Liisa Kontturi-Paasikko

Tanssikoulu TanssinTahti

Lissu on pitkänlinjan paritanssin ammattilainen, jolla on vankka kokemus kaiken ikäisten ja tasoisten tanssijoiden opettamisesta sekä seuratanssin että tanssiurheilun parissa. Lissu on ollut mukana luomassa sekä paritanssin ammatillista koulutusta että liittojen ohjaaja- ja opettajakoulutuksia ja huomattavan suuri osa kentällä toimivista paritanssin opettajista onkin saanut innostuksensa tanssinopettamiseen ja -opiskeluun Lissulta, joka työskentelee edelleen Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa.

Opetustyössä Lissun sydäntä lähellä ovat tanssimisen ydinasiat: keho, kommunikaatio ja musiikki ja kaikki opetus pohjautuukin näihin elementteihin. Kuviot ja niiden variaatiot syntyvät kun nämä perusasiat ovat kunnossa. Paritanssin suurin nautinto on kehojen keskustelu —tanssi on hetken taidetta suhteessa soivaan musiikkiin ja ympäristöön. Ydinasioita kehittämällä jokainen tanssija voi itse edesauttaa nautinnollisen tanssihetken syntymistä.

Lissun tanssinopettajan työ pitää tällä hetkellä sisällään:

  • Tanssinopettajien kouluttamista sekä Oamkissa että oman tanssikoulun puitteissa
  • Ohjaajien kouluttamista Suomen Tanssikoulujen liitto TANSLI ry:n ja Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n järjestämissä koulutuksissa
  • KiddieJam -ohjaajakoulutuksen kehittämistä Oamkin työn puitteissa
  • Tanssikoulu TanssinTahdin hallinnollisen työn hoitamista
  • Tanssin Tahdissa -levysarjan tuottamista muusikkomiehensä, Lasse Paasikon kanssa
  • tilauskurssien pitämistä eri puolilla Suomea

Suomen Tanssinopettajain liitto STOL ry on valinnut Lissun vuosina 2002 ja 2006 Vuoden Tanssinopettajaksi ja hän on saanut Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n Maineteko-palkinnon vuonna 2012 ja World Dance Councilin Social Dance Awardin vuonna 2014.

JAA