Suomalainen tango esillä suuressa juhlagaalassa Kööpenhaminassa!

Kirjoittaja: / Alalla tapahtuu / 2.4.2019

Huikeita uutisia! Lavatangon suomenmestarit Olli Syrjälä ja Hanna-Leena Liukku Seinäjoen Tangomarkkinoiden delegaatiossa Juhlagaalassa Kööpenhaminassa!

Pohjoismaiden 100-vuotista ystävyyssuhdetta ja yhteistyötä juhlitaan 15. huhtikuuta Kööpenhaminan DR-konserttitalon suuressa gaalaillassa. Musiikkipainotteisessa gaalassa nähdään esityksiä mm. pohjoismaisilta muusikoilta, eri tyylilajeja ja rajoja sekoittaen.

Esiintymään on kutsuttu myös Seinäjoen Tangomarkkinoilta delegaatio, jossa ovat mukana Tangokuningatar 2014 Maria Tyyster, harmonikkataiteilija Taisto Lunkka, viulisti Jessica Uussaari sekä Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajat 2018 Hanna-Leena Liukku ja Olli Syrjälä.

Konsertissa tullaan kuulemaan suomalaista tangoa Mika Toivasen ja Kyösti Mäkimattilan kappaleella Tango kuuluu kaikille, minkä taiteilijatiimi esittävät myös osittain englanninkielisenä versiona (Tango – right to you).

“On mielestäni erittäin tärkeää, että suomalaista tangoa ja kulttuuria viedään ulkomaille. Suomalainen tango- ja lavatanssikulttuuri on ainutlaatuista ja kertoo paljon suomalaisista historiallisista juurista. Olen otettu ja kiitollinen, että pääsen edustamaan maatamme näin hienossa ammattilaisten porukassa ja upeaan gaalaan. Taitavat soittajat ja tanssijat, sekä tietenkin upea tango! Jännittyneenä odotan, minkälaisen vastaanoton meidän suomen- sekä englanninkielinen tangoversiomme saa”, Maria Tyyster summaa vierailua.

Dejlig er Norden! – gaala nähdään myös suorina lähetyksinä pohjoismaiden kansallisten medioiden välityksellä: NRK, DR, RUV, SVT ja Suomen Yle Areena.

Gaalakonsertti järjestetään Norden-yhdistysten perustamisen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Ensimmäiset yhdistykset perustettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen rauhanliikkeenä: Vuonna 1919 perustettiin kansalliset Norden-yhdistykset Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, 1922 Islantiin ja 1924 Suomeen.

Lavatangon SM 2018 Olli Syrjälä Hanna Leena Liukku
Lavatangon suomenmestarit 2018 Olli Syrjälä ja Hanna-Leena Liukku

Tutustu Hymyn Lavatangon SM-kilpailuun

Tanskan juhlakonsertin tiimi treenaili meillä Tanssipuodilla viime sunnuntaina. Täytyy sanoa, että nyt on tulossa todella hieno ja vaikuttava tangoesitys! Odotetaan toimistolla jo innolla Dejlig er Norden! – gaalaa 🙂

Tanskan Juhlakonsertin Treenit Tanssipuodilla

JAA