Tarinatuokiolla Anne-Riina Hurskainen & Tapani Hasa

Kirjoittaja: / Leiriuutisia / 18.3.2019

Meidän ihanat yhteistyökumppanit ja tanssinopettajat Anne-Riina Hurskainen ja Tapani Hasa asuvat tätä nykyä Kuopiossa, joten päädyimme logistisista syistä tapaamaan ryhmäpuhelun merkeissä. Aikataulut on kipakat, mutta viime viikolla saatiin kaikki yhtä aikaa luurin ääreen. Täytyy sanoa alkuun, että meillä on Anne-Riinaa ja Tapsaa kova ikävä – voi sitä naurun ja hyvän mielen määrää, mikä ympäröi heitä aina livenä ja näemmä myös etänä!

Tanssikoulu Wisio, Kuopio

Aloitin puhelun kysymällä: Mikä oikein on Tanssikoulu Wision visio. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: Meidän tarkoitus on jakaa tanssin iloa ja onnea Kuopion ja lähialueiden ihmisille ja samalla luoda yhteyksiä sekä yhteisöjä! Wau! Ihan paras tavoite ja sopii tanssimiseen kuin nenä päähän!

Anne-Riina totesi, että on mahtavaa kun opettaessa pääsee innostamaan ihmisiä, saa konkreettisesti nähdä miten tanssin kipinä syttyy ja kokeilusta kasvaa kenties elämänikäinen harrastus. Hänelle on tärkeää näinä digitaalisten kontaktien aikoina myös luoda mahdollisuuksia LIVE-yhteyteen toisten ihmisten kanssa! Tanssiessaan ihminen on aidosti läsnä ja koskettaa muita ihmisiä! Anne-Riinan ja Tapani ovat reilussa vuodessa onnistuneet luomaan melkoisen yhteisön Kuopion alueelle! Heidän kanta-asiakaskortillisia ihmisiä on jo melkein pari sataa! Se on huippujuttu!

Tapanin mielestä opettamisessa palkitsevinta on huomata että opetus sujuu luontevasti , niin että voi olla oma itsensä ja tunnin jälkeen tulee fiilis ”olisin itsekin viihtynyt tunneilla!”. Opettamisen suola on se, että koskaan ei ole valmis, joten opettaessa oppii koko ajan itsekin uutta!

Anne-Riinan ja Tapanin opetuksessa korostuvat monet asiat, tyylit ja tekniikat, mutta tunneilla opitaan samalla myös tärkeitä tansseissa ja elämässä selviämisohjeita! Heidän yksi vee juhlissa kurssilainen piti puheen ja sanoi: ”Täällä opitaan käytöstavoista lähtien kaikki!”  Anne-Riinalle kursseilla syntyvät ystävyyssuhteet ja ehkä jopa pariskunnat ovat tärkeitä. On palkitsevaa, kun näkee, että oma kädenjälki ja työ oikeasti muuttaa ihmisten elämää ja isosti!

Aivan ihana, upea ja mahtava startti Kuopion alueen tyypeille! Olkaa onnellisia, että nää on teillä, me otettaisiin heidät sekunnissa takaisin!

Tunnelmia Tanssikoulu Wisio Kuopio Rauhalahti

Tapani – Mistä alkoi tanssiura:

Tapsa oli 14vuotiaana serkun häissä ja katseli kateellisena, kun muut miehet tanssivat. Kipinä syttyi ja toive siitä, että joskus minäkin osaan tanssia.

Tapani pääsi opiskelemaan Ouluun Lukion jälkeen ja siellä löysi tiensä Marjukka ”Maikki” Koivuniemen vetämille korkeakoululiikunnan tunneille. Tapsa oli heti myyty, tää on kivaa! Täällä kävi hauska sattuma. Maikki sanoi kerran, että en pääse ensi viikolla, mutta ei hätää ”äiti” tuuraa. Tapsalle jäi vähän kummallinen fiilis, miten nyt joku äiti vois osata tanssia tai opettaa. Mutta meni kumminkin tunnille. Opettajaksi saapui käytännössä kaikkien suomen tanssiopettajien äiti, Liisa ”Lissu” Kontturi-Paasikko.  Tapsan oli myönnettävä seuraavalla viikolla Maikille, että äitin kanssa meni oikein kivasti! (Suom huom. Lissu on tehnyt mittavan uran tanssin parissa. Hän on THE opettajien opettaja sekä todella tykätty taitava tanssinopettaja kurssilaisten keskuudessa kautta maan).  😀  Luulenpa että Tapani on kerran jos toisenkin käynyt Lissun tunneilla myöhemmin 🙂

Jossain vaiheessa Tapani löysi Oulusta myös Tanssikoulu Jari Aaltosen tunnit ja alkoi osallistua aktiivisesti. Muistan soiton, jonka sain Sari Aaltoselta ennen yhtä Valasrannan Tanssileiriä. Sari sanoi, että nyt mulla on täällä oulussa kiva poika, jonka tarvii tulla VTL Staffiin. Ja sieltä Tapsa saapui.

