Niinan katsaus menneeseen vuosikymmeneen ja pieni kurkistus tulevaan 20-lukuun

Kirjoittaja: / Yleinen / 31.12.2019

Ihan ensimmäisenä haluan kiittää kaikkia teitä tuhansia tanssijoita ja Tanssipuodin asiakkaita ympäri maan! Teitä varten Tanssipuoti järjestää tanssitapahtumia ja kehittää ja innovoi mm. tanssikenkämallistoa! Suurin ja parhain motivaatio tulee teiltä, on upea nähdä iloisia kasvoja, joilla hehkuu positiivinen energia ja liikkumisen riemu!

Vuosikymmen on täynnä tuhansia tarinoita tanssitapahtumista ja tanssilattioilta teiltä tanssijoilta. Moni on tanssitaidon lisäksi saanut uusia ystäviä, löytänyt kadotetun elämänilon, parantanut elämänlaatuaan tai jopa rakastunut leireillä ja parketeilla. Nämä tarinat tuottavat meille toimistolla loputtomasti iloa! Juuri tämän onnellisuuden ryöpyn vuoksi haluamme tarjota teille jatkossakin unohtumattomia tanssikokemuksia ja elämyksiä. Ilman teitä ei olis meitä. Kiitos!

Kiitos kaikille! Tangosydän vuosimallia 2019

Uusi vuosikymmen kolkuttelee ovella, on aika tehdä katsaus menneeseen kymmeneen vuoteen! Seuraavaksi kerron joitakin kohokohtia meidän 2010-luvulta – melkoinen retki!

Vuosikymmen alkoi rytinällä

Vuosikymmenen vaihtuessa tein töitä keittiön ja makuuhuoneen välissä sijaitsevassa komerossa yhdessä ensimmäisen työntekijäni Veeran kanssa. Tanssihommat pyörivät toiminimellä ja kaikki oli pientä ja vaatimatonta.

Vuosikymmen alkoi uudistusten merkeissä. Heti vuonna 2010 muutimme ensimmäisiin oikeisiin toimitiloihimme Turkuun. Meillä oli pieni ja erikoinen toimisto- ja myymälätila. Uudet toimitilat olivat innostavat ja tiimimme tarvitsi vahvistusta!

2010-luvun alkuvuosina remmiin astui Tuija, toinen päätoiminen työntekijäni. Vuosien varrella Tuijasta on kasvanut huikea tapahtumatuotannon ja johtamisen ammattilainen, joka tänä päivänä huolehtii, että toimiston isot persoonat ja innostuvat luovat ”hullut”, pysyvät aisoissa. Tuija tuo ryhtiä kaaokseen. Isommassa tiimissä ideoita ja innostuksen aiheita oli ja on helpompi toteuttaa ja viedä eteenpäin.


Tuija Tanssipuodin ekoissa toimitiloissa 2013, tuumailemassa Valasrannan Tanssileiriä. Huomaa hurjan pinkit seinät! Tiloissa oli myös suklaan ruskeita ja oransseja seiniä. 

Kuningasta tekemässä

Vuosi 2013 on monella tavalla merkittävä. Nuoruuden ystäväni Kyösti Mäkimattila saapui alkukeväästä tapaamaan minua ja pyysi apua sosiaalisen median koukeroihin, koska hän aikoi osallistua Tangomarkkinoiden laulukilpailuun. Tästä alkoi tiivis, edelleen erilaisissa muodoissa jatkuva yhteistyö Kyöstin uran edistämiseksi. Kyöstin tukeminen kaikin tavoin, nettisivut, runokirjadiilit, some-ylläpito innosti meillä koko tiimiä ja halusimme (ja haluamme) tukea tätä kuningasta jokaisella kuninkaantien metrillä. Kyöstin voitto ja sitä seuraava upea ura on sykähdyttävä ja onnea tuottava osa 2010-lukua. Jollain tavalla Suuntatähti on osaltaan viitoittanut koko meidän vuosikymmentä!

Tangon taikaa

Kyöstin myötä pääsin tutustumaan Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n taustavaikuttajiin. Jollain tavalla meillä synkkasi heti ja vuodesta 2014 alkaen olemmekin tehneet tiivistä, vauhdikasta ja innostavaa yhteistyötä Tangomarkkinoiden kanssa.

Tänä päivänä järjestämme Seinäjoen Tangomarkkinat tanssileirin, Lavatangon SM-kilpailut ja vaikutamme moniin tangoasioihin ympäri vuoden ja ympäri Suomen. Tangon myötä olemme pääseet mukaan mm. TV-ohjelmien tuotantotiimeihin, markkinoinnin suunnitteluun ja Tangomarkkinoiden ideointiin ja kehittämiseen. Tämä on jollain tavalla uskomattoman hienoa. Lapsena katsoin aina vanhempieni kanssa Tangomarkkinat TV:stä ja pikkutytön suurin haave oli kuningattaren kruunu. Kävi kuitenkin ilmi, että en osaa laulaa kovinkaan hyvin, eli se tie ei olisi onnistunut missään tapauksessa.

