Pikahaastattelussa Jussi Kaksonen

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 27.3.2022

Tanssipuodin viikkotuntien pääopettaja Jussi Kaksonen kertoi blogin lukijoille kuulumisia pikahaastattelun muodossa. Tutustu myös Jussin tanssitaustaan tanhusta nykypäivään!


Jussi Kaksonen Valasrannan Tanssileirillä 2019.

Miten kevät on lähtenyt käyntiin?

Kevät on lähtenyt hyvin käyntiin sulkujen jälkeen nyt kun on päästy normaaliin arkirytmiin taas mukaan. Tanssipuodin viikkotunneilla paritanssi- ja soolotunnit on lähtenyt mahtavasti käyntiin. Mikäs sen mukavampaa! Viikkotuntien lisäksi olen päässyt kevään aikana tekemään pari vierailevaa opetusta sekä leirivuosi on startattu Tanssin Virtaa -leirillä Vesileppiksessä! Tanssin ohella myös arki pienen 1-vuotiaan taaperon kanssa rullaa hienosti!

Mitkä ovat vahvuutesi tanssinopettajana ja mitä painotat opetuksessa?

Vahvuuksiani opettajana on selkeä ja rauhallinen opetustyyli -sekä tekninen perusosaaminen ja monipuolinen vartalonkäyttö ja -hallinta. Minun tunneilla on taatusti hauskaa ja nauru herkässä!

Tällä hetkellä pääpaino opetuksessani perustuu hyvään perustekniikkaan ja liikkeeseen. Tunne, musiikki ja liike on tärkeimpiä asioita opetuksessani. Painotan parin kuuntelemista ja kunnioittamista, jotta kaikilla on hyvä olla. Molemmin puoleinen hyvä ja turvallinen tunne tanssitunneilla ja tanssiessa on minulle ensiarvoisen tärkeää. Rento ja letkeä meininki on kuitenkin aina mukana takataskussa!

Mikä on sinun tanssitausta?

Olen tanssinut kauemmin kuin pystyn edes muistamaan. Aloitin tanssiurani 4-vuotiaana tanhulla ja 8-vuotiaana aloitin kilpatanssin. Nopeasti minulle selvisi, että paritanssit ovat minun juttuni tanssin saralla.  Tanssin opettamisen aloitin jo 15-vuotiaana, joten minulla on yli 20 vuoden kokemus tanssinopettamisesta.

Ensi kosketukseni lavatansseihin sain Suomi 100-vuotta Hula Hula -projektin kautta ja sosiaalitanssit veivät sydämeni sillä samalla sekunnilla. Siitä saakka olen ollut aktiivisesti mukana myös seuratanssipuolella.

Mitä odotat eniten Pääsiäisleiriltä?

Odotan pääsiäisleiriltä vähintään yhtä hauskaa menoa ja meininkiä, kuin kolme vuotta sitten! On ikävä isojen tapahtumien hurmaan!

Mitkä on sinun lemppari tanssikengät?

Eniten käytössäni olevat tanssikengät ovat Portdancen PD020 ja Bloch Omniat.

Tuu mukaan Pääsiäisleirille joraamaan huippuhauskassa seurassa! Lisätiedot löydät täältä!


Jussi Kaksonen Pääsiäisleirillä Eerikkilässä 2019.

 

JAA