Tapsan eka muisto Valasrannan Tanssileiriltä: Hän saapuu Valakselle pitkän ajomatkan jälkeen. Hänelle sanottiin: istu tohon Peten ja Antin väliin (Pete on pitkän linjan staffia, vaikuttaa nykyisin Helsingissä ja Antti tunnetaan nimellä Törmänen) ja opettele hommat. Hän siinä istui ja ihmetteli, Pete sanoi välillä jotain: “Kirjoita tohon nimi. Lyö tohon leima”. Antti ei sanonut mitään. Paitsi myöhemmin: “Kyllä siperia opettaa”. Ja niin opetti, Tapsa oppi hommat nopeasti ja äkkiä huomattiin myös, että tämä tyyppi on myös ihan huikea seuramies.

Anne-Riina tanssiharrastuksen alkumetrit

Anne-Riina kuuluu innokkaaseen tanssisukuun ja hänet on viety Maaningan Kasinolle fiilistelemään esiintyjiä ja katsomaan tanssijoita jo alle koulu-ikäisenä. Aika hieno juttu ja mukava vinkki kaikille lapsellisille tanssin harrastajille!

Anne-Riinan oma tanssiharrastus alkoi 7vuotiaana kilpatanssin parista. Hän on nykyisinkin Kuopiossa toimivan J&V tanssiseuran edeltäjien kasvatteja.

Lavatansseihin Anne-Riina hurahti parikymppisenä ja alkoi ihan itsekseen ilman tanssikursseja kiertää lavatansseja. Ei hän siinä vaiheessa tiennyt mitä on vaikka fusku ja bugg, mutta meni mukana fiiliksellä ja loputtomalla anneriinamaisella innostuksella.

Anne-Riinan ystävä Riikka Simonen* sanoi jossain vaiheessa Anne-Riinalle, että on sellainen Valasrannan Tanssileiri. Se on kesän MUST juttu ja sun pitää tulla sinne! Niinhän Anne-Riina teki ja 2010-luvun alussa suuntasi parinakin kesänä Sissiksi Valasrantaan! Hauska sattuma oli, että juuri Anne-Riinan VTL vuodet olivat Tapanin välivuosia, joten rakkaus ei ihan vielä päässyt roihahtamaan…

*  Riikka Simonen on pitkän linjan tanssiharrastaja ja Lavatangon Suomen mestari vuosimallia 2017 parinsa Teemun kanssa.

Anne-Riina ja Tapani yhdessä – tähtiin kirjoitettu tarina

Mutta sitten alkoi tapahtua, AR ja Tapani tapasivat sattumalta opiskelijaristeilyllä ja ystävystyivät. Kipinääkin nuorilla oli, mutta ei mitään virallista.

Tuli TanssiStartti 2012. Tapani oli tulossa staffiin ja laittoi Anne-Riinan soittamaan minulle, josko hänkin pääsisi mukaan porukkaan. Koska Tapsa oli vuosien varrella näyttänyt että hän on huipputyyppi, toivotimme myös Anne-Riinan tervetulleeksi Harjavaltaan.

Tähän TanssiStarttiin kiteytyy kaksi merkittävää tapahtumaa…

Perunalastuista pariksi

Anne-Riina ja Tapani olivat uutena vuonna sopineet, että jos Tapsa on vuoden ilman perunalastuja, he alkavat seurustella. TanssiStartissa Simosen Riikka alkoi taas kysellä, että mikä juttu? Teillä on aika lailla kemiaa.. Viiden päivän perunalastulakon jälkeen Anne-Riinan maltti petti ja hän kainosti tiedusteli Tapanilta ”aletaanko olemaan?” ja Tapanihan alkoi. Harmitellen vain sitä, että on vielä 360 päivää sipsilakkoa jäljellä 😀 Nykyisin molemmat kuulemma syövät perunalastuja. Tähtiin kirjoitettu pariskunta syntyi!

Shokkikarisma.

Toinen merkittävä hetki tässä vuoden 2012 TanssiStartissa oli minun ja Anne-Riinan ensimmäinen kohtaaminen. Tai me emme oikeastaan kohdanneet, vaan minä seison V2 tanssilavan rappusilla ja katselin tanssilattialle. Lattia oli täynnä tanssijoita, mutta minä näin vain Anne-Riinan. Hänen karisma, valtava tanssin ilo ja upea hymy vangitsivat poikkeuksellisella tavalla. Vieläkin kun ajattelen tuota hetkeä menee kylmät väreet. Olin niin vaikuttunut!

