Harri Antikainen

Balanssi Studiot

Harri Antikainen

Kymmenkertainen kilpatanssin suomenmestari, 40 paritanssin maailmassa vietettyä vuotta. Ne ovat jo itsessän meriittejä, jotka yhdistettynä rautaiseen ja laajalle ulottuvaan osaamiseen tekevät Antikaisesta yhden arvostetuimpia tanssin ammattilaisia Suomessa.

Antikaisen tie tanssijaksi alkoi seuratanssien parissa jo alle kymmenvuotiaana ja jatkui myöhemmin  13-vuotiaana kilpatanssilla, baletilla, jazz- ja modernilla tanssilla ja karaktääritanssilla. Tanssin opiskelu vei hänet Lontooseen, jossa hän opiskeli kilpatanssin ohella balettia ja Alexander-tekniikkaa sekä pääsi legendaarisen balettiopettaja Roger Tullyn yksityisoppilaaksi.

Harrilla on takana menestyksekäs kilpaura niin amatööritanssijana kuin ammattilaisenakin. Kotimaisen kilpailumenestyksen lisäksi hän on sijoittunut kansainvälisissä kilpailuissa semifinaaliin amatöörien vakiotanssien MM- ja EM-kilpailuissa, sekä ammattilaisurallaan myös semifinaaliin EM-kilpailuissa.

Vuonna 1990 Antikainen perusti Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön kanssa Uudenlaisen tanssistudion Kulttuurikeskus Kaapelille. Balanssi Studiot täyttää tänä vuonna 30v ja näiden vuosien aikana todella moni nykyisistä tanssin ammattilaisista on työskennellyt ja saannut oppinsa Balanssin parketilta, Harrilta, Jukalta tai Sirpalta.

Harri on kokeneimpia suomalaisia tanssiurheiluvalmentajia, ja on suorittanut kotimaisen tanssinopettajatutkinnon, useita kansainvälisiä tutkintoja sekä valmentajan erikoisammattitutkinnon. Harri toimii Mäkelänrinteen urheilulukion tanssiurheiluvalmentajana ja valmentaa myös muiden lajien urheilijoita, kuten taitoluistelijoita ja uimahyppääjiä.

Teatterimaailma on ollut Harrille tärkeä jo nuoresta asti, ja hän onkin tehnyt useita koreografoita eri musikaaleihin. Harri toimii myös vuonna 2017 Helsinkiin avatun Tanssin Talon yhtenä lähettiläänä, joiden tarkoitus on vahvistaa vuoropuhelua Tanssin Talon ja tanssin eri lajien välillä. Yhdessä vaimonsa Niina Antikaisen kanssa Harri luotsaa omaa TanssiDans-tanssiurheiluseuraansa Kirkkonummella.

Vuosikymmenien kokemus ja syvä ymmärrys kehon toiminnasta yhdistettynä taitavaan pedagogiikkaan tekevät Harrista erittäin pidetyn, laajasti arvostetun ja yhden paritanssikentän taitavimmista opettajista.

”Haluan valmennuksessani painottaa erityisesti monipuolisuutta, pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötä, koskaan unohtamatta tanssin riemua!”

JAA