Ystävät ja tango

Minulle Tangomarkkinat on kuin ruisleipä. Se on osa suomalaista kansankulttuuria, huikea tapahtuma, jonka vaikutukset suomalaisiin ja suomalaisuuteen ovat valtavat. Olen todella kiitollinen ja onnellinen, että saamme olla mukana tätä kokonaisuutta. Omistaa pienen palan tangohuumasta, olla osa tangoperhettä ja levittää omalta osaltamme tangorakkautta eteenpäin.

Hienojen mahdollisuuksien vuosi 2015

Heti vuoden aluksi pääsin tangoyhteistyön myötä mukaan Argentiinaan Cumbre Mundial del Tango tapahtumaan, jonka huipennuksena tanssimme Antti Törmäsen kanssa Satumaan yli 10 000 argentiinalaiselle. Kokemus ei varmasti ikinä unohdu.

Hieno tunnelma ja vilaus Cumbre Mundial del Tangon yleisömerestä Zaratessa, Argentiinassa 2015

Samana vuonna törmäsin Tangomarkkinoilla Reettaan. Ensi kohtaamisella sovittiin, että hän laittaa kampaamonsa kiinni ja tulee minulle Tanssipuotiin töihin. Reetasta on muutamassa vuodessa sulkeutunut Tuijan rinnalle ehdottomasti yksi Tanssipuodin tärkeimmistä salaisista aseista. Reetan johdolla Tanssipuodin kenkämallisto ja volyymi on kokenut ennennäkemättömän mullistuksen. Mallisto on nykyisin laaja ja minulle tärkeä asia, ensiluokkainen asiakaspalvelu ja iloinen asenne ovat jalkautuneet koko tiimille Reetan koulutuksen ansiosta. Reetta on nykyisin tärkeä osa myös leirisuunnittelutiimiä, jossa yhdessä Antin kanssa suunnittelemme isot linjat ja ohjelmat kaikkiin suurimpiin tapahtumiimme.

2016 ja muutto Kärsämäentielle

Kuulimme, että Hämeentien toimitilamme puretaan ja muutaman kuukauden etsiskelyn jälkeen löysimme uuden toimiston – Kärsämäentien Tanssipuodin.

Uusi paikka avasi meille loputtomasti mahdollisuuksia. Aloitimme säännölliset viikkotunnit, Tanssipuodin mallisto saattoi kasvaa ja huomasimme, että tilat toimivat monenlaiseen, myös kokouksiin ja vaikkapa juhliin. Erityisen iloinen olen useista toimistohuoneista, joissa jokainen tiimin jäsen voi keskittyä yksin, yhdessä tai pienemmissä porukoissa rauhassa tanssihommiin!

Tanssipuodin tilat saivat hurjan lähtölaukauksen kun Lahti 2017 MM kisatangon Ladidaan musiikkivideo kuvattiin Puodilla.

Ladidaa kuvaukset Tanssipuodin omissa tiloissa! Tsekkaa koko video täältä!

Jenna ja Mirka saapuvat taloon

2017 rohkea nuori nainen muutti Lappeenrannasta Turkuun ja tuli Puotiin töihin. Me saatiin Jenna remmiin. Hänestä on kuoriutunut parissa vuodessa myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, jolta hymyssä suin sujuu niin some, kuin asiakaspalvelukin!

Vuotta myöhemmin oli jälleen aika vahvistaa tiimiä uudella huipputyypillä! Tanssipuodin myymälän valtikkaa pitelee tällä hetkellä napakka ja järjestelmällinen sekä rempseä Mirka. Vuodessa hän on kasvanut hienosti kiinni meidän hommiin. Tammikuussa tämän taitavan tanssijan ja innostavan opettajan toimenkuva laajenee, ja hän aloittaa Tanssipuodin soolotuntien vetäjänä torstai-iltaisin.

Jenna, Niina, Mirka ja Reetta pikkujoulutunnelmissa 2019, kuvasta puuttuu meidän Tuija

Valasrannan vuosikymmen

Vuosikymmenen alussa Valasrannan Tanssileiri kesti 7 päivää, mukana oli kymmenkunta opettajaa ja tanssilattioita oli kolme. Viimeisten vuosien aikana Valasrannan Tanssileiri on puhjennut kukkaan! Tänä päivänä leiri kestää 10 päivää, tanssilattioita on kuusi ja opettajia reilut kolmekymmentä, vuodesta riippuen. Viime vuosien suurin uudistus ja parannus on ollut ehdottomasti isojen tanssitelttojen laskeutuminen Valasrannan pihalle.

