Hanna ja Matleena suuressa maailmassa!

Kirjoittaja: / Opettajien kuulumisia / 22.3.2017

Hanna Tuominen ja Matleena Kortesalmi käväisivät Jenkeissä tanssimassa ja kisaamassa West Coast Swingiä sekä haistelemassa muitakin uusia tansstituulia! Me ollaan erityisen ylpeitä Suomen tytöistä! Molemmat menestyivät Jenkkienkin mittakaavassa suuressa ja kovatasoisessa kisassa ihan LOISTAVASTI! Matleena ollen oman sarjansa viides (tuntui kuulemme yhtä makialta kuin voitto) ja Hanna räjäyttämällä pankin, ollen peräti KAHDESSA eri sarjassa KAKKONEN ja yhdessä vitonen! Kyllä meidän suomalaisten kelpaa, kun päästään usein oppimaan ja tanssimaan näiden daamien kanssa!

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

MadJam oli kyllä aika mieletön kokemus. Hannalla edellisestä reissusta oli aikaa neljä vuotta, Matleena oli tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Osallistujia viikonloppuna oli noin 1300, MadJam onkin yksi USA.an isoimpia tapahtumia, eikä todellakaan suotta. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja Eurooppalaisena arvostin aikataulujen pitävyyttä. Opetuksia oli koko päivän, eli jos et halunnut kisoihin osallistua tai katsella oli mahdollisuus käydä tunneilla. Euroopassa tutut tasoryhmät tekevät tuloaan myös tänne, ja hyvä niin, koska vapailla tasoilla tanssijoiden osaaminen oli monen kirjavaa, vaikeuttaen tunnin etenemistä. Ylemmillä WSDC pisteiden mukaan jaotelluilla taso olikin jo taas aika huikea.

Kilpailut olivat aika massiivinen osa tapahtumaa, ja osallistujien määrä tietyissä luokissa taisi lyödä ennätykset jopa USA.ssa. Täytyy sanoa, että kun tuohon jonoon asettui ensimmäisiä kertoja niin kyllä jännitti. Edessä ja takana oli paljon todella taitavia tanssijoita, ”Mitenkähän Suomi tytölle käy?” Mahtavaa oli kuulla kannustusta yleisöstä ja olla itsekin kannustamassa. Meitä ei montaa tanssijaa Euroopasta ollut joten Suomi-Ruotsi-Saksa yhdistyi ja kannusti omiaan senkin edestä. Jokaista karsintakierrosta seurasi tuloslistan julkaisu ja riemu oli kyllä mieletön, kaikki meidän S-R-S- porukasta oli jatkossa. Semifinaaleihin katkesi muutaman tanssijan tie. Oli aika huikea fiilis nähdä oma ja Matleenan nimi finaalilistassa. Tosin väärään aikaan ajoitettu ruokailu ja me missattiin salin ison skreenin nimilista, mutta onneksi Suomalaiset oli TV.n välityksellä tarkkoja joten tieto finaaliin pääsystä tuli Suomen kautta. Joskus kuulee, että Eurooppalaiset käy hakemassa USA.sta helpot pisteet, no ainakaan tässä tapahtumassa siitä ei ollut kyse. Tanssijoiden taso oli huikea ylemmissä luokissa, ja kilpailijoiden määräkin melkoinen. Lopputuloksena Matleena intermediate 5.s (90 seuraajaa kilpailussa), Hanna advance 2. (59 seuraajaa) ja sophisticated +35v. (54 seuraajaa), ja strictly sophisticated 5.s.
Aika huikean hyvä fiilis oli kyllä molemmilla, Suomi-tytöt rules!

Siltikin tapahtuman parasta antia oli, illan bileet. Ihan mielettömiä tansseja, kaikki todellakin tanssivat kaikkien kanssa, ja kuppikuntia, jotka tanssivat keskenään ei näkynyt. Ikäjakauma oli teini-ikäisitä senioreihin, mikä oli mahtavaa. Todella taitavia tanssijoita löytyi, joka puolelta valtavaa tanssisalia. Yhtään ainoaa mutrunaamaista paria en koko viikonlopun aikana saanut, vaan ihmiset hymyilivät ja selkeästi nauttivat jokaisen parin kanssa tanssimisesta. Minusta on hauska tietää kenen kanssa tanssin, joten yleensä tulee kysyttyä nimeä, Matleenan kanssa kun juteltiin niin täällä tuntuu kaikki niin tekevän. Jotenkin tanssiminen tuntuu mukavammalta, kun tietää parin nimen. Hauska oli huomata Eurooppalaisten tanssijoiden ero verrattuna Amerikkalaisiin, molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta vaihtelu kyllä virkistää.

