Alina Mustamaa

Tanssikoulu Play

Alina MustamaaMusiikki on aina liikuttanut Alinaa, mutta tanssin hän löysi vasta, kun kaveri houkutteli lähtemään 16-vuotiaana lavatansseihin. Homma oli kerrasta selvä ja tanssin perässä tuli kuljettua pitkiäkin matkoja.

Kun opiskelut veivät Alinan Tampereelle, tarjoutui parempi mahdollisuus osallistua leireille ja tanssitunneille. Kilpatanssi vei muutamaksi vuodeksi mukanaan, mutta seuratanssi ei unohtunut. Seuratanssimaailma tuntui koko ajan enemmän omalta jutulta. Sen spontaanius ja monipuolisuus, itsensä ilmaisu ja parityöskentely viehättivät.

Kilpatanssin jäädessä, takataskuun jäi paljon teknistä osaamista ja selkeämpi kuva omasta tanssijuudesta. Viimeisten vuosien aikana Alina on alkanut keskittymään entistä enemmän tanssiin, itsensä kehittämiseen ja oman tietotaidon jakamiseen myös muille. Nykyään tanssi vie viikoista useamman päivän. Alina asuu Turussa ja yliopisto-opintojen ohessa keskittyy ahkerasti tanssiin ja tanssin opettamiseen.

Alina on vahvasti pohtijaluonne ja se näkyy myös tanssin opetuksessa. Hän miettii ja kokeilee asioita loputtomiin asti, pyrkii löytämään uusia puolia asioista ja uusia tapoja harjoitella. Hän suhtautuu oppilaisiin hyvin henkilökohtaisesti ja pyrkii aina löytämään yhdessä oppilaan kanssa juuri hänelle oikean tavan oppia – oikeat sanat, mielikuvat ja harjoitteet. Alinalle on tärkeää, että jokainen oppii ja kokee onnistumisen tunteita. Tunnilla saa ja pitää olla hauskaa, mutta opetuksen pitää olla myös laadukasta ja tarjota avaimia oppimiseen. Hän kannustaa rennolla ja lempeällä otteella oppilaita haastamaan itseään.

Alina pitää tärkeänä hyvää tekniikkaa, koska se mahdollistaa luonnollisen ja hyvältä tuntuvan tanssin. Hän korostaa myös vientiä ja seuraamista, sekä tanssin yhteyttä musiikkiin. Hyvä parityöskentely tarkoittaa hänelle sitä, että molemmat osapuolet ovat aktiivisia ja molemmilla on vastuu ja vapaus tanssin toteuttamisessa.  Tiivistettynä: Parhaimmillaan tanssi on ilottelua musiikkiin, jossa molemmat antavat tasavertaisen panoksen yhteiseen tanssiin.

Alina toivoo, että oppilaat tulevat tunnille avoimin mielin, valmiina ylittämään itsensä!

Oppilaiden palaute Alinasta: ”Selkeä, lämmin ja aidosti välittävä”.

JAA