Tuhannet ja taas tuhannet tanssijat tapaavat Valasrannan Tanssileirillä vuosittain. Kesäfiilis, tanssin hurma ja tanssiystävät muodostavat sellaisen tanssikuplan, euforisen tilan, joka pitää ehdottomasti kokea itse! Tulevan kesän suunnittelu on vauhdissa ja tavoitteemme on julkaista ohjelma Pääsiäisenä 2020.

Anne-Riina ja Antti Valasrannan fiiliksissä 2018

Tapahtumien vuosikymmen

2010-luvulla olemme järjestäneet arviolta 1500 tapahtumapäivää ympäri Suomen ja maailman. Kaikkia on täysin mahdoton eritellä, mutta muutamia isoja asioita on syntynyt tai kehittynyt. TanssiStartti on vakiinnuttanut paikkansa vuoden aloituksena – jo tällä viikolla tanssitaan ja aloitetaan huippuporukalla uutta ja iloista vuosikymmentä! Tämä Harjavallan tanssileiri kuuluu neljän suurimman tapahtumamme joukkoon yhdessä Valasrannan Tanssileirin, Pääsiäisleirin ja Seinäjoen Tangomarkkinat –tanssileirin kanssa.

Vuosikymmenen aikana olemme tehneet reilut 20 tanssimatkaa ympäri maailmaa. Näistä suosiossaan ylivoimainen on Baile Retro, joka tanssitaan Playa del Inglesin auringon alla. Ensi vuoden päivät on päätetty, Baile Retro tulee olemaan 14.-21.11.2020! Merkkaa kalenteriin!

Vuosikymmenen viimeinen vuosi

Tanssipuoti on kokenut voimakkaan kasvun ja kehittymisen vuoden, olemme avanneet toisen myymälän, Tanssikoulu Happy Dancen tiloihin Poriin, uudistaneet verkkokaupan ja laajentaneet mallistoa isosti.

Tanssileirit ovat jatkaneet kasvuaan ja kehittymistään. Pitkään suunniteltu tanssikurssit.fi Klubi näki päivänvalon ja se on kerännyt iloisen ja innostuneen joukon klubilaisia ympäri maan. Onnistumisen kokemuksia ja iloisia hetkiä mahtuu tähän vuoteen uskomattoman paljon!

Lisäksi naisten päivänä 2019 julkaistiin kirja: ”Nosta nainen päivässä”, jossa sain kunnian olla mukana. Kannustaminen ja toisten auttaminen, on aina ollut ja tulee aina olemaan lähellä sydäntäni. Kirjassa kerron, kuinka ylpeä olen naisista, jonka elämään ja uraan olen saanut vaikuttaa aiemmin ja tulevaisuudessa. Kirja käsittelee naisia, mutta olen ylpeä myös teistä miehistä.

Mitä vuosikymmen opetti

Turvallisuuden tunne on yksi perustarpeista, mutta vuosikymmenen aikana olemme monesti oppineet, että muutos on kriisin lisäksi myös mahtava juttu! Se tuo mukanaan aina uuden mahdollisuuden. Jos yksi ovi sulkeutuu, uusi mielenkiintoinen mahdollisuus aukeaa jossain muualla ja yleensä aivan yllättävässä paikassa. Erilaisiin mahdollisuuksiin ja ideoihin tarttuminen on luovaa, työllistävää ja usein myös tosi hauskaa! Innostuvana luonteena suorastaan rakastan haasteita ja heittäytymistä erilaisiin projekteihin!

Ajattelen myös vahvasti, että keskittymällä innostukseen ja positiiviseen energiaan, pystyy mihin vaan. Yhteistyössä on voimaa ja verkostoituminen kannattaa aina. Lämmin kiitos kaikille teille tanssiopettajille, tavarantoimittajille, tanssijärjestäjille, bändeille ja artisteille, tanssiseuroille sekä kaikille muille yhteistyökumppaneille. Toistan itseäni, mutta fakta on, että ilman teitä ei ois meitä.

Olen hyvin onnellinen, että saan päivittäisessä työssäni yhdessä Tanssipuodin tiimin kanssa tarjoilla tanssin iloa, energiaa ja hyvää mieltä sankoille joukoille suomalaisia tanssijoita ja tanssijoiden alkuja.

Uusi vuosikymmen alkaa perjantaina TanssiStartissa, Harjavallassa, joten nähdään parketeilla! Tervetuloa iloinen 20-luku!

Onnellista, tanssillista ja upeaa vuotta 2020 kaikille!

Niina

JAA