Sami & Jutta Helenius

Tanssikoulu Hymyssä suin

Sami Jutta Helenius

Samin ja Jutan mittava kilpaura päättyi vuonna 2016, mutta tanssi jatkuu esiintymisten ja opettamisen muodossa. Tätä nykyä Sami ja Jutta tekevät erilaisia esiintymisiä, tuomarointeja ja keskittyvät pääasiassa opettamiseen. Parhaimpia saavutuksia kilpauralta ovat muun muuassa SM-kulta ammattilaisten vakiotansseissa ja 10-tanssissa sekä lukuisat EM-ja MM-kisaedustukset, joista parhain sijoitus on vuodelta 2015 Classical Showdance MM-kisojen 12.

Mitaleita tärkeämmäksi Jutta kuitenkin laskee sen, että hän on saanut ja saa edelleen opiskella tanssia maailman parhaimpien opettajien johdolla ja voi tehdä työkseen tätä upeaa lajia sekä viedä oppeja eteenpäin. Sami on sitä mieltä, että vartalonhallinta ja tekniset taidot ovat tanssin oppimisessa kaiken a ja o, hän haluaa nähdä ennen kaikkea tanssista nauttimista. Sami uskoo, että innostuksella ja iloisella mielellä kuka tahansa voi oppia tanssimaan.

Jutta

Jutta on ammattilaistanssija ja tanssinopettaja, jonka mielestä tanssissa tärkeintä on heittäytyminen. Tanssin avulla musiikki herää eloon ja on upeaa, miten ilmaisu liikkeen avulla voi yllättää yleisön sekä itse tanssijan. Jutta Helenius on toiminut ammattilaisena tanssiurheilun ja paritanssin saralla vuodesta 2006 lähtien. 9-vuotiaana alkanut pitkä kilpailu-ura päättyi vuonna 2016, mutta yhteinen tanssi hänen miehensä Sami Heleniuksen kanssa jatkuu.

”Valoisaa ja iloista Juttaa on nähty opettajana Tanssii Tähtien kanssa-ohjelmassa useita kertoja. Tähtipartnerinsa Christoffer Strandbergin kanssa he voittivat kisan vuonna 2019. Jutta uskoo, että täydellä antautumisella tanssi ja musiikki voivat luoda unohtumattomia elämyksiä.”

Sami

Pedantti, mutta huumorintajuinen Sami on tanssinopettajien aatelia. Hän on toiminut ammattilaistanssijana ja tanssinopettajana viimeiset 11 vuotta. Sami on tanssinut 12-vuotiaasta lähtien, jolloin paritanssin kärpänen puraisi toden teolla Turussa ja siitä eteenpäin on vienyt häntä ympäri maailmaa.

Opetuksessaan Sami haluaa inspiroida ihmisiä kokemaan, mitä kaikkea kaksi ihmistä voi musiikin avulla ilmentää. Sami on kuulunut pitkään Tanssii Tähtien kanssa-ohjelman opettajien vakiokaartiin ja tämä varsinainen TTK-veteraani on voittanut kilpailun vuonna 2020 parinaan Virpi Sarasvuo.

Sami ja Jutta Helenius

JAA