Lasse Paasikko

Finlanders

Liisa Kontturi-Paasikko ja Lasse Paasikko

Lasse on seurannut lavatanssin kehitystä orkesterin lavalta jo vuodesta 1975 lähtien. Hän on Finlanders-orkesterin perustajajäsen, tanssiva muusikko, joka on sitä mieltä muusikoilla tulisi olla ymmärrys siitä, mitkä elementit musiikissa tanssijaa erityisesti sytyttävät.

Lasse on ollut mukana kouluttamassa tanssinopettajia ja -ohjaajia tanssimusiikin saralla Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa sekä eri liittojen ohjaaja- ja opettajakoulutuksissa sekä Länsi-Suomen opiston paritanssilinjalla. Lisäksi hän on auttanut satoja tanssijoita ymmärtämään soivan musiikin rakennetta ja eri tanssirytmien erityispiirteitä.

Opettajana Lasse on äärimmäisen selkeä ja helposti lähestyttävä ja hänen valtava tietopankkinsa populaarimusiikin saralta hämmästyttää kerta toisensa jälkeen jokaisen mukana olijan. Lasse osaa selittää musiikkiin liittyviä käsitteitä johdonmukaisesti ja selkokielisesti ilman että oppilaalla pitää olla takana omaa musiikkiharrastusta.

Lassen oma tanssi on tanssia soivaan musiikkiin, ilman opeteltuja askelia ja kuvioita. Se syntyy hetkessä ja on joka kerta erilainen.

JAA