Soitin melkein siltä seisomalta Lissulle, että nyt sulla on AMKn tanssinopettajalinjalla poikkeuksellinen tyyppi! Anne-Riinasta tulee vielä jotain isoa! Tämän TanssiStartin aikana taisin loputtomasti ihailla Anne-Riinaa kaikille jotka vaan vähän jaksoivat kuunnella 😀 . No sanotaanko vaikka näin, että intuitio osui oikeaan, Anne-Riina on ja tulee olemaan suuri lahja ja ilon sekä innostuksen lähde koko suomen tanssikansalle vielä pitkän aikaa!

Anne-Riina Hurskainen & Tapani Hasa, TanssiStartti 2019

Anne-Riinan ja Tapanin lempitanssit, kengät ja tavoitteet

Mun piti tietysti kysyä mitä jalkaan kun tanssimaan. Anne-Riinan pitkän ajan lempparit ovat kevyet ja ilmavat essien pitsitossut. Tapani puolestaan tanssii ja opettaa tällä hetkellä enimmäkseen port dancen nubokkipintaisilla kengillä. Hän on löytänyt tämän mallin vastikään ja totesi, että on se jännä, kuinka paljon hyvä tanssikenkä vaikuttaa omaan tanssiin. Kun sopiva löytyy, tuntuu että oma tanssitaito harppaa kilometrin eteenpäin, tulee miellyttävä tuntuma lattiaan ja tasapainokin paranee.

Molempien ykköslempparitanssi tällä hetkellä on west coast swing ja lavatansseista he mainitsevat suosikeikseen Fuskun ja Tangon. Tai Anne-Riina päätti sanoa Fusku ja Salsa, jotta ois periaatteesta erilainen. Heidän yhteinen tavoite lähivuosina on kehittyä west coast swingissä, löytää oma tanssijaidentiteetti ja nousta All Star -luokkaan.

Tanssikoulu Wisio puolestaan haluaa vaalia perusarvojaan ilon tuottamista, yhteyksien ja yhteisöjen luomista. Viiden vuoden sisällä toiminta on vakiintunutta ja he työllistävät itsensä lisäksi yksi kaksi muutakin päätoimista tanssiopettajaa Kuopion lähialuilla. Ei huono tavoite ollenkaan, sillä silloin kiireinen opettajapariskunta ehtii ehkä vähän enemmän viettää omaa aikaakin!

Hilu, Anne-Riina Hurskaisen ja Tapani Hasan Koira Kuopiosta

No se oma aika

Tapsa ja Anne-Riina ovat molemmat innokkaita luonto-ihmisiä. Usein heistä näkyykin sosiaalisen median kanavissa erilaisia luonto-, uinti- kalastus- ja eräilykuvia. Molemmille sydäntä lähellä on myös maailman suloisin Hilu koira (hän on muuten saanut nimensä mm. Valasrannan Tanssileiriltä tutusta Hilma Kiurusta).

Yksi syy, miksi Tanssikoulu Wisio on nimenomaan Kuopiossa on tietysti Anne-Riinan juuret paikkakunnalla, mutta myös todella hyvät luontoilumahdollisuudet. Heidän talonsa sijaitsee järven rannalla ja pihallakin on tilaa temmeltää Kaksin tai kolmin koiran kanssa!

Tsekkaa videolta tarkemmin Anne-Riinan ja Tapsan kuulumisia!

Saas nähdä saiko Tapani kalaa! Edit… Saihan hän! Tsekkaa alta Tapanin reissukuvat. Aika rauhoittavan rentouttavan raikas ympäristö! Fiilis näkyy myös onnellisen kalastajan kasvoista! Wau!

Tänä vuonna me Nähdään Anne-Riina ja Tapani ainakin Pääsiäisleirillä ja Valasrannan Tanssileirillä. Anne-Riina tulee lisäksi myös Seinäjoen Tangomarkkinoille. Ihan huippua, että saadaan Itä-kaira reissaamaan tänne ”sivistyksen” pariin näin monta kertaa! Jes!

Pääsiäisleirin tanssijoille he lähettävät terveisiä: ” Ei sitten sanota munarikasta pääsiäistä tai virvota, vaan tanssitaan kellot ympäri – Nähdään pian!”

Täytyy sanoa, että tämän puhelun jälkeen olin niin iloisessa tunnelmassa ja fiiliksessä että en muista pitkään aikaan moista!
Tuu itse katsomaan minne tahansa, missä tämä pari opettaa. Tää on ilmiö!

 

Sauna, majoitusarkit ja wc
Tapani Hasa, onnellinen kalastaja  Upeita ja rauhoittavia maisemia

 

JAA