Rosa Mört

Rosa Mort

Rosa on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 suuntautumisvaihtoehtonaan paritanssi. Rosa kuvailee itseään tanssialan moniosaajaksi ja opettaakin lajia kuin lajia keskittyen erityisesti keholähtöiseen tanssiin, musiikkiin tanssimiseen, toimivaan parityöskentelyyn sekä tanssitekniikkaan. Kehon liikkeen tulee olla luontaista ja ihmisen tavalliseen liikkumiseen perustuvaa. Paritanssissa tärkeintä on tanssin tuntu ja yhteys parin + soivaan musiikkiin.

Opettajana Rosa on iloinen, räiskyvä ja aito. Hän voittaa oppilaat puolelleen hersyvällä huumorilla ja selkeällä opetuksella. Tunneilla uskalletaan paneutua vaativiinkin aiheisiin ja opetus mukautetaan sopivaksi aina ryhmän tarpeet huomioiden. Hauskuutta ei kuitenkaan unohdeta ja haastavistakin tilanteista selviydytään pienellä pilkkeellä silmäkulmassa. Kokemusta löytyy monenlaisten ryhmien opetuksesta. Rosan tunneilla oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta tanssista nautiskellen.

Tanssiuransa Rosa aloitti 13-vuotiaana Valasrannan tanssileiriltä. Äiti otti tytön mukaansa tanssikursseille ja jo ensimmäinen laji Hidas Valssi vei teinitytön mennessään. Tämän jälkeen piti päästä tanssimaan niin paljon kuin vain koululta ehti. Kaikki viikonloput kuluivat tanssikursseilla ja tanssileireillä, illat tanssilavoilla parketteja kuluttaen. Yläasteen jälkeen Rosa pääsi tutustumaan enemmän Rock´n´Swing tansseihin ja ne löysivät tiensä nuoren neidon sydämeen. Vuonna 2012 alkoi aktiivi kilpailu-ura ja vuosina 2013 ja 2014 Rosa oli mukana Suomen RS maajoukkueessa.

Tanssinopettajaopintojen alettua 2014 syksyllä Rosa muutti Ouluun ja keskittyi täysillä opiskeluun seuraavat pari vuotta. Sittemmin alkoi uusi kilpailu-ura uuden parin kanssa.

Tanssinopetustöitä Rosa on tehnyt jo vuodesta 2012 asti. Rosa opettaa niin aikuisia kuin lapsiakin. Nuorimmat oppilaat ovat 2 vuotiaita ja vanhimmat senioreja. Tanssinopettaminen on aina ollut Rosalle kutsumusammatti ja sen kyllä huomaa. Opettaminen, lajista riippumatta, on huippua hommaa!

Tutustu Rosan blogiin

Tutustu Rosan ja Hannun Facebook-sivuihin

JAA