MadJamin jälkeen suuntasimme Chicagoon. Pari päivää turistina todella tuulisessa kaupungissa sekä hieman shoppailua. Loppuviikosta olikin aika palata tanssin pariin ja Matleenan kanssa päästiinkin opettelemaan Carolina Shag.iä. Ja luulen, että siitä tulee saamaan Suomessakin jonkun makupalan. Illalla päästiin tutustumaan paikallisiin west coast swing bileisiin, ja voi sanoa että oli kyllä huippu-ilta! Paljon taitavia tanssijoita ja tunnelma oli niin rento ja avoin.

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

Chigacon yöstä.

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

Paikallinen Tanssikoulu 🙂

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

Chigacon tanssibileistä

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

Chicagon “Bean”

Hanna ja Matleena suuressa maailmassa

Chigagon Trump Tower

Hanna kävi opettelemassa myös amerikkalaista smooth versiota ballroomista, joka oli hyvin samanlaista kuin meilläkin, mutta käytetään enemmän avoimen otteen kuviota, mikä oli mielenkiintoista. Lisäksi paikallisella tanssikoululla oli huikea lattari opettaja, jonka kanssa pääsi tutustumaan club style chachaan sekä salsaan. Nyt taisi löytyä Hannalle oikea tyyli chachan tanssimiseen. Viikonloppu tuleikin vietettyä taas wcs tapahtumassa, tosin paljon pienemmässä, kuin MadJam, mikä on mukavaa, pääsee tutustumaan kunnolla muihin osallistujiin. Tällä viikolla ollaankin  Suomessa omia viikkotunteja vetämässä. Nähdään!

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

Hanna & Matleena Suuressa maailmassa

Nämä naiset ei ookkaan mitään turhia lyylejä! Muutama sananen molemmista!

Hanna Tuominen on opettaja ja tanssija, joka kehittää itseään jatkuvasti opiskelemalla lisää tanssia, sekä opettele jatkuvasti lisää opettamisesta ja ihmismielestä. Hannalla on omakin blogi,jota kannattaa lukea, saat ajattelemisen aihetta omaan tanssitreenaamiseen ja myös asenteisiin. Itse olen fani ja luen kaikki Hannan blogit alusta loppuun. Täytyy myös todeta, että meillä toimistolla tyttöjen kanssa on aika hektinen systeemi meneillään ja kaikki asiat tuntuvat olevan alituisessa muutoksessa, aloitettiin syksyllä mentaalivalemennus Hannan kanssa ja ollaan todella tyytyväisiä! Luutuneet asenteet ja oletukset saa kyytiä ja uusi ja raikas ajattelu valtaa alaa meillä hurjalla vauhdilla!  Hannaa tapaat opettamasta Helsinki – Hämeenlinna akselilta ja jos vaikka mistä muualta, kurkkaa kaikki hannan kuviot tarkemmin täältä hannatuominendance.com

Matleena on lahjakas tanssihirmu, joka pippurisella luonteellaan ja vauhdikkaalla persoonallaan luotsaa omaa tanssikouluaan Oulussa. Täältä Tanssikoulu Matleenan sivuille.
Matun tanssijuuret on Boogie Woogiessa ja Lindy Hopissa, joissa hän on kisaillut maailman huipulla sekä muissa rock´n`swing -lajeissa. Koulutukseltaan tämä tyttö on Tanssinopettaja AMK, eli näkemystä löytyy käytännössä tanssiin kuin tanssiin. Matleena on opettajana tunnettu suorasta ja välittömästä palautteestaan, joka annetaan hyvässä hengessä ja pilke silmäkulmassa. Matleenan tunneilla kehitytään tai kehitytään tanssijoina. Ei vaihtoehtoja, mutta kivaa on!

JAA