin saloihin sijoittuen kaudella viidenneksi. Katia on nähty myös muissa tv-ohjelmissa, mm. Alfa Tv:lla tanssimassa erilaisissa konserteissa ja useissa Tangostudio-ohjelmissa juontajana ja keskusteluvieraana.

Vuonna 2017 Kati valittiin mukaan Ylen Hula Hula-ohjelmaan, jossa hänen tehtävänään oli opettaa hyvin kirjava joukko erilaisista taustoista olevia ihmisiä tanssimaan. Mukana oli mm. Break Dancea harrastavat isä ja poika, koiratanssia harrastavat nainen ja hänen koiransa sekä samba-tanssiryhmä. Ammattilaisen ottein Kati rakensi tanssiesityksen, joka esitettiin ja kuvattiin Turussa ravintola Samppalinnan uudella terassilla.

Kati Koivisto Hula Hula Yle 2017

Miksi Kati opettaa?

Jatkoimme keskustelua tanssista ja erityisesti opettamisesta. Kun tunneille tulee ihminen, joka ei ole koskaan ennen ottanut askeltakaan, se ilo ja riemu, joka hänelle syntyy onnistumisen kokemuksista ja oppimisesta on huikeaa. Sama tietysti pätee myös jo pidempään tanssineiden oppilaiden kohdalla. Tanssinopettajan työssä se on erityisen palkitsevaa. Hän myös tuntee olevansa erittäin onnellinen saadessaan tehdä työkseen sitä mitä rakastaa!

Katilla on myös hyvin selkeä tavoite opettajana. Hän pyrkii aina opettaessaan pilkkomaan opetettavan asian niin pieneksi, että oppilailla ei ole muita mahdollisuuksia kuin oppia. Katin tunneilla tekemisen meininki ja oppiminen on siis taattu.

Omaa lempilajiaan Kati ei osaa valita. Tanssissa hän rakastaa liikettä ja sitä miten kaksi kehoa tanssii yhdessä. Kun parityöskentely toimii, ei lajilla ja rytmillä oikeastaan ole suurtakaan merkitystä.

Lempitanssikengät

Tanssipuotilaisena halusin tietysti jutella myös vähän kenkä-asioista. Olemme yrittäneet jo jonkin aikaa metsästää Katille mieleisiä hopeisia kenkiä, hän kun tunnustautuu hopea-faniksi. Meidän haasteeseen on löytynyt ratkaisu: Bleyerilta kun saa tilattua melkein mitä vain mallia, juuri sillä värillä kuin halua. Katille onkin tilattu kahdet erilaiset Bleyerin tossut hopean värisestä nahasta, mallit 7530 Basic ja 7620 Jazz Dance. Nämä molemmat ovat olleet aivan hittejä, joten ne on otettu myös Tanssipuodin mallistoon ja löytyvät myymälästä sekä verkkokaupasta.

Toinen suosikki on Sway’d pitkävartiset saappaat, joita Katilta löytyy jos jonkinlaista väriä. Useisiin saappaisiin hän on käynyt suutarilla vaihdattamassa pohjat, eli haljasnahkapohjan päälle on liimattu ohut kumipohja. Erittäin hyvä vinkki niille, jotka haluavat hieman pitävämmän sekä vähän vähemmän kosteudelle ja lialle aran pohjan.

Tanssiliikuntatunneille Katilla on myös ehdoton suosikki; Rumpf 1550 Limbo –tanssilenkkari on vain niin hyvä soolotansseihin ja tanssiliikuntaan. Välillä Katilla on käytössä myös Rumpf:n 1515 Bee, ja pinkkinä tietysti, kuinkas muutenkaan.

Kati Koivisto Arto Petjala Tangomarkkinat

Happy Sun Beach 2019

Kati on vuosien varrella tehnyt kymmeniä tanssimatkoja ulkomaille. Seuraavakin matka on jo merkitty kalenteriin, heti vapun jälkeen lähdetään porukalla tanssimaan Turkin aurinkoon, Alanyaan. Tulevasta reissusta puhuttaessa tulimme molemmat samaan lopputulokseen – voisiko parempaa lomaa edes olla? Aamupäivät aloitetaan koko porukan voimin tanssitunneilla hotellilla, iltapäivällä shoppaillaan, kierrellään nähtävyyksiä ja tutustutaan kaupunkiin. Iltaisin syödään hyvin ja jorataan jalat kipeiksi. Kuten opettajana, myös matkanjohtajana Kati on huikea. Organisointikyky ja ryhmän hallinta ovat tällä daamilla niin huippuluokkaa, että kaikki toimii. Opetuskaveriksi Katille Turkkiin lähtee Jussi Kaksonen.

Tältä reissulta ei tule puuttumaan menoa, meininkiä ja hyvää mieltä. Muutama paikka on vielä jäljellä, joten jos haluat lähteä Katin ja Jussin kanssa ottamaan varaslähdön kesään, tee se pikana!

Jos tämä reissu jää sinulta väliin, voit käydä ihastelemassa Katin loputonta energiaa Happy Dancen tunneilla Porissa tai tulla mukaan esimerkiksi Pohjanmaan tanssileirille, Seinäjoen Tangomarkkinoiden–tanssileirille tai Valasrannan tanssileirille. Näiden tapahtumien opettajakaartissa Kati on mukana tänäkin vuonna.

 

JAA